Izmir i ostrvo Lezbos

Sample image

Antički spomenici na tlu Male Azije: Troja, Pergamon i Smirna
Autobusom i brodom – 7 dana/ 5 noćenja
 
TERMIN: 15.- 21.april 2014
Hotel Kalif 3*- Ajvalik/Sarimsakli/,polupansioni
Uskršnji ručak na ostrvu Džunda.


Program putovanja

1.dan, utorak: Beograd /Novi Sad/ – Sofija – Dardaneli ... ( 890 km...)
Polazak iz Beograda u 15,30 sa parkinga Sava Centra, savska strana. Transver iz Novog Sada 14,00 (za min 4 osobe , doplata 15 €), iz Jagodine u 17:30 i dalje po potrebi. Dnevno – noćna vožnja kroz Srbiju , centar Sofije i dalje preko Bugarske ievroskog dela Turske do moreuza Dardaneli na Mramornom moru uz duže usputne pauze (približno na svakih 200 km.).

2.dan, sreda: ... Galipolje – Troja – Ayvalik/Sarimsakli/ (...230 km)
Prelazak trajektom (30 min) na azijsko kopno u jutarnjim satima kod istorijskog mesta Galipolje poznatog po legendarnoj bitci Saveznika sa turskim snagama u I sv.ratu i velikim brojem žrtava, o čemu svedoče još mnogi ostaci, kao i spomen parkovi posvećeni stradalima na obe strane. Nastavak puta duž obale Male Azije. Usputno razgledanje arheloškog nalazišta drevne Troje sa loko-vodičem u trajanju od 1 sat i 30 (ulaznice se plaćaju). Dolazak u luku i grad Ayvalik rano popodne. Smeštaj u hotel u poznatom letovalištu Sarimsakli ( 7 km) po dugoj peščanoj plaži na obali Egejskog mora i preko 100 hotela i apartmana. Odmor, slobodno vreme. Večera. Noćenje.

  • 10
  • 8
  • 1
  • 7
  • 4
  • 2
  • 5
  • 9
  • 6

3.dan, četvrtak: Ayvalik/Sarimsakli/ ( 25 km)
Doručak.
Dan planiran za odmor i upoznavanje najbliže okoline mesta. Odlazak do Ajvalika, centra regije od oko 65.000 st,tipične grčke arhitekture (pripadao Grčkoj do 1922.), uskih popločanih ulica, staroj luci, pravoslavnim crkvama sa očuvanim zvonicima i ikonstasima (danas džamijama)... Slobodno vreme u trgovačko-zanatskom centru grada gde je svakog četvrtka  pijačni dan i gde se po mnogim tezgama nudi roba od kože, tekstila i pamuka po veoma povoljnim cenama. Pored toga tu je i mnogo prodavnica firmirane robe, nakita od zlata i srebra, proizvoda od maslina i maslinovog ulja među najboljim u svetu... Zatim, polazak na kraći obilazak do vidikovca Šejtan sofra (Đavolja trpeza) od dakle se najbolje pruža pogled na gotovo ceo arhipelag sa preko 30 ostrva .Povratak u Sarimsakli kasno popodne.Slobodno vreme.Večera. Noćenje.

4.dan, petak : Izmir( Smirna) - Ayvalik/Sarimsakli/ ( 300 km)
Doručak.
Slobodan dan za individualni program i odmor ili za fakultativni program: Celodnevni izlet u do legendarne Smirne, danas 4-milionskog grada Izmira, najveće turske luke. Obilazak istorijskog i trgovinskog centra grada. Slobodno vreme za neizbežni šoping u pešačkij zoni kod Sahat kule. U povratku iz Izmira kraće zadržavanje na pola puta radi kupovine suvenira u radionici ukrasnih predmeta od oniksa i srebra. Povratak u hotel predveče. Večera. Noćenje.

5.dan, subota: Mitilini (Lezbos) – Ayvalik/Sarimsakli/ ( 15 km)
Doručak.
Polazak u 7,30 do luke u Ajvaliku, na celodnevni izlet na ostrvo Lezbos ( brodske karte se posebno plaćaju). Posle carinske kontrole, ukrcaj na brod za Mitilini ( 45.000 st.).,glavni grad Lezbosa ,trećeg po veličini grčkog ostrva. Posle 1,5 sati plovidbe dolazak u luku u samom centru grada. Razgledanje znamenitosti grada u pratnji vodiča, slobodno vreme u centru kako bi smo doživeli pretprazničku atmosferu u gradu kada gotovo svi stanovnici sa decom izlaze svečano obučeni u šetnju i posetu crkvi. Mogućnost posete nekom od muzeja, Bazilici ili mnogim kafićima i restoran-baštama, prodavnicama suvenira ...Polazak iz Mitilinija u 18,30. Kasniji povratak u hotel. Večera. Noćenje.

6.dan, nedalja -Uskrs : Pergmon – planina Kozak - ostrvo Džunda - Ayvalik /Sarimsakli/ ( 130 km)
Doručak
. Polazak na celodnevni izlet kružnom turom u zaleđu Ayvalika do jednog od najvećeg antičkog nalazišta na tlu Turske-Pergamona, predivne planine Kozak i neizbežnog ostrva i starog ribarskom mesta Džunda gde je planiran uskršnji ručak u jednom od mnogih restoran-bašti. Obilazak ostataka Akropolja u Pergamonu do koga se stiže žičarom, trajanove biste, Biblioteke, podzemne galerije sa kavezima za divlje zveri, Amfitetara, Dionisovog pozorišta i Zevsovog hrama uz tumačenje loko-vodiča (ulaznice i žičara se plaćaju posebno). Nastavak puta preko živopisne planine Kozak,popularnog izletišta domaćih turista, koji svojim krivudavim putem zaobailazi velike granitne masive koje kao da je neka nadprirodna sila tu razbacala. Kraj inače, poznat po proizvodnji granitnih kocki, tzv.kaldrme, dobrog vina,pistaća i najboljih maslina.Nastavak do Ayvalika i starog ribarskog mesta Džunda na istoimenom ostrvu povezano prevlakom sakopnom.Obilazak ovog, tipično grčkog mesta, na šta ukazuje arhitetktura, mnogobrojne taverene, crkva posvećena sv.Nikoli, uske krivudave ulice... Uskršnji ručak (fakultativno) sa farbanim jajima , jagnjećim pečenjem, salatama i slatkišima... Zatim, slobodno vreme za šetnju, kupovinu suvenira, antikviteta, umetnina.... Kasniji povratak u hotel. Večera. Noćenje.

7.dan, ponedeljak: Ayvalik – Dardaneli - Beograd (1110 km)
Rano napuštanje hotela, uz lanč paket za doručak. Polazak za Srbiju. Prelazak trajektom Dardanela kao i u dolasku, nastavak puta uz pauze zbog graničnih formalnosti i odmora istim putem kao i u dolasku. Dolazak u mesta polaska istog dana do ponoći.Završetak programa

Cene aranžmana: 179 €
Doplata za 1/1 sobu: 55 €

Popusti za decu uz dve odrasle osobe:
Dete do 6 god. plaća: 55 €
Dete do 12 god. plaća: 95 €

Popust za 3. odraslu osobu u 1/3 sobi: 15 €

Cenom je uključeno:
* Autobuski prevoz na relaciji iz Programa.Rezervacija mesta prema redosledu prijave.
* Smeštaj u hotelu Kalif 3* - Ayvalik /Sarimskli/, na bazi 1/2 , 1/3 soba.
* 5 polupansiona, usluga „buffet“, tzv. švedski sto (večera i doručak).
* Vožnja trajektom preko moreuza Dardaneli u odlasku i povrataku.
* Rezervacija za brod Ayvalik – Mitilini - Ayvalik.
* Stručni pratilac grupe ispred Agencije.
* Organizacija svih obilazaka i fakultativa.
Cenom nije sadržano:
* Grupna polisa međunar. zdravstvenog osiguranja (578 din posredstvom Agencije).
* Povratana karta za brod do Lezbosa - 25 € po osobi (popust za decu do 12 god - 30%).
*Fakultativni izleti, ulaznice za lokalitete gde se naplaćaju a budu predmet obilaska.
* Sve usluge koje nisu sadržane Programom.
Cene fakultativa i ulaznica (za minimum 20 osoba):
* Troja – arheloško nalazište , obilazak lokaliteta 1 sat i 30 min,ulaznica, loko-vodič i prevod od strane pratioca grupe: 15 €
* Izmir ( Smirna) – celodnveni izlet + partilac grupe: 17 €
* Pergamon - arheloško nalazište , obilazak lokaliteta 1 sat i 30 min, žičara, ulaznica,loko-vodič i prevod od strane pratioca grupe: 18 €
* Uskršnji ručak u restornu na Džundi (piće nije uključeno), zavisi od menija: oko 15 €

USLOVI PLAĆANJA
Celokupni iznos aranžmana iskazan kroz EUR plaća se u dinarima po prodajnom kursu Komercijalne banke AD u momentu plaćanja i to 30% na dan prijavljivanja, pa svakog 10. u mesecu za tekući mesec, zaključno sa 10.06.2014. i to čekovima građana ili preko ADZ na platu (kog javnog sektora) uz uvećenje od 1,5% samo za rate po izvršenoj usluzi. Cena iskazana u EUR je garantovana. Do polaska minimalna uplata po putniku mora da bude 88 €. Prilkom prijavljivanja putnici se opredeljuju za fakultative na koje žele da idu. Troškovi osiguranja se plaćaju sa ratom pred polazak, a troškovi brodskog prevoza i faklutativa po prelasku turske granice u EUR.

OPIS HOTELA
HOTEL KALIF 3 * www.kalifhotel.com

Kapacitet hotela je preko 300 ležajeva i otvoren tokom cele godine. Sobe su 1/2, 1/3 i 1/4, sve imaju klimu, TV, mini-bar, telefon,balkon, kupatilo/WC i fen za kosu. Od ostalih sadržaja gostima su na raspolaganju veliki lobi, restoran, aperitiv-bar, teretana, stoni tenis, bilijar, otvoreni bazen, bazenski bar i dr. Usluga: polupansion (doručak i večera) - švedski sto. Hotel je lociran na 120 m od sopstvene plaže i 200 m od centra Sarimsaklija. U blizini hotela je stajalište za linijski minibus (tzv.dolmuš) koji saobraća na 30 min pema Ajvaliku (7 km). Cena karte 3TL( 1 €).

KRAJNJA OPCIJA ZA PRIJAVLJIVANJE: 5.april. 2014.(odnosno, do popune kapaciteta).

 

ARANŽMAN RAĐEN ZA MINIMUM 42 PUTNIKA , AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO U SLUČAJU NEDOVOLJNO PRIJAVLJENOG
BROJA DA SRAZMERNO KORIGUJE CENU UZ SAGLASNOST SVIH PUTNIKA ILI OTKAŽE PUTOVANJE.
VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA PROPISANI OD STRANE ORGANIZATORA PUTOVANJA AZUR DOO
Licenca OTP br .534 od 17.03.2010, Ćlan ANTAS-a..Detaljno: www.azur. rs
AZUR DOO Vuka Karadžića 3 35000 Jagodina,Tel.035 244-665, Fax:035 243-665, e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
AZUR TRAVEL & SERVICE BEOGRAD, Višegradska 6, lokal 13 A, Tel/fax: 011 2644 967,


Vi ste ovde: Home Putovanja Realizovana putovanja Izmir i ostrvo Lezbos

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune pouzdanosti molimo vas da informacije proverite direktno u agenciji.                            2012 copyright designbyMe.org