Portugalija i Španija

Sample image

Portugalija i Španija
LISABON - MADRID -TOLEDO - KORDOBA - SEVILJA - VALENSIJA - BARSELONA.                   
AUTOBUSOM – 14 dana / 10 noćenja; Termin: 28. mart - 10.april 2013.

Via: Milano - Grenoble - Nim ...Kan - Nica  - Lago di Garda (Sirmione)


Preuzmite PDF

1./2. DAN: BEOGRAD....LAGO DI GARDA (SIRMIONE) - NICA (1340 km)
Polazak u 20,00 iz Beograda, transfer iz Niša u 14,30(za minimum 6 putnika), Jagodine u 18,00.Noćna vožnja preko Zagreba i Sežane  do Italije. Dolazak ujutru na jezero Garda u živopisno mesto Sirmone smešten na uskom rtu duboko uronulog u jezero. Kraći odmor za kafu ispod tvrđave Skaligerija, simbola ovog nesvakidašnjeg mesta.Nastavak puta prema Francuskoj. Dolazak popodne u Nicu, nezvanično glavni grad Azurne obale. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i šetnju čuvenom Engleskom promenadom dužine preko 8 km, simbolom ovog grada sa luksuznim građevinama belle epoque gde se nalazi legendarni hotel Negresko i palata Masen.Kao potpuna kontrast ovome je obližnji centralni trg grada, Kur Saleja, sa divnom pijacom cveća i povrća, odakle počinju vijugave ulice i kuće u stilu italijanskih sela sve do tvrđave na vrhu sa koje je odličan pogled na panoramu grada.Treba takođe posetiti Šagalov muzej i muzej Savremene umetnosti. NOĆENJE.

3.DAN: NICA – KAN - KOSTA BRAVA ( 615 km)
DORUČAK.Nastavak puta ka Španaiji uz usputni obilazak Kana, letovalište svetskog džet-seta, čuvenog po najznačajnijem festivalu „sedme umetnosti“ na svetu. Pauza za kraći obilazak i fotografisanje Festivalske dvorane, šetališta Kroaset sa drvoredom palmi, zaštitnim znakom ovog primorskog grada i Srpske ulice u centru. Nastavak puta uz usputne pauze za odmore na autogrlovima. Dolazak predveče u hotel na Kosta Brava u letovalištu Lioret de Mar .Smeštaja u hotel.VEČERA. NOĆENJE.

 • 4
 • 1
 • 3
 • 2

4.DAN: KOSTA BRAVA – SARAGOSA - MADRID (695 km)
DORUČAK.Dnevna vožnja do Madrida autoputem.Kraća usputna poseta Saragosi i poznatom istorijskom centru kojim dominira trg i bazilika Pilar i La Lonja, katedrala iz 14. veka. Posle zadržavanja radi odmora i fotografisanja, nastavak puta. Dolazak u Madrid predveče. Razgledanje centra Madrida iz BUS-a na putu do hotela.Smeštaj u hotel. Slobodno veče. Predlog: individualni odlazak lokalnim oblikom prevoza do Plaza Major i Plaza del Sol u centru. NOĆENJE.

5.DAN: MADRID.
DORUČAK.Program detaljnog obilaska znamenitosti Madrida po programu loko-vodiča u trajanju od 3 sata. Grad, ne samo da je geografsko sedište Iberijskog poluostrva, već je bio i sedište carstva „ u kome sunce nikada ne zalazi“. Dinastije poput Hazburga i Burbona ostavile su ovde različite uticaje na izgled, tako da je veoma heterogen, čak i sam centar grada. Kao glavni grad, Madrid doživljava procvat od 16. veka kada privlači mnoge trgovce, učene ljude i razne vrste umetnike poput dvorskih slikara Velaskeza i Goje. Obimna zbirka njihovih dela, kao i drugih majstora može se pogledati u muzeju Prado(od 18,00 besplatan ulaz). Slobodno vreme za lični program. Mogućnost da se isprobaju specijaliteti poput pršute u “ Muzejima šunke“na Plz.del Sol.NOĆENJE.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

6.DAN: MADRID - TOLEDO - KORDOBA - SEVILJA ( 560 km)
DORUČAK i polazak prema Toledu i andaluzijskim gradovima Kordoba i Sevilja.Obilazak iz BUS-a i pešice Toleda , grada prožetog sveprisutnom atmosferom srednjeg veka i jedinstvenom mešavinom arhitetktura, kultura i religija tri koncesija i naroda: Španaca, Jevreja i Arapa. Sam položaj grada je fantastičan: stari grad Toledo prostire se na steni oko koje se s tri strane uvija reka Taho.Starim gradom okružen zidinama sa puno kula i srednjevekovnim građevinama sa vijugavim ulicama koje čine sjajan arhitektonski ansabal, dominira Alkazar na vrhu, građevina iz 16.v, gotovo potpuno četvrtastog oblika. Simbol grada je Katedrala iz 13-15v. podignuta na mestu vizigotske crkve i stare džamije.Unutrašnjost katedrale krase slike El Greka,čuvenog slikara grčkog porekla koji je ovde živeo gotovo 40 god. i čija je kuća takođe, jedna od turističkih atrakcija Toleda.Posle obilaska i slobodnog vremena, nastavak puta kroz oblast Andaluzije do Kordobe nekada milonskog grada moćnog mavarskog kalifata, danas provincijski grad sa oko 300 hiljada stanovnika.I pored toga, Kordoba je zadržala romantičan duh sa starim gradom uskih uličica, belim kućama i cvećem ukrašenih dvorišta. U središtu se nalazi građevina nalik tvrđavi, Moskita, nekada džamija danas aktivna katedrala. Ogromno zdanje s prostorijom  za molitvu sa čak 856 stubova žute i terakota boje, UNESKO je proglasio za „nasleđe čovečanstva“. Organizovan obilazak centralnog  jezgra grada, dok je poseta katedrali Meskita, fakultativno. Nastavak puta, dolazak u Sevilju uveče. Smeštaj u hotel.Slobodno veče, prepotuka odlazak u staru andaluzijsku četvrt grada Santa Kruz. NOĆENJE.

 • 1
 • 4
 • 2
 • 3

7.DAN: SEVILJA – LISABON ( 400 km)
DORUČAK i progam obilaska Sevilje, sedišta pokrajine Andaluzije i jednog od najlepših gradova Španije.Svoj procvat ovaj grad doživljava posle Kolumbovog otkrića Novog sveta odakle se morem i rekom Guvadalakira dovozilo ogromno bogastvo do luke u Sevilji i dalje širom Španije.Programom je obuhvaćeno odlazak obalom Guvadalahire do parka Marije Luize i Plaza de Espanja, dalje do trga  San Francisko i katedrale Giralda (gde se nalazi grob Kolumba), palate Alkazar, živopisnog jevrejskog naselje Santa Kruz sa uskim  ulicama ,popločanim dvorištima i balkonima od kovanog gvožđa. Polazak ka Portugaliji oko podne. Ulazak u Lisabon predveče mostom  preko delte rek Težo – replikom Golden Bridža,čuvenog mosta iz San Fraciska, pored statue Isusa Hrista razapetih ruku u obliku krsta,  replike statue iz Rio Deženera. Smeštaj u hotel. Uveče fakultativni odlazak u neki od nacionalnih restoranana. Veče fado muzike uz bogati „menu“ i vino. NOĆENJE.

8.DAN: LISABON (i okolina).
DORUČAK.Program tročasovnog obilaska Lisabona po programu lokalnog – vodiča.Ovaj“beli grad“ izvanredno pozicioniran sa mnoštvom kuća koje se penju uz strme strane obale reke Težo i čudnim tramvajima koje se provlače ktivudavim ulicama, privlači pažnju mnoštva posetiilaca iz celog sveta svojom neobičnošću i duhom. Slobodno vreme za individualni program ili odlazak na (fakultativu) poludnevni izlet u okolinu Lisabona i to: Sintra, pod zaštitom UNESKA, nekadašnji mavarski grad, kasnije portugalskih kraljeva i plemića.Nalazi se ispod šumovite stene i karakerišu ga strme i vijuga ve ulice i divni vinski podrumi.U centru je Paso Real, palata iz 15./16. veka, čiji predimenzionirani dimnjaci kupastog oblika prestavljaju zaštitni znak mesta (ulaz fakultativno). Palasio  Nasional de Pena na najvišom vrhu grada dominira Sintrom. Izgleda kao srednjevekvovni zamak, a ustvari je građevina iz 19.v,  meševina raznih stilova, toliko bizarna da je u tome fascinanta (ulaz nije dostupan posetiocima).Nastavak puta do rta i svetionika  Cape da Roca, najzapadnije tačke Evrope, letovališta Kaškaiš (nekadašnje ribarsko selo, pa letnjikovac evropskih kraljevskih  porodica),Estoril sa pogledom na katedralu i samostan Džeronima i najzad, Belem sa Tore de Belem. Završetak programa je  povratkom u hotel, a za one koji to žele, u EXPO centar Vasko de Gama sa kompleksom tržnih centara, restorana i drugih sadžaja, uz povratak u hotel individualno lokalnim prevozom. NOĆENJE.

 • 4
 • 3
 • 1

9.DAN: LISABON … ( 980 km...)
DORUČAK. Slobodno vreme u Lisabonu za individualne aktivnosti do 18 h. Predlog: šetnja centralnom pešačkom zonom(ulicaAugusata) uz šoping. Zatim,vožnja čuvenim tramvajem br. 28 ulicom Rue de Augusta Rosa ili metrom do kompleksa Vasko de Gama. Polazak prema Valensiji sa dogovorenog mesta. Noćna vožnja…

10.DAN:… VALENCIJA - KOSTA BLANKA (...150 km)
…dolazak ujutru u Valensiju, treći grad po veličini u Španiji, osnovanog u doba Rimljna u II v.p.n.e., danas razvijena mediteranska luka i sedišta male i veoma bogate istoimene pokrajine. Obilazak ovog “ grada užitka“ sa prosečnom godišnjom temperaturom od 18 C i  zimama retko ispod 10 C: Plaza de Toros, Katedral de Valencia, Casa de la Rocas... i futurističkog arhitektonskog kompleksa „Hemisvera“ u presušenom koritu reke Turia. Popodne smeštaj u hotel u poznatom turistikom mestu Penjiskola na Kosta Blanca. Slobodno popodne za odmor i šetnju promenadom pored mora i do Starog grada visoko na steni - rtu iznad mora. NOĆENJE.

11.DAN: KOSTA BLANKA – BARSELONA - KOSTA BRAVA (300 km)
DORUČAK i polazak za Barselonu.Dolazak do podne u glavni grad Katalonije sa značajnim istorijskim spomenicima,uzbudljivim noćnim  životom, divnim šetalištima pored mora u luci i lepim kućama.Glavni pečat ovom gradu dao je arh. Antonijo Gaudi koji je ovde stvorio  svoja najznačajnija dela. Program obilaska sa loko-vodičem u ukupnom trajanju od 4 sata:Vidikovac Montžujk, Olimpiski stadion ;  Gotiska čevtrt, uzdignuti najstariji do grada; srednjevekovni trg Plaza del Rei s palatom katalonskih i kasteljanskih kraljeva; Palau Real  Mahor, moćna gotska katedrala; La Seu sa zasvođenim hodnikom i kriptom u kojoj tradicionalni čuvari grobova su jato gusaka; Plaza  del Pi, trg puna dobrog raspoloženja;Les Ramblas najpoznatije šetalište i ulica zabave u Kataloniji i neizbezbežene građevine Gaudija  od kojih je najznačajnija Sargada Familia katedrala gigantskih razmera, neobične forme i simbola. Program se završava posetom Gaudi  parku. Slobodno vreme u centru do polaska do Kosta Brava.Kasno popodne smeštaj u hotel u Ljoretu de Mar. VEČERA. NOĆENJE

 • 6
 • 5
 • 4
 • 2
 • 1
 • 3
 • 7

12.DAN: KOSTA BRAVA – FIGERAS – NIM – GRENOBL ( 580 km)
DORUČAK.Polazak za Figeras, mesto rođenja slavnog i kontraveznog španskog slikara Salvadora Dalija. Obilazak muzeja (ulaz se  posebno plaća). Nastavak puta prema Francuskoj uz usputnu pauzu u gradu Nim prestonici rimske imperije na tlu Francuske (Arena,  Maison Caree...) za odmor i ručak (fakultativno). Nastavak puta prema Alpima. Dolazak u najveći zimski centar Francuske, Grenobl.  Smeštaj u hotel. Slobodno veče za istraživanje lepog baroknog centra grada gde je dominanatan trg Viktora Igoa. NOĆENJE.

13./14.DAN: GRENOBL – MILANO....BEOGRAD (1400 km)
DORUČAK i napuštanje Grenobla. Polazak putem kanjonom reke Izer i prelaz kroz tunel Frežis ispod Visokih Alpi u Italiju. Dolazak u  Milano rano popodne. Obilazak istorijskog centra grada (Zamak Sfrorca,pešačka zona ulicom Merkanti, galerija Vitorio Emanuel i trg i katedrala Doumo kao najznačajnije zdanje gotske arhitekture uopšte).Zatim, slobodno vreme do polaska za Srbiju večernjim satima. Povratak putem kao i u dolasku uz planirane odmore i granične formalnosti. Noćna vožnja.Dolazak sutradan ujutru .Završetak  programa.

CENA ARANŽMANA: 695 EUR
Doplata za jednokrevetnu(1/1) sobu: 245 € )

CENOM ARANŽMANA JE SADRŽANO:
* Prevoz BUS-om turističke klase najnovije generacije od 37 – 57 mesta u zavisnosti od broja putnika.Postoji mogućnost doplate za dva sedišta, kao i za sedišta u prednjim redovim (do 4.reda).
* 8 ND -hoteli 3 *- 4* u Lisabonu (2 x), Madridu (2 x), Sevilji, Kosta Blanka, Nici i Grenoblu.Buffet doručak.
* 2 polupansiona (PP) u hotelima 3* na Kosta Brava,“buffet“( tzv. Švedski sto) za doručak i večeru.
* Obilasci prema Programu uz angažovane lokalne vodiče u mestima prema Programu.
* Organizacioni troškovi i vođstvo puta od strane stručnog pratioca grupe.

CENOM ARANŽMANA NIJE SADRŽANO:
* Grupna polisa međunarodnog zdravstvenog osiguranja (840 din posredsvom Agencije)
* Ulaznice za lokalitete koji su predmet obilazaka,fakultative i individualni troškovi u toku puta.

USLOVI PLAĆANJA
Iznos aranžmana koji se plaća na odloženo iskazan u visini od 600 EUR, plaća se u dinarima po prodajnom kursu Komercijalne banke  AD u momentu plaćanja na ŠEST rata i to počev od dana prijavljivanja u decembru 2012, pa svakog 20. u mesecu za tekući mesec,  zaključno sa 20.05.2013. Za rate koje dospevaju posle izvršene usluge, obavezno polaganje čekova građana uz uvećanje od 2,0%  mesečno. Za one koji nemaju čekove, obaveza izmirenja preostalog duga u celosti pred polazak. Mogućnost plaćanja preko ADZ na  platu (kod javnog sektora) po kursu koji važi na dan prijave, s tim što se celokupni iznos uvećava za 1,5%. Do polaska obavezno je  uplatiti minimum 4 rate. Deo aranžmana od 95 € plaća se jednokratno u dinarima sa ratom pred polazak kao i troškovi osiguranja. Cena iskazana u EUR je garantovana .

FAKULTATIVE ( za min. 20 osoba): Okolina Lisabona, poludnevni izlet ( Sintra, Cape da Roca, Cascais, Estoril) - 35 €
Lisabon - Veče fado muzike (bogat meni za večeru i vino uz više vokalnih izođača fado muzike i program plesne grupe)- 45 €

Doplata na prevozu po želji putnika:
- Prednja mesta(do 4.reda): 55 €
- Duplo mesto (od 4 reda): 145 €
- Duplo mesto za zadnji red: 110 €
Popust na prevozu:
- Mesta u zadnjem redu za 4 sed : 45 €
Napomena.1) Rezervacije za sedišta po želji se primaju prilikom prijave putovanja,dok je potvrda mesta moguća tekpo konačnom zaključenju liste putnka.2) Za sve ostale putnike, redosled sedenja se utvrđuje isključivo po vremenu uplate.

OPIS HOTELA. Ino-partner za Španiju i Porttugaliju opredeljuje hotele 15 dana po konačno utvrđenom broju osoba i strukturi soba. Svi hoteli iz ponude su sa 3* ili 4* nalaze se u bližem centru mesta. U prilogu je lista hotela koja je u dosadašnjoj realizacijima ovog programa putovanja ( 2010. i 2011.) bila u opticaju i očekuje se isti ili s manjim izmenama, izbor sledećih hotela:
MADRID – Hotel PRINCIPE PIO 3+* , BB, www. hotelprincipepio.com
SEVILJA – Hotel SEVILLA CONGRESOS 4* ,BB, www.hotelsevillacongresos.com
LISABON – Hotel REAL PARQUE 4*,BB, www.realparque.lisbonhotels.it
PENJISKOLA - PUERTO MAR Aparthotel 3*,BB, www.booking.com/hotel/es/apartamentos-puerto-mar.en.html
LIORET DEL MAR – HOTELI 3*,HB, opredeljuje se 30 dana do polaska.
NICA – KYRIAD Port 3*,BB, www.hoteltravel.com/france/nice/kyriad-_nice_port.htm
GRENOBL - IBIS Centre 3*, BB, www.accorhotels.com/gb/hotel-0612-ibis-grenoble-centre


Krajnja opcija za prijavljivanje:15.Januar 2013.
ARANŽMAN RAĐEN ZA MINIMUM 30 PUTNIKA, AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO U SLUČAJU NEDOVOLJNO PRIJAVLJENOG
BROJA DA SRAZMERNO KORIGUJE CENU UZ SAGLASNOST SVIH PUTNIKA ILI OTKAŽE PUTOVANJE .ORGANIZATOR
ZADRŽAVA PRAVO IZMENE REDOSLEDA OBILAZAKA USLED NEPREDVIĐENIH OKOLNOSTI U TOKU PUTOVANJA


VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA PROPISANI OD STRANE TURISTIŠKE AGENCIJE AZUR JAGODINA KAO ORGANIZATORA  PUTOVANJA . LICENCA OTP BR.534 OD 17.03.2010. DETALJNO: www.azur.rs
VUKA KARADŽIĆA 3 35000 JAGODINA,Tel.035 244-665, Fax:035 243-665, e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
AZUR TRAVEL& SERVICE BEOGRAD , Višegradska 6, lokal 13 A, Tel/fax:011 2644 967, e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Vi ste ovde: Home Putovanja Realizovana putovanja Portugalija i Španija

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune pouzdanosti molimo vas da informacije proverite direktno u agenciji.                            2012 copyright designbyMe.org