Sicilija

Sample image

PALERMO - ĆEFALU - MESINA - TAORMINA - KATANIJA – SIRAKUZA
Lokaliteti:  Monrale - Pjaca Armerina – Kaltađirone – Noto - Etna Nacionalni Park
Regije: APULIJA (Brindizi, Ostuni, Alberobelo) - BAZILIKATA (Matero) i KALABRIJA (Pico)
Via: Makedonija (Skoplje, Ohrid, Bitolj) i severna Grčka (Igumenica, Vergina)
AUTOBUSOM U KOMBINACIJI SA BRODOVIMA:  10 DANA
TERMINI PUTOVANJA: 21.april - 1.maj 2017
HOTELI 3* (5ND +1 PP): Katanija (3ND) i Cefalu (2ND), Pico (PP)
BRODOVI:
Igumenica–Bridizi –Igumenica; trajekt Kalbrija-Sicilija-Kalabrija


1. - 2.dan, petak/subota:  Beograd…Vergina - Igumenica, brod: Igumenica –Brindizi ….           (930km)
Polazak iz Novog Beograda u petak, 21.03. uveče u 21: 00 sa BUS polazišta u 43 bloku. Usputni dokrcaj putnika u Jagodini u 22: 45 ; Nišu u 24: 00. Noćna vožnja uz usputne pauze radi graničnih prelaza i odmora prema planu organi- zatora.Putovanje preko Makedonije do istoimene severne Grčke regije, do Igumenice, luke na Jonskom moru. Na 675 km usputna poseta malom mestu, ali značajnom arheloškom nalazištu, Vergina (prepoznat kao drevni izgubljeni grad Aigai) koje u centar svetske javnosti dolazi 1977.god kada je pronađena grobnica makedonskih kraljeva sa ostacima velikog vojskovođe, kralja Filipa II i oca Aleksandra Makedonskog. Pauza za obilazak nalazišta i Muzeja (fakultativno) gde se, pored zlatnog kovčega sa posmrtnim ostacima, mogu naći zlatna kruna Filipa II, mač, oklop sa štitom i drugi vredni eksponati. Po dolasku u Igumenicu, planirana duža pauza u samom gradu, do dogovorenog vremena za polazak u luku. Čekiranje, ukrcavanje na brod do 22h00. Smeštaj putnika, po kabinama sadržano osnovnom cenom, odnosno u kabinama po želji (uz doplatu), ili na tzv. ”avionska sedišta” (uz popust). Polazak u 24h00 po lokalnom vremenu za luku i grad Brindizi, na italijanskoj obali Jadranskog mora. Noćna plovidba uz mogućnost korišćenje mnogih sadržaja na brodu (lobi, kafe - restorani, prodavnice, menjačnicu, toalete, wi-fi…).

 • 3
 • 1
 • 2
 • 4

3. dan,  nedelja:  Brindizi – Ostuni - Alberobelo -  Matera   - Pico (445 km)

Pristajanje  u  Brindiziju  u  08,30  po  redu  vožnje.  Posle  iskrcaja,  polazak  prema  centralnom  delu  regije  Apulije,karakteristične po nesvakidašnjim, na hiljade, malim, okruglim, kamenim kućama kojih ima jedino ovde, nazivaju se “trulli”, često međusobno povezanih, i sa kupastim kamenim krovovima. Do 30.-tih godina 20.veka niko se nije interesovao za bele kuće siromašnih seljaka u zaleđu Apulije, dok se danas smatraju nacionalnim blagom i stavljene su pod zaštitu UNESCO-a. Prvi od gradova sa primercima truli kuća je mesto Ostuni, udaljeno svega 6 km od morske obale. Ovaj živopisni gradić sa krivudavim ulicama i terasasto naslaganim belim kućama orijentalnog tipa, prostiru se na tri brežuljka (zaustavljanje radi fotografisanja). Ipak, najbolji i najveći broj primerka truli kuća se nalazi u mestu Alberobelo, koje će biti predmet duže posete uz priču našeg vodiča. Još jedna neobična naseobina koja se nalazi na 70 km dalje, u regiji Bazilikata, jeste grad Matera, čuven po pećinama “sassi” koje su pravljene u strmim zidovima Gravine (klisure) do ranog srednjeg veka i koje su naseljavali benediktinski grčki monasi, gradeći kapele, dvorane i oltare, oslikane vrednim freskama. Za njima su kasnije došli seljaci koji su na pećine nadgrađivali kuće, nerazmrsivo povezane jedna sa drugom, razvlačeći naselje i na zapadnu stranu obronka. U gotovo najprimitivnijim uslovima i skučenosti, ponekada zajedno sa životinjama, ovde je do 50-tih godina pošlog veka, živelo preko 20.000 ljudi. Da bi se ispravila nacionalna sramota, naselja su počeli da iseljajavaju, a od 70-tih godina, kuće su restaurirane, tako da su danas značajna turistička atrakcija. Grad sa dve ovakve četvrti prepoznatljivih naseobina sasa, UNESCO je proglasio svetskom kulturnom baštinom.Posle obilaska,nastavak puta do konačnog odredišta izlaskom na Tarenski zaliv obalom Jonskog mora i planinskim prevojem Kalabrije, na prelepe obale Palikastro zaliva Tirenskog mora, do turističkog mesta Pico (Pizzo), grada čuvenog sladoleda “Tartufo di Pizzo”, ali i po jedinsvenoj “Crkvici iz utrobe pećine” (Ciesetta di Piedigrotta) na samoj obali gde je nekolicina mornara pronašlo spas posle brodoloma, polovinom 17.veka, okačivši duboko u pećini ikonu Device Marije, zaštitnice njihovog broda, jedino što su poneli sa sobom. Ovo “sveto mesto” pronađeno tek krajem 19.veka od ribara-meštana, ukrašavano je isključivo kamenim skulpturama, izrađivanim nekoliko decenija, od strane lokalnih majstora oca i sina, da bi sve bilo okončano 60-tih godina 20.veka, od strane cenjenog vajara iz Kanade, direktnog potomka ovih vrednih majstora, kada je crkvica konačno i osveštana. Smeštaj u 5 km udaljenom hotelu u centru letovališta, na obali Bivona i blizini Vibo Marine.Večera. Noćenje.

4. dan, ponedeljak: Pico – trajekt: Vila San Đovani– Mesina - Čefalu         (285 km)

Doručak. Napuštanje hotela.Pre polaska prema Siciliji, planirana je kraća poseta crkvici “Piedigrotta”. Kasnije, nastavak do kalabrijske luke Vila San Đovani radi ukrcaja na trajekt. Kraća plovidbe iz Kalabrije od svega nekoliko kilometara, pristajanje na Sicilji, u luci u Mesini, zatim nastavak puta obalom do ribarskog gradić Čefalu, smeštenom ispod krečnjačke stene, karakterističnog starog gradskog jezgra orijentalnog izgleda, sa ostacima antičkog hrama i prelepom peščanom plažom. Međutim, sve ovo pada u senku u odnosu na katedralu, nastariju sakralnu tvorevinu na Siciliji, koja datira iz doba Normana 1131.god, čije je temelje postavio kralj Rožer II. Spoljna fasada sa strogim  portalom s lukovima i dva moćna odbrambena tornja, kao i visoki uzani enterijer crkve, su fascinantni. Majstori iz Konstantinopolja su, još za života osnivača, postavili mozaike u horu crkve neverovatne lepote. Po dolasku popodne, smeštaj u hotel. Posle planiranog vremena za razgledanje grada  u pratnji vodiča,povratak u hotel po dogovoru ili individualno. Noćenje.

 • 1

5. dan, utorak:    Čefalu (Palermo - Monreale )         (170 km)
Doručak.
Polazak u Palermo, glavni garad  Sicilije  od  preko 700.000 st.  Program panoramskog razgledanja  grada autobusom i pešice, ovog, petog po veličini i jednog od najstarijih gradova Italije. Grad sicilijanskih kraljeva, prvi su osnovali i sagradili Feničani, da bi u Punskim ratovima bio uporište kartaginske flote, a kasnije je doživeo procvat pod Arapima, Normanima i Hoenštauferima. Iz svih tih epoha sačuvane su izuzetne građevine. Tako, u samom gradu vizantijske crkve stoje pored džamija, dok barokne i katalonske palate pored arapskih i klasicističkih kasarni. Objekti razgledanja biće pored ostalih: Korso Umberto, trgovi Kvatro kanti i Pjaca Pretoria, pozorište Garibardi i Masimo...Posete: kapeli sv.Petra pri normanskoj kapeli (XII.v.), katedrali Marija St. Asunta i najzad Monrealeu, biskupskom gradiću, udaljenom 10 km, bez čije posete, boravak u Palermu je nazamisliv. Glavna znamenitost gradića je čuvena katedrala. Vilijem II podigao je 1172. benediktinsku opatiju oko koje je ubrzo niklo naselje. U središtu opatije dao je da se napravi trobrodna bazilika koja je simbolizovala pobedu hrišćanstva nad islamom. Ova najveća crkva na Siciliji, dužine 102 m, širine 40 m, počiva na 18 antičkih stubova. Najveća atrakcija su jedinstveni mozaici na površini od 6.300 m² koji prikazuju biblijske prizore, zatim 216 parova stubova kojima su zasvođeni svodovi, mermerni podovi, bronzani portali i sarkofazi Vilijema I i II. Povratak u hotel u Ćefalu. Slobodno veče u centru grada. Noćenje.

 • 3
 • 4
 • 1
 • 2

6. dan, sreda: Čefalu - Pjaca Armerina (Vila Romana del Kazale ) - Kaltađironi - Katanija   (245 km)
Doručak.
Napuštanje hotela i polazak za Kataniju brežuljkastim predelima, koja je nekad bila rimska žitnica.Usputni obilazak dva mesta u srcu Sicilije. Prvi je malo mesto Pjaca Armerina i 6 km dalje, neverovatno arheološko nalazište, Vila Romana del Kazale, iz ranog antičkog perioda, za koje, kada su pre oko 80 godina slučajno pronađene zidine seoskog imanja, niko nije ni slutio na šta će naići: 42 prostorije sa izuzeno očuvanim podnim mozaicima iz 4.veka antičkog doba, neprocenjive vrednosti. Planirano vreme za razgledanje (ulaznice -10 € se posebno plaćaju). Drugi je gradić Kaltađironi, grad čuvene keramike, smešten duboko u unutrašnjost ostrva. Mavari su ga nazivali “Brežuljak vaza”. Glavna atrakcija grada su monumentalne stepenice Santa Maria del Monte koje povezuju Donji i Gornji grad, izgrađene u fazama u periodu od 550 godina (1143. - 1693.) Svaka od preko stotinu stepenica ukrašena je jedinstvenom polihromnom majolikom. Posle slobodnog vremena za razgledanje i uobičajnu kupovinu suvenira ili upotrebnih predmeta od keramike, nastavak puta prema konačnom odredištu za ovaj dan, najvećoj luci Sicilije, Kataniji. Po dolasku, smeštaj u  hotel. Slobodno vreme zaindividualno razgledanje ovog, drugog po veličini grada Sicilije. Noćenje.

7. dan, četvrtak:  Katanija (Sirakuza - Noto)    (190 km)
Doručak.
Pre polaska u Sirakuzu i grad Noto, planiran je kraći obilazak Katanije, velike luke i privrednog centra koji je zbog blizine aktivnog vulkana Etna (svega 30 km pravolinijski), tokom 3 veka svoje istorije, mnogo puta bio razaran erupcijama lave i pratećim zemljotresima. Poslednji put to je bilo krajem 17.veka, kada je ponovo izgrađen od vulkanskih stena u stilu kasnog baroka, prema strogim urbanističkim pravilima. Među mnogim raskošnim palatama i crkvama vezanim za taj period, posebno se ističe katedrala San Nikolo. Treba posetiti još Gradski muzej, rodnu kuću kompozitora Belinija i pozorište koje nosi naziv po njemu. Natavak programa celodnevnim izletom tragom antičke Grčke i Rima, raskošne srednjevekovne, barokne ali i novije epohe Sicilije. Priča počinje posetom Sirakuzi, osnovanoj još 734.god. pre n.e. od strane Korinćana. Susret grčko-rimske prošlosti kroz značajne spomenike (Arteuzina Fontana, ostaci hramova Apolona i boginje Atine, pozorište, amfiteatar, Hironov oltar...) sa baroknom umetnošću 17.veka, najvidljivije je na ostrvcu Ortiđa...Posle obilaska, nastavak puta do grada Noto. Smešten je u dolini reke Asinario i okružen maslinjacima, plantažama badema i citrusa... Grad koji je imao sličnu sudbinu Kataniji, da je potpuno bio razoren u zemljotresu krajem 17.veka, potuno je sagrađen građevinama u istom maniru, raskošnog kitnjastog baroka, tako da je možda najlepši iz skupine baroknih gradova sa ovog područja. Povratak u Kataniju u popodnevnim satima.Slobodno popodne i veče.Noćenje.

8. dan, petak:  Katanija (Park Etna – Taormina)    (145 km)
Doručak. Dan za individualna istraživanja ovog najvećeg privrednog centra i luke Sicilije, u kome se pruža i najbolja mogućnost za uspešni šoping u tržnim centrima ili za one koji to žele, fakultativni izlet sa posetama dvema najvećim atrakcijama Sicilije: Taormina i vulkan Etna. Poseta Taormini, predstavlja veliko finale ovog putovanja. Impresivne crkve, manastiri, palate, uličice i trgovi, uz to, čuveno antičko pozorište sa pogledom na vrh Etne i morem u pozadini, od koga zastaje dah. Zato je ovo najposećenije mesto na Siciliji, koje je opisao i obožavao i čuveni Gete. Posle organizovanog razgledanja, zasluženo slobodno vreme za indivualna istraživanja do planiranog povratka. Pre toga  odlazak do obližnjeg parka Etne, još jedne atrakcije, ovoga puta prirodne, najvišeg živog vulkana Evrope na 3.340 m, sa preko 400 ugašenih, ali i još nekolicinom aktivnih vulkana. Uspinjačom se polazi do prve platforme odakle se specijalnim vozilima odlazi do još živog grotla i gotovo nestvarnog ambijenta okamenjene lave i izvora sumporne pare, nalik na površinu neke druge planete.Povratak u Kataniju popodne. Slobodno vreme u nekom od tržnih centara ili centru grada, po želji. Noćenje.

 • 8
 • 5
 • 7
 • 4
 • 1
 • 2
 • 6
 • 3

9. dan, subota: Katanija – Metaponto - Brindizi - brod: Brindizi – Igumenica          (540 km)
Doručak i napuštanje hotela. Polazak prema luci u Mesini (100 km), po dolasku, ukrcaj na trajekt do Vila San Đovani u Kalabriji kao i u dolasku. Nastavak puta do Barija uz dve usputne pauze. Prva je planirana na auto-grilu na planinskom prevoju kod mesta San Stefano di Rogiliano (na 150 km) radi odmora i okrepljenja. Druga, je u mestu Metaponto (na 175 km), gradiću u Tarenskom zalivu na Jonskom moru, koji su Grci osnovali pod nazivom Metapontion. U njemu je umro filozof Pitagora 496/497.godine, pre nego što je grad pao pod rimsku vlast. U arheološkom parku nalaze se ostaci četiri hrama, agora i amfiteatar. Posle planiranog vremena za kraći predah, nastavak do Brindizija (115 km), gde se stiže kasnije popodne. Po dolasku u Brindizi, vreme za obilazak grada nastalog 190.g.p.n.e. kao poslednja tačka rimskog Via Apije i kao svojevrsna kapija ka istočnom Sredzemlju, ovekovečen sa dva stuba 19 m visine. Poseta Koloni romani sa spomen pločomposvećena čuvenom pesniku Vergiliju (ovde umro 19.g.p.n.e.), zatim skupu građevina na trgu ispred Katedrale, izgrađene u 12.v, a preuređene u baroknom stilu (18.v), kao i još tri značajne crkve: templarska i normanska (obe takođe iz 12.v), kao i crkva Santa Marija del Kazale sa prelepim freskama.Slobodno vreme do 19 h. Odlazak u luku, čekiranje i ukrcaj na brod za Igumenicu, smeštaj po unapred izvršenim rezervacijama na bazi tzv.avio-sedišta ili u kabinama po želji uz doplatu. Polazak u 21,00. Noćna plovidba do obale Grčke.

 • 4
 • 3
 • 2
 • 1

10. dan, nedelja: … Igumenica – Bitolj - Ohrid – Skoplje – Beograd       (985 km)
Po pristajanju u luku Igumenica u ranim jutarnjim satima (5:30 po lokalnom vremenu) i posle carinske kontrole, nastavak vožnje do granice sa Makedonijom uz kraću usputnu pauzu radi toaleta i carinsake kontrole. Dolazak u Bitolj (285 km), značajnog istorijakog, kulturnog i privrednog centra južnog dela Makedonije. Pauza u pešačkoj zoni i blizini pijace radi odmora i doručka u nekoj od pekara. Nastavak do Ohridkog jezera i istoimenog grada. Program obilaska Ohrida do polaska za Srbiju. Grad nazvan “Balkanski Jerusalim” ili “Godina grad” zbog 365 bogomolja. Najznačajnije od njih su crkva sv. Jovana, simbol Ohrida, crkva sv.Bogorodice sa njenim moštima i sv. Klimenta sa najlepšim freskama iz XI v. Obilazak znamenitosti Ohrida u pratnji vodiča ...Slobodno vreme do polaska za kupovinu suvenira i ručak (fakultativno) uz preporuku obavezne degustacije ohridske pastrmke koja se ovde sprema na 22 različita načina... Polazak za Srbiju uz planiranu kraću pauzu u centru Skoplja, na Staroj čaršiji i novo sagrađenom centru Skoplja koji izaziva kontradiktorne utiske kod turista, od divljenja do osećaja kiča. Dolazak u Srbiju posle graničnih formalnosti i pauze, transferi putnika u mesta odakle su pošli, dolazak u Beograd oko ponoći. Završetak programa.


CENA ARANŽMANA: 570 €
Doplata za 1/1 sobu: 135 €
Popust za 3.osobu u sobi 1/3: 45 €


CENOM JE SADRŽANO:
Prevoz autobusom turističke klase najnovije generacije kapaciteta u zavisnosti od broja putnika (do 64 sedišta) uz mogućnost dva spojena sedišta (uz doplatu)
* Transferi za min. 4 putnika iz Novog Sada, Požege-Čačka, Zaječar - Bor uz mogućnost doplate od 20 € po osobi
* Prevoz brodovima na relacijama Igumenica (GR) – Brindizi (IT) i Brindizi – Igumenica. Noćenje u spoljnim kabinama 1/4 u odlasku i tzv.avionska sedšita u povratku uz mogućnost doplata za kabine po želji (1/2;1/3 ili popust za tzv.avio-sedište) prema cenama u tabeli ; prevoz trajektom Kalabrija- Sicilija- Kalabrija.
* 6 noćenja u hotelima 3*- 4* na bazi soba 1/2 ; 1/2+1 ili 1/3 i to : 1 polupansion (PP:večera, noćenje, doručak) u gradiću Pico (Pizzo) -Kalabrija ; 2 noćenja – doručak u Ćefalu- Sicilija; 3 noćenja/ doručak (ND) u Kataniji – Sicilija.
* Obilasci prema Programu osim ulaznica za lokalitete koji se naplaćuju.
* Angažovani loko-vodič za Palermo i Monreale prema Programu.
* Vođstvo puta i usluge stručnog vodiča u toku putovanja, za sve obilaske i fakultative* Troškovi organizacije putovanja.


CENOM NIJE SADRŽANO:
* Grupna polisa međunarodnog putnog osiguranja samo za one koji nemaju osiguranje (880 din,obezbeđuje Agencija). Boravišne takse u italijanskim hotelima u iznosu koje određuje opštine i koje su u iznosu od 1,5 -2,5 € po noćenju, plaćaju se na recepcijama hotela po dolasku.Ulaznice za objekte i lokalitete koji su predmet obilazaka i naplaćuju se.
* Sve fakultative i sve usluge po želji putnika, a nisu već obuhvaćene Programom. Svi individualni troškovi u toku putovanja.


Uslovi plaćanja aranžmana:
Ceo iznos aranžmana se plaća u dinarima po prodajnom kursu Komercijalne banke AD za EUR u momentu plaćanja na sledeće načine: 1) Gotovinski uz uplatu od 200 € (35 %) iznosa prilikom prijavljivanja i obavezu izmirenja preostalog duga u celosti do 20.marta 2017. 2) Odloženo na rate i to počev od dana prijavljivanja, pa svakog 15. u mesecu za tekući mesec, zaključno sa 15.05.2017. Prilikom prijavljivanja uplaćuje se iznos od 195 € (u decembru 2016.), ostali deo na 5 rata po 74 € po kursu na dan plaćanja. Za rate koje dospevaju posle izvršene usluge, obavezno polaganje čekova građana sa ratom pre polaska bez uvećanja. Do polaska obavezno je uplatiti iznos akontacije + minimum 4 rate aranžmana.

ZA UPLATE U CELOSTI DO 15.12.2016. POPUST OD 35 € PO OSOBI


FAKULTATVA (za minimum 25 osoba):
ЕТNA PARK i TAORMINA, cena po osobi: 30 €. Sadrži: Poludnvani izlet autobusom do Etna Parka i Taormine (u trajanju od 5,5 - 6,0 sati) oko 150 km, uključeno: BUS + vodič. Doplata za ulaznica za park + uspinjača do 1.platforme + specijalno vozilo do 2. platforne sa kraterima oko 25 €. Plaća se na licu mesta (fakultativno).

Napomena:
- Ulaz u crkvе u Italiji, po pravilu se ne naplaćuju, mada su neke uvele ulazanice od 2 - 3 €. Plaćanje je na licu mesta. Ulaznice i fakultative su po cenama iz proleća 2016, moguće su manje korekcije u sezoni 2017.


IZBOR HOTELA I WEB OPIS (Moguća je izmena nekog od hotela iste kategorizacije u zavisnosti od broja prijavljenih i potrebne strukture soba na zahtev ino-partnera):

HOTEL BARBIERI 3*, Via del Pescatore, 29 - Vibo Valentia 89900 Loc. BIVONA (VV), Tel.+39 0963 571070; www.hotelbarbieri.com. Usluga je PP u 1/2 i 1/3 sobama, doručak “buffet”, večera “menu”.
HOTEL SANTA LUCIA
- 3 * Le Sabbie d’ Oro, Cefalù, - SS. 113 C/da Santa Lucia, 90015 Cefalù PA, Italija Telefon:+39 0921 421565, www.lesabbiedoro.it Usluga 2 ND, u 1/2 i 1/3 sobama
HOTEL CATANIA International Airport, Via San Giuseppe La Rena 94 95121 – Catania; Tel: (0039) 095 723 45 55 www.cataniainternationalairporthotel.com  Usluga 3 ND, u 1/2 i 1/3 sobama. „Buffet“ kontinetalni doručak.


BRODSKA PLOVIDBA
Plovidba na relaciji Igumenica – Brindizi i obratno, italijanskom brodskom kompanijom GRIMALDI LINES i njihovim brodovima Euroferry Egnazia i Euroferry Olympia, http://www.grimaldi-lines.com/en/page/navi-grimaldi. Cenom su obuhvaćene u odlasku spoljne četvorokrevetne kabine (1/4) sa 2 prizemna + 2 spratna ležaja (A4– spoljna kabina sa prozorom i sopstvenim T/WC) a u povratku tzv“avionsko sedište” (Pullman seat-kožna sedišta sa naslonom za glavu, rukohvatima, podmetačem za noge i uz mogućnost obaranja naslona). Postoji mogućnost doplate za kabine po želji (na prim: spoljne 1/1; 1/2; 1/3,) prema cenovniku koji je sastavni deo Programa. Za sve one koji Euroferry  Olympia ne žele kabinu (u odlasku), cena za Pullman sedište umanjuje se 15 € po osobi. Doplate za kabine po želji i po pravcu na osnovu tabele u prilogu:

Kabina

Opis

Cena/osoba

Kabina

Opis

Cena/osoba

A1

 

1 ležaj, prozor, T/WCC

152 EUR

A4

4 ležaja, prozor, T/WC

 53 EUR

A2

 

2 ležaja, prozor, T/WCC

74 EUR

Sed.

Pullman (po 3 u nizu)

38 EUR

A3

 

3 ležaja, prozor, T/WCC

62 EUR

Sadržano

 u odlasku ležaj u A4 i Pullman

sed.u povratku

Napomena: Putnici koji su u hotelskim sobama u 1/1; 1/2 ili u 1/3 hotelskim sobama, bice smešteni u odlasku u kabinama A4 sa ostalim putnicima, bez obzira na strukturu muško – žensko prema rasporedu organizatora, sem ukoliko ne izraze drugaciju želju

 • grimaldi_lines_euroferry_olympia

AUTOBUSKI PREVOZ.
Prevoz se organizuje modernim turističkim autobusom kapaciteta srazmerno broju prijavljenih(od 37 – 53 – 64 sed).Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir vreme uplate, zatim starosne godine putnika i lica slabo pokretna, kao i kod putnika koji putuju sami, potrebu spajanja. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.Napominjemo da su autobusi poznatih marki izrađeni po ino-standardima i da je razmak između redova svuda isti bez razlike. Ukoliko putnik ipak želi rezervaciju određenog sedišta, to može prilikom prijavljivanja za aranžman, uz doplatu po osobi i to: za II i III red – 35 €; za IV i V red - 25 €. Za želje sedenja kao što su: leva ili desna strana u odnosu na pravac kretanja, do prolaza ili prozora i sl., agencija će se truditi da izađe u susret putnicima uvek kada je u mogućnosti, bez ikakve nadoknade. Napominjemo da postoji mogućnost uz prijavljivanje unapred i po konačoj potvrdu po zatvaranju liste putnika (br.mesta ograničen). Za one koji žele dva spojena sedišta tokom putovanja, cena je: 105 €. Rezerviše se i ugovara odmah tokom prijavljivanja i to počev od VI reda. Cene transfera za minimum 4 putnika iz sledećih pravaca: Novi Sad (15 €), Zaječar – Bor (25 €), Požega (25 €), Čačak (20 €), Kragujevac (15 €).


KRAJNJA OPCIJA ZA PRIJAVLJIVANJE: 20.02.2017. (posle toga do konačne popune kapaciteta)


ARANŽMAN RAĐEN ZA MINIMUM 40 PUTNIKA, AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO U SLUČAJU NEDOVOLJNO PRIJAVLJENOG BROJA DA SRAZMERNO KORIGUJE CENU UZ SAGLASNOST SVIH PUTNIKA ILI OTKAŽE PUTOVANJE. ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA OBILAZAKA USLED EVENTUALNIH OKOLNOSTI U TOKU PUTA.


VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA PROPISANI OD STRANE ORGANIZATORA PUTOVANJA AZUR DOO
VUKA KARADŽICA 3 35000 JAGODINA, Tel.035 244-665, Fax:035 243-665, e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Licenca Ministarstva turizma R. Srbije OPT, broj 534/2010.


Vi ste ovde: Home Putovanja Prolećna putovanja 2017 Sicilija

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune pouzdanosti molimo vas da informacije proverite direktno u agenciji.                            2012 copyright designbyMe.org