Zemlje Baltika

Sample image

FINSKA; RUSIJA; ESTONJA; LETONIJA; LITVANIJA; POLJSKA
HELSINKI; ST.PETERBURG; TALIN; RIGA; VILNJUS; KALININGRAD; GDANJSK; VARŠAVA...
AUTOBUS & BROD - 12 DANA
HOTELI 3*- 4*: Čestohova, Gdanjsk, Klajpeda, Riga, Helsinki (2x), St.Peterburg(2x),Vilnjus,Varšava

Preuzmite PDF


1.DAN Petak, 12.april: BEOGRAD/JAGODINA/ – BUDIMPEŠTA - ČESTOHOVA ( 850 km )
Polazak iz Beograda u 6,30, transfer iz Jagodine u 4,30. Vožnja autobusom do Poljske putem preko Mađarske i Slovačke uz usputne pauze prema planu organizatora putovanja.
Dolazak u Čestohovu u ranim večernjim satima, grad sa preko 240 hiljada stanvonika u centralnoj Poljskoj na reci Varta.Čestohova, danas veliki privredni centar , najpoznatiji je kao religiozni i duhovni centar poljsle katoličke crkve,čuven po manastiru Sv.Pavla- Jasna Gora gde se nalazi čuvena ikona “Crna Madona” sa naslikanom crnnom Bogorodicom i malim Hristom, jedina takva u svetu, razlog hodočašća milona vernika svake godine.
Smeštaj u hotel u širem centru grada. Slobodno veče uz mogućnost individualne posete Katedrali i manastiru Jasna Gora iz eksterijera.
Večera. Noćenje.

2.DAN Subota, 13.april: ČESTOHOVA - TORUNJ - MALBROK - GDANJSK ( 475 km)
Doručak. Polazak za grad Torunj na reci Visli ( 285 km), gde je planirana pauza radi obilaska Starog grada i odmora.
Torunj je jedan od najstarijih gradova u Poljskoj sa preko 206 hiljada stanovnika, univerzitetski grad, značajan po hemijskoj industriji i važno železničko čvorište.
Srednjevekovni stari grad Torunj je rodno mesto Nikole Kopernika, stavljen je od strane UNESKA na listu Svetskih baština. Enciklopedija Nacionalne geografije,
Torunj je proglasila za jedno od “30 najlepših mesta na svetu”.Prvi arh. tragovi naselja datiraju iz 1100 g.p.n.e., na čijim temeljima u doba ranog hrišćanstva niče slovensko naselje (7.vek).
Utvrđenje i grad formiraju tevtonski vitzovi 1231.godine ,a već 1280. godine grad pristupa trgovinskoj carinskoj uniji Hanze, od kada postaje značajan trgovinski centar i počinje njegov prosperitet.
Posle razgledanja i fotografisanja,nastavak puta do grada Malbrok(140 km) na desnoj obali reke Nogat, 50 km ispred Gdanjska.Njegova impozantna tvrđava i staro nemačko ime Marijenburg, ukazuje na hrišćanske osnivače grada: u drugoj polovini 13. veka Veliki majstor tevtonskog reda svoje sedište iz Venecije premešta baš u ovaj grad.
Obilazak utvrđenja Malbrok sa snažnim bedemima, središnjim zamkom i palatom Velikog majstora.Tu je gradska crkva i toranj Dankarts koji predstavljaju arhitektonske dragulje severonemačke gotike.
Veliki deo utvrđenja bio je uništen 1945., ali je u potpunosti renoviran 1960-tih i proglašen za Svetsku kulturnu baštinu. Nastavak puta do konačnog odredišta, polamilionskog Gdanjska,Po dolasku, smeštaj u hotel i kraći odmor. Popodne organizovani odlazak u istoriski centar grada osnovan pre više od hiljadu godina, bogate prošlosti i značajnog člana Hanze.
Najznačajniji kulturno istoriski spomenici nalaze se u Dugoj ulici i Dugom trgu i poprečnim ulicama sa znamenotostima poput: Crkva Sv.Marije sa zvonikom visine 82 m, najveća gotska crkva na svetu zidana od cigle, dvorac Artusa,15.v, Gradska većnica,
Zlatna kuća, božanstvene palate od kojih je kuća Hansa fon Edena iz 17.veka naj reprezentativniji primerak.
Povratak u hotel. Noćenje.

 • 2
 • 3
 • 1
 • 4

3.DAN Nedelja,14.april: GDANJSK - FROMBORG – KALININGRAD – KLAJPEDA (295 km)
Doručak. Napuštanje hotela i polazak ka severoistoku pored grada Elblog, osnovanog takođe, od strane tevtonskor reda u 13.veku i dalje obalom Vislanskog zaliva živopisnim putem br.503 sa iznenadnim naglim usponima i nizbrdicama, kroz deonice sa šumom starih čvornovatih stabala i gustim krošnjama.Ovim putem se stiže do gradića Frombrok, kulturološkog sedišta Varmanske oblasti, zbog Muzeja posvećen radu Nikole Kopernika koji se ovde bavio astronomskim istraživanjima na brdu pored katedrale.
Sa obližnjeg vodotornja se pruža lep pogled na zaliv i luku. Posle zadržavanja za razgledanje,nastavak puta prema Litvaniji do koje se stiže preko udenute ruske enklave Kaliningrad čiji je istoimeni glavni grad takođe predmet našeg obilaska.Ovaj grad osnovan je od strane tevtonskog reda u 13.veku, a od 1340. bio je član Hanze i sedište istočne Pruske.
U Kaliningradu živeo je čuveni nemački filozof Imanuel Kant gde je i predavao preko 40 godina (1755-1796). Od znamenitosti vredno pomena je Dom–glavna katedrala u Kaliningradu, koja je posle potpunog razaranja 1945.i obnavljanja tek 1990-tih, ponovo zasijala punim sjajem.
Treba videti stare nemačke gradske vile u ulicama Kutuzov i Telman, obnovljen Univerzitet iz 19.veka i potpuno neoštećeni delovi starog kvarta u luci.
Nastavak prema krajnjem odredištu za ovaj dan,Litvaniji, putem preko Nacionalnog parka Kursko poluostrvo, jedinstvenog prirodnog fenomena,koji predstavlja uzak deo kopna dužine 96 km i širine na najužim delovima do 400 m.
Ova prevlaka predvaja slatkovodni Kurski zaliv od Baltičkog mora.Njime se stiže do letovališta i luke Klaipeda, u zadnje vreme, sve više i industijskog centra jugozapanog dela Litvanije.
Istorija ovog grada takođe je započela sa tevtonskim redom u 1254.
Smeštaj u hotel. Slobodno popodne i veče.Večera u hotelu. Noćenje.

4.DAN Ponedeljak, 15.april: KLAJPEDA – RIGA ( 260 km )
Doručak .Polazak prema Rigi, glavnom gradu Letonije,još jednoj od minijaturnih država baltičkih zemlja, bivših sovjetskih republika, sada članice EU. Smešten na ušću reke Daugava u Baltik, Riga je još od 1282.pripada Hanzi.
Danas se Riga ubraja u najlepše gradove Baltika,a njen Stari grad proglašen je za Svetsku kulturnu baštinu u okviru kojega se nalaze građevine svih evropskih stilskih epoha.Po dolasku, smeštaj u hotel, zatim obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča u trajanju od 3 sata.
Od znamenitosti kojim obiluje, posebno se izdvajaju: Palata cara Petra Velikog, crkva sv.Jovana ( 14.v.), zamak tevtonskog reda sa Švedskom kapijom(1330.) , nešto novija Petropavlovska katedrala(18.v.).Tu su i spomenici nemačkih trgovaca Veliki i Mali esnafski domovi i verovatno najlepša građevina domaćih trgovaca iz Rige, kuća Crnoglavih (1341.), zatim zgrada letonskog parlamenta –kopija fijoretinske palate Stroci i najzad, simbol Rige - toranj crkve sv.Petra od 137 m visine.
Po završetku obilaska grada, slobodno vreme do povratka u hotel za lični program uživanja u sadržajima ovog prelepog grada.Noćenje.

 • 3
 • 22
 • 1
 • 4
 • 1
 • 2
 • 32
 • 24

5.DAN Utorak, 16.april: RIGA – PERNU - TALIN - HELSINKI ( 315 km )
Doručak i raniji polazak iz hotela radi veoma sadržajnog programa koji nas očekuje tog dana, odlascima do glavnih gradova Estonije i Finske-Talina i Helsinkija.
Živopisni put iz Rige prema Talinu ide samom obalom Riškog zaliva do estonskog grada Pernu u dužini od 180 km.U Pernu, staroj estonskoj luci iz 13.v. na istoimenoj reci, a zbog lekovitog blata, poznatoj banji, pravi se pauza za osveženje i kraći odmor.
Nastavak puta kopnenenim delom (125 km) do Talina, koga su vitezovi tevtonskog reda formirali na temeljima vec postojeceg grada iz 1154.godine na samom ulazu u Finski zaliv.Pristup Hanzi od 1284.g. uticao je na veliki i brzi prosperitet grada.Danas je Talin veoma atraktivan grad sa 26 kula na zidinama koji opasuju grad, velikim brojem crkava na brdu Dom i Donjem gradu i gotskim crkvenim tornjevima koji se kao koplja uzdižu ka nebu.
Odiše atmosferom srednjevekovnog grada uskih popločanih ulica i retkog saobraćaja. Od znamenosti koje se posebno ističu u ovom gotskom starom gradu pod zaštitom UNESKO-a, nalazi se najstarija evropska Gradska većnica ( 14. i 15.vek) ,katedrala Device Marije iz 13.v. najstarija u Estoniji i simbol grada - brdo koje se strmo spušta u more na kome se nalazi katerdala i tvrđava Tompea sa predivnim pogledom na ceo istorijski grad Talin.
Posle razgledanja i slobodnog vemena za fotografisanje, odlazak u luku odakle kreće brod za Helsinki.
Ukrcaj na brod, plovidba do luke Helsinki u trajanju 2,5 sata.Po dolasku u Helsinki, smeštaj u hotel.
Slobodno veče u centru po sopstvenom izboru.Noćenje.

6.DAN Sreda, 17.april: HELSINKI
Doručak.Polazak sa loko-vodičem u tročasovni obilazak ovog uređenog i u odnosu na ostale baltičke gradove, najmlađeg grada.
Helsinki je osnovoa švedski kralj Gustav Vasa 1550.a veliki dopinos sadašnjem izgledu Helsikija dao je car Aleksandar II, koji je posle mnogih požara koji su u više navrata razarali ovaj grad, naložio arhitekti Ludvigu Engelu da ponovo izgradi Helsinki od čvrtsih materijala u klasicističkom stilu.
Tako je dvadest monumentalnih dela iz perioda od 1820. -1850. očuvano i zajedno sa modernim građevnama, danas čini posebnim ovaj gard gde živi oko pola miliona stanovnika. Znamenitosti , predmet našeg interesovanja su Kompleks trga Senata koji predstavlja jedan od najlepših trgova na svetu sa Domom, Palatom vlade, zgradom univerziteta i bibloteke i statuom cara Aleksnadra II.Zatim tu su Pijačni trg i stara zatvorena pijaca u južnoj luci, pristanište za brodove za staru finsku tvrđavu na ostrvu–Suomenlinu (pod zaštitom UNESKO-a), pravoslavna katedrala Uspenski (1868.) sa bogatim enterierom, Luotsikatu –raskošna ulica bogatih građevina u jugend stilu...
Slobodno vreme ostatka dana za individualna istraživanja.Naša preporuka je obilazak nekog od muzeja (Nacionalni -Atenijum, moderne umetnosti –Kiasma, lepih umetnosti –Sinebrihof i dr.) ili najveće finske robne kuće-Stokman.
Povratak u hotel. Noćenje.

7.DAN Četvrtak,18.april: HELSINKI – KOTKA – VIBORG - SANKT PETERBURG (390 km)
Doručak i polazak za Sankt Peterburg obalom Finskog zaliva sa predivnim pogledom na fjordove i bezbroj jezera.Usputna poseta gradu Kotka, najvecoj izvoznoj finskoj luci gde je znamenitost pravoslavna Nikolajeva crkva smeštena u centralnom gradskom parku, skromnog spoljenog izgleda, ali zato veoma bogate unutrašnosti ukrašene brojnim ikonama.
Nedaleko odatle u živopisnoj marini, nalazi se Pomorski centar sa akvarijumom morske faune i flore i postavka Pomorskog muzeja. Pauza za kafu u nekom od obližnjih kafea. Nastavak puta do ruske granice i dalje do luke i grada Viborg od 80.000 stanovnika, nekada značajnog graničnog utvrđenja veoma burne istorije: pripadao je Švedskoj, carkoj Rusiji, Finskoj,a od 1945. SSSR-u i Rusiji.
Kraća poseta centru grada uz priču vodiča. Zatim nastavak do St.-Peterburga.Smeštaj u hotel po dolasku .Zatim, program obilaska sa lokalnim vodičem grada koji je nastao tek 1703.g. kao ruski “prozor ka Zapadu“ i kao realizacija vizije cara Petra Veliog o sjaju i napretku .
Tako je na obali Neve nikao grad do detalja isplaniran i izrađen od kamena,što je bila potpuna novina za to vreme. Od tada se St. Peterburg razvio u značajan kulturni, politički i privredni centar carske Rusije.Nezaobilazne znamenitosti grada su: Dvorski trg ispred Zimskog dvorca sa Aleksandrovom statuom, muzej Ermitraž u Zimskom dvorcu i pomoćnim zgradama, Aleksandrov park sa jedinstvenom zgradom Admiraliteta i pozlaćenom kupolom, trg sa zgradom Senata, statua Petra Velikog i najveća i najraskošnija crkva u Rusiji –Isakajevska crkva(19.v).
Najzad, istorisko jezgro grada koje je pod zaštitom UNESKO-a sa mnoštvom istorijskih i kulturnih spomenika, takođe je predmet našeg obilaska.
Povrtak u hotel.Noćenje.

8.DAN Petak, 19.april: SANKT PETERBURG („CARSKO SELO“ - PUŠKIN, MUZEJ ERMITRAŽ)
Doručak. Dan predviđen za individualni program obilaska grada i muzeja ili za fakulatativu (za minimum 20 osoba): Izlet u Puškin, višečasovni program u pratnji lokalnog vodiča u tzv. „Carsko selo“ gde se nalazi Letnja rezidencija careva i Veliki Katarinin dvorac, poklon supruga Petra, završen 1724. Poseta Dvorcu iz enteriera uz tumačenje vodiča. Povatak u St.Peterburg, poseta muzeju Ermitraž (ulaznice se posbeno plaćaju -15 € po osobi). Povratak u hotel.
Za sve koji to ne žele, slobodno vreme za lični program istraživanja u centru uz povratak u hotel individualno lokalnim oblikom prevoza po želji. Noćenje.

9.DAN Subota, 20.april: SANKT PETERBURG – PASKOV – DUGAVPILS - VILNJUS (725 km)
Doručak i ranije napuštanje hotela u St.Peterburgu, polazak za glavni grad Litvanije –Vilnjus. Put vodi preko grada Paskov (285 km), najzapadnijeg ruskog grada sa preko 200 hiljada stanovnika na obalama reke Velikaja.
Kraće zadržavanje u centru ovog grada osnovanog još 903.g., koga krasi utvrđenje iz 13.veka , kasnije impresivna srednjevekovna tvrđava, Krom, sa Katederalom sv.Trojstva visokom 78 m osnovana 1138. i obnovljena u 17. veku.
Nastavak puta kroz istočni deo Letonije do drugog grada po veličini posle Rige (265 km), Dugavpils (ili Dvinsk) sa 108 hiljada stanovnika, na tromeđi sa Belorusijom i Litvanijom. Grad su osnovali, kao i većinu drugih pribaltičkih gradova, nemački vitezovi tevtonci još 1275., a pridodat je zajednici Poljske i Litvanije u 16.veku.Svoj prosperitet doživljava u 19.v. čemu je doprinela velika jevrejska zajednica od 44% ukupnog stanovništva.
Posle II sv.rata demografska slika je potpuno izmenjena tako što Jevreja i Nemaca gotovo da nema, a 54% čine Rusi, dok Letonaca ima svega oko 17,3 %.
Pauza u centru koji ima staro jezgo grada karaktersitično po velikom broju starih zdanja i crkvama različitih veroispovesti (pravoslavne, katoličke, protestantske i jevrejske).Polazak za Litvaniju, dolazak u Vilnjus, polumilionsku prestonicu, u večernjim satima.
Smeštaj u hotel.Večera. Noćenje.

 • 5
 • 4
 • 3
 • 1
 • 2

10.DAN Nedelja, 21.april: VILNJUS - TRAKAI - VARŠAVA (495 km)
Doručak, napuštanje hotela i odlazak do centra. Do polaska do Varšavu, vrema, za razgledanje znamenitosti starog Vilnjusa.Zaštitni znak ovog grada su brojne kule u živopisnom Starom gradu .“Baltički Rim“ kako nazivaju ovaj „primer grada od kamena“ oživljava sećanje na nekadašnje vladare, Jezuite, borce za protivreformaciju u Poljsko-litvanskom kraljevstvu s početka 16. veka.
Svoje blagostanje ovaj grad počinje još od 13.veka razvojem unosne trgovine što je trajalo vekovima na šta ukazuju brojne raskošne građevine i crkve u baroknom stilu.
Kroz stari grad, pod zaštitom UNESKA, krivudaju kaldrmisane stare ulice, dok su u centralnim delu grada zgrada Univerziteta u renesansnom stilu i Katedrala u klasicističkom stilu sa posebno izdvojenim zvonikom, koja je sadašnji izgled dobila u 18.veku.
Polazak iz Vilnjusa u dogovoreno vreme do obližnjeg ostrva Trakai ( 25 km), danas velikoj turističkoj atrakciji, sa romantičnim srednjevekovnim zamkom povezanim prevlakom sa kopnom, u potpunosti renoviranim u 19.veku.
Kraće zadržavanje radi razgledanja i fotografisanja,zatim nastavak do Varšave putem pored Kaunasa(85 km), koji je između dva svetska rata bio prestonica Litvanije, danas drugi grad po veličini i značaju (preko 350 hiljada stanovnika).
Vožnja kroz Litvaniju i Poljsku uz usputne pauze prema planu organizatora putovanja.
Dolazak u Varšavu, glavni grad Poljske, kasno popodne.
Smeštaj u hotel u centru grada.Noćenje.

11./12 DAN Ponedeljak/utorak, 22./23. april: VARŠAVA.....BEOGRAD (1065 km)
Doručak. Napuštanje hotela i polazak u tročasovno razgledanje znamenitosti Varšave uz program i tumačenje lokalnog vodiča.Iako je Varšava relativno mlad grad,osnovan 1300. g., a dobio svoje sadašnje ime i postao prestonica Poljsko-Litvanske kraljevne 1569.g. zahva-ljujući svom centralnom geografskom položaju između dotadašnjih prestonica Krakov(Poljska) i Vilnjusa(Litvanija),ovaj grad ima šta da ponudi od znamenitosti radoznalim turistima.
Među najznačajnijim je kvart Starog grada, koji je potpuno rekonstruisan posle II sv.rata i stavljen pod zaštitu UNESKO-a.Tu se ističu Kraljevski Dvor, Stub kralja Zigmonda i Trgovački skver, zatim malo južnije, tzv.Kraljevska staza sa puno klasicističkih palata, Predsedničke palate, zgrade varšavskog Univerziteta, bivša kraljevska rezidencija kralja Džona III Sobijeski poznata po svojoj baroknoj arhitetkturi i uređenom parku. Povaski groblje je jedno od najstarijih u Evropi, prepuno skuptura među kojima umetnička dela poznatih poljskih vajara 19. i 20.veka.
Mnoge nekropole raznih verskih zajednica, bilo da su katolici, pravoslavci, protestanti, Jevreji ili muslimani, svedočeći o raznolikosti nekada i sada nacija, kultura i religija žitelja Varšave sa preko1.7 miliona stavnika.
U blizini je i Okapova ulica sa najvećim jevrejskim grobljem u Evropi. Posle obilaska, napuštanje Varšave oko podneva i povratak ka Srbiji putem kao i u dolasku preko južnog dela Poljske, Slovačke i Mađarske.
Usputne pauze prema planu organizatora putovanja.
Dolazak u mesta polaska sutradan u ranim jutarnjim satima.
Završetak programa.

 • 2
 • 5
 • 3
 • 1
 • 4

CENA ARANŽMANA: 680 EUR ( 600 € na 8 rata + 80 € ))
Doplata za jednokrevetnu(1/1) sobu: 240 € )

CENOM ARANŽMANA JE SADRŽANO:
* Prevoz autobusom turističke klase (klima,razglas,DVD oprema...) zadnje genracije od 35-85 mesta u zavisnosti od broja putnika.U cenu su uključena mesta u BUS-u od 4.reda. Mogućnost doplate za dva sedišta, kao i za sedišta u prednjim redovim (do 4.reda). )
* 10 noćenja u hotelima 3*- 4* iz lanaca poznatih evropskih hotelijerskih kuća (Comwell,Qualiti,Scandik Ibis,Park Inn...) i to: 3 polupansiona (HB) +7 noćenja/doručak (BB) na bazi dvokrevetnih (1/2) soba. )
* Prevoz trajektom na relaciji Talin – Helsinki (2,5 sata vožnje). )
* Usluge lokalnih vodiča po Programu (Rigi,Talin,Helsinki,St.Peterburg,Varšava) u trajanju od po 3 sata. )
* Usluge stručnog pratioca grupe za vreme putovanja i sve obilaske. )
* Organizacioni troškovi putovanja.

CENOM ARANŽMANA NIJE SADRŽANO:
* Grupna polisa međunarodnog osiguranje do 30.000 € po osobi (840,00 din posredstvom Agencije).
* Ulaznice za lokalitete koji se naplaćuju , fakultative i individualni troškovi putovanja.

Doplata i popusti na prevozu po želji putnika: - Prednja mesta do 4.reda po putniku: 45 € - Dva spojena mesta po osobi (od 4 reda): 150 € - Popust za zadnja 4 ili 5 sedišta: - 35 € Napomena. 1) Rezervacije za sedišta po želji se primaju prilikom prijave putovanja, dok je potvrda mesta moguća tek po konačnom zaključenju liste putnka. 2) Za sve ostale putnike, redosled sedenja se utvrđuje isključivo po vremenu uplate.

USLOVI PLAĆANJA
Iznos aranžmana od 600 EUR se plaća na odloženo na OSAM rata u dinarima po prodajnom kursu Komercijalne banke AD u momentu plaćanja i to počev od dana prijavljivanja u novembru 2012, pa svakog 15. u mesecu za tekući mesec, zaključno sa 15.junom 2013.
Za rate koje dospevaju posle izvršene usluge, obavezno polaganje čekova građana uz uvećanje od 2,0% mesečno. Za one koji nemaju čekove, obaveza izmirenja preostalog duga u celosti pred polazak.
Mogućnost plaćanja preko ADZ na platu (kod javnog sektora) po kursu koji važi na dan prijave, s tim što se celokupni iznos uvećava za 2,5% mesečno
.
Do polaska obavezno je uplatiti minimum 6 rata. Deo aranžmana od 80 EUR plaća se jednokratno sa ratom do polaska kao i troškovi osiguranja. Cena iskazana u EUR je garantovana.
Za uplatu u celosti prilkom prijavljivanja do 30.11.2012. odobrava se popust od 60 €.

IZBOR HOTELA sa Web sajt opisima:
CZESTOCHOWA – Grand Hotel 3* HB ul. Drogowców 8; 42-202 Częstochowa ; www.grandhotel.com.pl
GDANSK – Szydlowski hotel 3* BB, 114 Grunwaldzka Avenue 80-244 Gdañsk , www.szydlowski.pl
KAIPEDA – Hotel Amberton 4*, HB; Naujojo sodo str.1,LT- 92118 Klaipėda ; www.ambertonhotels.com/klaipeda
RIGA – Maritim Park Hotel 3*, BB; www.maritim.lv
HELSINKI – Radisson Blu Seaside Hotelli,Hesinki ; www.radissonblu.com/seasidehotel-helsinki
SANKT PETERBURG - Park Inn Pulkovskaja Hotel 3+*; Pobedy Square, 1 - 196240 St.Petersburg - Russia www.parkinn.com/hotelpulkovskaya-stpetersburg
VILNUS - Hotel Panorama ;Sodu str. 14, Vilnius LT3211, Lithuania; www.hotelpanorama.lt/
WARSAW - MDM hotel 3*,BB Pl. Konstytucji 100-647 Warsaw, Poland www.hotelmdm.com.pl/FAKULTATIVA: Izlet do Puškina, polazak u 9,00 , povartak u 15,00 h. Program sadrži vođstvo od strane lokalnog vodiča na srpskom, BUS prevoz do Puškina (40 km) u tzv. „Carsko selo“ gde se nalazi Letnja rezidencija careva i Veliki Katarinin dvorac. Obilazak Dvorca uz plaćene ulaznice. Za realizaciju potrebno najmanje 20 osoba, cena po osobi: 35 €

KRAJNJA OPCIJA ZA PRIJAVLJIVANJE 7 DANA DO POLASKA 
ARANŽMAN RAĐEN ZA MINIMUM 30 PUTNIKA, AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO U SLUČAJU NEDOVOLJNO PRIJAVLJENOG BROJA DA SRAZMERNO KORIGUJE CENU UZ SAGLASNOST SVIH PUTNIKA ILI OTKAŽE PUTOVANJE.ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO IZMENE REDOSLEDA OBILAZAKA

VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA PROPISANI OD STRANE ORGANIZATORA PUTOVANJA AZUR DOO.
LICENCA OTP BR.534 OD 17.03.2010.
Ćlan ANTAS-a

Vi ste ovde: Home Putovanja Realizovana putovanja Zemlje Baltika

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune pouzdanosti molimo vas da informacije proverite direktno u agenciji.                            2012 copyright designbyMe.org