Francuska Normandija i Bretanja

Sample image

Ruan - Avr - Dovil - Sen Malo - Ren - Van - Nant sa  Parizom i Strazburom
AUTOBUSOM – 11 DANA /8 NOĆENJA
TERMIN: 26.april - 6.maj 2013.
HOTELI 2+*/3*: Strasbur, Ruan (2x), Ren (2x), Nant, Pariz i Grac (Austrija)


Preuzmite PDF

1.DAN Petak,26.aprilBEOGRAD ... STRAZBUR Via: LJUBLJANA-SALZBURG- MINHEN-STUTGART
Polazak iz Beograda u 18,00, transfer iz Niša u 14,30; Jagodine u 16,00. Vožnja autobusom do Francuske putem preko
Hrvatske, Slovenije, Austrije i Nemačke, usputne pauze prema planu organizatora putovanja. Noćnja vožnja....

2.DAN Subota, 27.april ...STRAZBUR (...1315 km)
Dolazak do podne u Francusku-grad Strazbur, sedištu regije Alzas, grad i oblast burne prošlosti, pre svega jer prerstavlja mesto začetka protestanske vere i vekovnih borbi sa katolicima, od kojih je najpoznatiji i najduži Stogodišnji verski rata na čelu sa reformatorom Martinom Luterom, ali i zbog svog položaja na zapadnoj obali reke Rajne i neposredne granice sa, ne tako davno, vekovnim neprijateljem Nemačkom u čiji je posed u više navrata prelazio aneksijom teritorije.Strazbur je zbog toga i bio inspiracija mladim francuskim oficirim sa branika da da baš tu nastane koračnica Marseljeza, koja je kasnije prerasla u himnu Francuske.To je grad izumitelja prve štamparije Gutenberga i prestonica štampane reči tadašnje Evrope i sveta.Danas je Strazbur jedan od najlepših gradova Francuske i posle Pariza najbogatiji, poznat po čuvenom alzaškom vinu i sedištu Evropskog parlamenata. Po dolasku, smeštaj u hotel u centru. Slobodno popodne i veče za razgldnje.Fakultativa:Batorama - organizovani obilazak Strazbura sa reke. Noćenje.

3.DAN Nedelja,28. april STRAZBUR - REMS - RUAN ( 595 km )
Doručak.Polazak za Normandiju putem prema gradu Rems uz kraću pauza radi poseti jednoj od njlepših katedrala u Francuskoj, mesta ustoličenja prvog francuskog kralja.Nastavak putovanja putem E 46. Dolazak popodne u Ruan (Rouen), glavni grada Normandije. Smeštaj u hotelu u srcu grada. Popodne razgledanje istorijskog centra Ruana tzv. pešačkom turom: Notre Dam d’Ruan, čuvena katerdala (12.-16.v), inspiraciji Klod Monea za više prikaza u svojim delima, Kula-tamnica Žan d’Ark, crkva Sen Maklu -15.v., Palata pravde, Parlament, Muzej lepih umetnosti ikeramike...Posle obilaska, slobodno veče za individualni program. Noćenje.

 • 4
 • 3
 • 1
 • 2

4.DAN Ponedeljak,29.april RUAN Izlet: FEKAM – ETRETA – AVR – ONFLER – TRUVIL - DOVIL (270 km)
Doručak. Polazak na izlet kružnom turom kroz oblast Visoke Normandije do dva ribarska sela na obali Engleskog zaliva opasana nestvarno belim krečnjačkim stenama koji se okomito spuštaju na skrivene peščane plaže sa visine i do 110 m. Prvo selo od njih je Fekam (Fekamp), značajno je i po benediktanskoj opatiji i likeru Benegdiktin, koji se samo ovde spravlja.Drugo selo, udaljeno samo 16 km, Etreta (Etretat) čuveno i po tome što su ga otkrili i tu provodili dane mnogi umetnici od kojih su najpoznatiji slikari Mone i Kurbe.Planirano vreme za kraće obilaske i fotografije za uspomenu. Nastavak puta obalom i kroz značajnu luku i grad Avr (Le Havre) smeštenog na samom ušću reke Sene u more,sada moderan grad koji je pod okupacijom Nemačke doživeo da bude potpuno razoren. Zatim se masivnim i najvećim visećim evropskim mostom, preko Sene stiže do obližnjeg gradića Onfler (Honfleur). Tradicionalno lučki grad, najlepši na Kot Fler (Cvetnoj obali) sa starim pristaništem, redom nanizanih visokih i uskih kuća, zrači romantikom ribarskog sela i umetničkog grada. Slobodno vreme za individualno istraživanje ovog gradića i ručak (fakultatvno) u nekom od lučkih rastorana. Nastavak do obližnjeg Truvila(Trouville) na obali Engleskog kanala, nekada starog ribrskog mesta sada spojenim sa Dovilom (Deauville), predstavljaju mondenska letovališta sa luksuznim hotelima koje su još polovinom,19.v. pohodile lepe dame i bogata gospoda. Pored čuvenog Kazina, u legendarna mesta spada još “Promenada d’ planš „šetalište od dasaka na plaži u Dovilu (“Kana severa“ ) sa mnogobrijnim kabinama koje nose imena poznatih ličnosti iz sveta filma - učesnicka tradicionalnog festivala.Povratak u Ruan, slobodno veče. Noćenje.

 • 1
 • 2
 • 5
 • 4
 • 3

5.DAN Utorak, 30.april RUAN – BAJE - SEN MER EGLIZE - GRANVIL – REN (420 km)
Doručak.Napuštanje hotela i polazak ka oblasti Niske Normandije, auto-putem pored Kana (Caen) sedišta ove regije, do gradića Baje(Bayeux).Poseta katerdali iz 11. v značajnom po svetski poznatoj „Tapiserija iz Bajea“ iz 12. veka,dužine 70 m.Poslle obilaska, nastavak puta tragom novije istorije do Sen Mer Egliz (Saint-Mere-Eglise) mesta vezano za „Dan D“, 6. jun 1944, iskrcananje Saveznika u Normandiji. Poseta trgu sa crkvom i Ratnom muzeju, kao i autentičnim mestima na plaži Juta (Utah beach), poprištu čuvene bitke uz priču vodiča. Nastavak puta do „Monako severa“, letovališta Granvil (Granville) - mešavina srednjevekovog grada i ribarskog sela sa impresivnim starim gradom visoko na steni. Poznat je ipo Kazinu iz 1919. god i Muzeju Kristijan Diora smeštenog u kući (roze boje) gde je proveo detinjstvo. Nastavak puta do krajnjeg odredišta grada Ren (Rennes), prestonice pokrajine Bretanja.Smeštaj u hotelu blizu centra. Slobodno vreme za individualna istraživanja centra grada: Trg Republike,parlament Bretanje,satrog grada sa mnogo restoran-kafea...Noćenje.

 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 2
 • 1

6.DAN Sreda,1.maj REN Izlet: DENAN - SEN MALO - MON SEN MIŠEL (215 km)
Doručak. Planiran izlet za obilazak najvećih turističkih atrakcija Bretanje i cele Francuske: Istorijski grad Denan (Dinan) sa zamkom iz 14 v. na uzvišenju iznad reke Rans opasan zidinama sa 16 kula i kapija; Sen Malo (Saint Malo),najpoznatija luka u istoimenom zalivu sa svojim utvrđenim starim gradom na stenovitom ostrvu; Mon Sen Mišel (Le Mont Sainte Michel), kupasto ostrvo – opatija iz 8 veka koja je dograđena u 13.v, nesvakidašnjeg izgleda bajkovitog zamka koje godišnje posećuje preko 3,5 milona turista iz celoga sveta. Ren, povratak u hotel popodne, slobodno vreme.Noćenje.

7.DAN Četvrak,2.maj REN – URE – KIBERON - KARNAK – VAN - NANT (340 km)
Doručak.Napuštanje hotela i polazak ka zapadnom delu Bretanje, mestima duž obale Atlanskog okeana.Prva destinacija je stari grad i luka Ure (Aurey) gde se porazom odigrala završna bitka u Ratu za ocepljenje Bretanje 1364 g. Obilazak pitoresne luka Sv.Gustan u Ureu, zatim polazak do popularnog letovališta Kiberon (Quiberon) na istoimenom ostrvu, koje je uskom prevlakom spojeno s kopnom. Široke peščane plaže predstavljaju raj za miran porodični odmor ali i sportove poput jedrenja brodom i na dasci.Posle pauza za fotografisanje i kupovinu suvenira, odlazak do obližnjeg mesta Karnak (Carnac) i njegove okoline gde su najveća polja megalita na svetu. Oko 3.000 kamenih manhira najviše visine do 12 m, podeljeno u nekoliko grupacija daju jedinstven prizor kamenih svedoka prošlosti nastalih između 4000. i 2000. godina pre n.e. Posle panoramskog razgledanja, nastavak puta do grada Van (Vannes), sedištu departmana Morbijan, pohodištu hiljada turista tokom cele godine. Grad koji pleni romantikom potpuno očuvanih srednjevekovnih ulica prepoznatljive arhitekture poludrvenih kuća. Arheloško blago regiona izloženo je u muzeju Morbiko koji je smešten u zidinama zamka Gajer. Posle obilaska i slobodnog vremena za lična istraživanja,nastavak puta.Dolazak u Nant kasnije popodne.O značaju ovog grada, nekada najznačajnije luke na Loari, koji je u 19.v. izgubio trku sa Renom za sedište pokrajine Bretanja, svedoče pored katedrale, raskošne zgrde, trgovi i pasaži u secesioističkom stilu. Smeštaj u hotelu u centru grada. Slobodno vreme za individalna istraživanje centra sa zamkom u neposrdnoj blizini hotela bretanjskih vojvoda, moćnom tvrđavom okružene kanalom ispunjen vodom... Noćenje.

 • 2
 • 1
 • 3
 • 4
 • 5

8.DAN Petak, 3. maj NANT – ŠARTR - PARIZ (405 km)
Doručak i napuštanje hotela. Dnevna vožnja do Pariza sa usputnim pauzama po potrebi i posetom čuvenoj katedrali u Šartru (Chartres) na oko 100 km isped glavnog grada. Smeštaj u hotel po dolasku u delu grada koji se naziva Ženevvil (Gennevillies) na severnom obodu Pariza u hotel Ibis Gennevillies, povezan metro stanicom u blizini sa centrom grada ( 15 min vožnje) . Poslepodne planiran je odlazak do obližnjeg San Denija, mesta nekadašnjeg okupljana hodočasnika iz Pariza u kojoj se nalaze mošti svetog Denija, zaštitnika cele Francuske.Bazilika u kojoj su sahranjeni gotovo svi francuski kraljevi važi za prvu gotsku katedralu. Slobodno veče za izlazak po želji. Naša preporuka: odlazak metroom na Momnmartr, boemsku četvrt grada. Noćenje.

9.DAN Subota, 4. maj PARIZ....GRAC (1.240 km)
Doručak i napuštanje hotela.Planiran panoramski obilazak istorijskog centra Pariza uz priču lokalnog vodiča koji se završava na mestu odakle je planiran povrtak u večernjim satima. Slobodno vreme za individualni program. Naše preporuke: Posete katedrali Notr Dam (13. v) sa mogućnošću penjanja na oba taornja visine 68 m. Ili obližnjim muzejima Luvr ili Orsej, šetnja Jelisejskim poljima,a popodne pa do polaska, univerzitetska četvrt Latinski kvart sa puno galerija,knjižara, prodavnica, kafea i restorana ili fakultativni program Krstarenja po Seni u trajnju od 1 sati i 30 min.Polazak iz Pariza sa dogovorenog mesta i sati. Noćna vožnja putem kroz Francusku i Nemačku do Graca u Austriji....

10.DAN Nedelja, 5. maj ...GRAC.Dolazak u Grac,sedište pokrajine Stiria u Austriji u toku prepodnva.Smeštaj u hotel. Slobodne vreme za odmori individualni program obilaska ovog grada, kulturne prestonice Evrope u dva navrata.Preporuka:Stari grad (Slousberg) sakulom-satom (Uhreturm) na bregu koji dominira gradom i do koga se stiže uspinjačom; Rathaus (Gradsaka većnica); Lendhaus (Pokrajinski parlament); Schauspielhaus (Glavno pozorište); Dom (XVv.) -katerdala sa Mauzolejem imperatora Ferdinanda II; Burg –kompleks zamka Ferdinanda III iz XV v; „Slikarska kuća“ kompletno oslikana spolja freskama Johana Mayera (1742 g) ; Kunsthaus –Muzej savremene umetnosti neobičnog izgleda i dr. Noćenje.


11.DAN Ponedeljak 6. maj GRAC - BEOGRAD Via: MARIBOR - PTUJ – KRAPINA - ZAGREB (575 km)
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Srbiju putem preko Slovenije(Maribor, Ptuj) i Hrvatske (Krapina,Zagreb) uz pauze po potrebi.Dnevna vožnja. Dolazak uveče u mesta polaska uz usputne pauze po potebi i graničnih formalnosti.

 CENA ARANŽMANA: 590 EUR
Doplata za jednokrevetnu(1/1) sobu: 275 € )

CENOM ARANŽMANA JE SADRŽANO:
* Prevoz autobusom turističke klase (klima,razglas,DVD oprema...) zadnje genracije kapaciteta od 35 – 85 mesta u zavisnosti od broja putnika.
* 8 noćenja/doručak u hotelima 2+* i 3* iz lanaca poznatih evropskih hotelijerskih kuća u sobama 1/2 , od toga 7 noćenja u Francuskoj (po 2 noćenja u Ruanu i Renu i po 1 noćenje u Strazburu, Nanatu i Parizu) i Austriji (Grac). Usluge doručka su buffet, tzv.Švedski sto.Svi hoteli su u pozicioniranu u centru gradova.
* Usluge lokalnog vodiča u Parizu.
* Usluge stručnog pratiloca grupe za vreme putovanja i sve obilaske.
* Organizacioni troškovi putovanja.

CENOM ARANŽMANA NIJE SADRŽANO:
:*Grupna polisa međunarodnog osiguranje do 30.000 € (861,00 din) posredsvom Agencije.
* Ulaznice za lokalitete koji se naplaćuju i individualni troškovi putovanja..

USLOVI PLAĆANJA
Celokupni iznos aranžmana iskazan kroz EUR-o plaća se u dinarima po prodajnom kursu Komercijalne banke AD u momentu plaćanja. Deo koji se plaća na odloženood 500 € je u OSAM rata i to počev od dana prijavljivanja, pa svakog 20. u mesecu za tekući mesec, zaključno sa 20.06.2013. i to čekovima građana. Za rate koje dospevaju posle izvršene usluge, obavezno polaganje čekova građana uz uvećanje od 2,0% mesečno.Mogućnost plaćanja preko ADZ na platu (kog javnog sektora) po kursu koji važi na dan prijave, s tim što se celokupni iznos uvećava za 2,5%. Obaveza uplate minimum 6 rata do polaska. Deo aranžmana koji se plaća jednokratno (90 €), kao i troškovi osiguranja izmiruje se sa ratom pred polazak. Cena iskazana u EUR je garantovana.

OPUIS HOTELA sa Web sajt opisima:
STRAZBUR-Ibis Strasbourg Ponts Couverts 3***, 7 rue de Molsheim, 67000 Strasbourg, site: www.accorhotels.com/gb/hotel-1428-ibis-strasbourg-centre-ponts-couverts/index.shtml
Hotel idelno pozicioniranu u pešačkoj zoni centra grada na obali reke i u blizini dva muzeja : Savremene umetnosti i Muzeja Male Francuske (Petit France).Povezan je sa ostatkom grada tramvajskim vezama ( stanica ispred samog hotela) i železnicom (10 min.hoda do stanice) što pruza mogućnost za lako istraživanje grada. Hotel je ukupnog kapaciteta 244 jednostavnih i konforih soba 3* Restoran hotela je otvoren svakok dana od 11,00 do 23,00. Napomena: Hotel ne raspolaže standarnim trokrevetnim sobama već sobama 1/2+1(franc.+pomoćni ležaj). Doručak “buffet“.

RUAN - Hotel Saint Sever 2+*, 20 Place de l’Eglise Saint Sever, 76100 Rouen, internet site:www.simplyhotelsfrance.com/en/s06_catalogue/s06p04_fiche_hotel.php?hotel=52
Hotel se nalazi u srcu grada, u meandru reke Sene, neposredno pored šoping centra i naspram istorjiskog centra Ruana i Katderale. Ima kapacitet od 136 soba,na 6 spratova sa liftom.Sve sobe skoro renovirane poseduju TV, telefon,kupatilo sa tušem i toaletom i drugo.Hotel poseduje parking, restoran i bar, doručak se služi po sistemu „buffet“ svakog dana u vremenu od 7 -9,30. Napomena:Hotel ne raspolaže standarnim trokrevetnim sobama (1/3), već sa 1/2+1 (dubl+pomoćni ležaj).Doručak “buffet

REN - Hotel Ibis Rennes Centre Gare Sud 3*, 15 rue de Chatillon, Rennes,www.accorhotels.com/fr/hotel-3450-ibis-rennes-centre-gare-sud/index.shtml.
Hotel iz lanca Ibis,kapaciteta 90 soba, smešten u južnom delu centra Rena,u neposrednoj blizini TGV železničke stanice i metroa.Blizu Parlamenta Bretanje,istorijskog centra Rena i parka Tabor, hotel predstavlja idealnu lokaciju za boravak mnogobrojnih turista iz celog sveta. Hotelske sobe i ostali sadržaji po svojoj opremi zadovoljavaju kriterije hotela hotel 3 *.Doručak “buffet“. Hotel ima klasične 1/3 sobe.

NANT - Ibis Nantes Centre Gare Sud 3*,3 allée Baco,44000 Nates, internet site: http://www.ibishotel.com/fr/hotel-0892-ibis-nantes-centre-gare-sud/index.shtml, Ibis Nantes Centre Gare Sud smešten je 400 m od železničke stanice, u centru grada pored dvorca Duc de Bretagne a Kongresni centar je udaljen samo 200 m. Hotel ima 104 klimatizovane sobe, sa VIFI pristup internetu, 4 sobe prilagođene za osobe sa invaliditetom i 5 soba za sastanke. La Table restoran, terasa- bar, sneckc-br a sa 24 od 24 h uslugom , takodje pokriveni parking je besplatno na raspolaganju gostima hotela. Za Vaš večernji izlazak napolje, mesto Graslin pozorište je 2 km daleko. Doručak “buffet“. Hotel ima klasične 1/3 sobe.

PARIZ - Ibis Gennevvilliers 3* www.ibis.com/fr/hotel-1966-ibis-paris-gennevilliers/index.shtml#
32 rue Louis Calmel , 92230 – Gannevvilliers Hotel Ibis Graz 3* Hotel se nalazi na obodu Pariza, u delu grada koji se zove Ženevvil (Gannevvilliers ) na dva koraka od metro stanice "Les Agnettes" koja vas vraća u centar Pariza u roku od 15 minuta vožnje.Hotel Ibis 3* raspolaže sa 60 veoma komfornih soba, restoranom „a la carte“ i barom otvorenim 24 sata. Hotel je lociran prekoputa velikog tržnog centra i rapolaže sopstvenim parkingom.Hotel nema triple (1/3) sobe . Usluga doručak “buffet“.

GRAC – Hotel Ibis Graz 3* ,Europaplatz 12, A-8020 Graz, http://www.ibishotel.com/de/hotel-1917-ibis-graz/index.shtml Hotel se nalazi u širem centru grada sa odličnim vezama lokalnim oblikom prevoza do starog Graca.Kapaciteta je 108 soba sa standardnom opremom lanca Ibis hotela 3*.Doručak “buffet“.Krajnja opcija za prijavljivanje: 5. Februar 2013.
ARANŽMAN RAĐEN ZA MINIMUM 30 PUTNIKA, AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO U SLUČAJU NEDOVOLJNO PRIJAVLJENOG BROJA
DA SRAZMERNO KORIGUJE CENU UZ SAGLASNOST SVIH PUTNIKA ILI OTKAŽE PUTOVANJE.
ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO IZMENE REDOSLEDA OBILAZAKA KAO I DA U ZAVISNOSTI OD BROJA IZJAŠNJENIH,
GRUPU SMESTI U NAJVISE DVA HOTELA ISTE KATEGORIZACIJE


VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA PROPISANI OD STRANE TURISTIŠKE AGENCIJE AZUR JAGODINA
KAO ORGANIZATORA PUTOVANJA . LICENCA OTP BR.534 OD 17.03.2010. DETALJNO: www.azur.rs
VUKA KARADŽIĆA 3 35000 JAGODINA,Tel.035 244-665, Fax:035 243-665, e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
AZUR TRAVEL& SERVICE BEOGRAD , Višegradska 6, lokal 13 A, tel/fax:011 2 644 967, mob:063 118 5994 e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Vi ste ovde: Home Putovanja Realizovana putovanja Francuska Normandija i Bretanja

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune pouzdanosti molimo vas da informacije proverite direktno u agenciji.                            2012 copyright designbyMe.org