Ayvalik

AJVALIK grad i regija nalazi se na podkontinentu Mala Azija u priobalju Egkog mora naspram grckog ostrva Lezbos. Regija obuhvata pored samog grada, arhipelag sa najvećim ostrvom DŽUNDA i čuveno letovaliste SARIMSAKLI (7 km).Grad koga su jos Rimljani formirali, tokom svoje bogate istorije zbog svog geografskog položaja i priordnog zaklona, često je menjao gazde, a zadnji put 1922.g. kada od Grcke prelazi u ruke Turske. Na to doba još uvek  podseća tipicna grcka arhitetktura primorskog grada, uske popločane ulice sa trgovačkom i zanatskom četvrti grada i pravoslavnim crkvama u centru i na ostrvima. Danas Ajvalik predstavlja privredno-trgovinski centar i galvnu luku regije sa preko 70.000 st. čuven po proizvodnji maslinovog ulja, kvalitetnom vinu, plantažama pistaća i pamuka.Ipak, zadnjih godina turizam je taj koji preuzima primat. Zbog izuzetnih klimatskih karakteristika, dugim peščanim plažama, čistim more, ostrvljem i šumom četinara u zaleđu, predstavlja najznačajniji turisticki centar severnog priobalja Egejskog mora. Povezano je sa grčkim ostrvom Lezbos (13 milja) brodskom linjom Ayvalik – Mitilini sa polaskom 1-2 puta dnevno tokom letnje sezone. Najbliži  aerodrom je u Erdemitu  na 35 km udaljenosti.


  • 3
  • 5
  • 2
  • 1
  • 4

 

Haliç Park *****

Sample image

Hotel je na obali ostrva Lale povezan prevlakom sa Ayvalikom (2 km) i ostrvom Džunda Hotel je sa preko 320 lezaja i otvoren je u toku cele godine.Sobe su 1/2 , 1/2+1 i nekolicina 1/3 i family room (1/4+Pl) za 4 - 5 osoba.Sve sobe sa centralnom klimom, imaju direktne tel. veze, radio sa muzičkim kanalima, SAT- TV, sef, mini-bar i fen za kosu.

Opširnije...

Vi ste ovde: Home Letovanja Turska Ayvalik

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune pouzdanosti molimo vas da informacije proverite direktno u agenciji.                            2012 copyright designbyMe.org