Skandinavija

Sample image

Kopenhagen, Oslo, Stokholm, Geteborg, Malme.....
Via: ...Grac – Vircburg – Gotingen .... Berlin – Drezden – Prag – Bratislava - Estregom...
AUTOBUSOM – 13 DANA /10 NOĆENJA
TERMIN: 12. – 25.maj 2014.
HOTELI 3*: Kompenhagen, Kolding, Roskild (Danska), Stokholm,  Oslo (Norveška), Gotingen (Nemačka), Prag (Češka)
Realizovano: April 2012,Maj 20131.dan Ponedeljak,12.maj BEOGRAD...VIRCBURG
Via: ZAGREB – MARIBOR - GRAC- NIRNBERG... ( 1185 km )
Polazak iz Beograda u 18,00, transfer iz Niša u 14,30(za min. 6 putnika); Jagodine u 16,00. Vožnja autobusom do Nemačke putem preko Hrvatske, Slovenije i Austrije uz usputne pauze prema planu organizatora putovanja. Noćnja vožnja....

2.dan Utorak,13.maj ...VIRCBURG - GOTINGEN ( 250 km)
Dolazak u jutarnjim satima u Nemački grad Vircburg (Wurzburg), značajnoj metropoli na  reci Majni koja je rekonstruisana posle potpunog razaranja u bombardovanju 1945.Ovaj romantični barokni grad čuven je po doborom vinu iz vinograda sa okolnih padina,kao i po raskošnom Vircburškom dvorcu (1720), gradskom trgu sa baroknim građevinama i rokoko ornamentima, crkvi sv.Marije u kasnogotskom stilu i Katedrali iz 12 veka. Slobodno vreme od 2 sata u centru za obilazak i odmor. Nastavak puta ka gradu Getingen (Gottingen), poznati univerzitetski grad u pokrajini Donja Saksonija osnovan 1737 od strane Džordža II Augusta, kralja Velike Britanije i Irske, sa kojeg je do danas poteklo čak 42 nobelovaca.Smeštaj u hotel. Slobodno popodne i veče za individualno istraživanje istoriskog centra grada koji datira iz 12.v. Noćenje.

3.dan Sreda,14.maj GOTINGEN - KOLDING (– JELING – VAJLE) ( 510 km )
Doručak.Polazak za Dansku sa usputnom pauzom kod Hamburga.Dolazak do grada Kolding, značajni danski grad i saobraćno čvorište.Smeštaj u hotel, kraći odmor.Zatim polazak severozapadno do gradića Jeling (40 km) poznatog po impresivnim posmrtnim hunkama i jedinstvenim kraljevskim natpisima iz 10.veka na kamenim pločama ispisanim runskim pismom na kojima se prvi put spominje dražava Danska. Posle kraćeg obilaska i fotografisanja, povratak u Vajle - “planinski grad“ na divnom položaju iznad istoimenog fjorda,grad čiji je zaštitni znak stara vetrenjača, poznat i po crkvi sv.Nikolaja, najstarija građevina s mumificiranim telom starim 2.500 godina i zazidanim lobanjama 23 razbojnika.Po povratku u hotel u Kolding, slobodno vreme popodne i veče za istraživanja sa vodičem ili u sopstvenoj režiji. Noćenje.

 • 1
 • wroclaw
 • 4
 • 3
 • 4
 • 2

4.dan Četvrtak,15.maj KOLDING – ODENSE – EGESKOV – ROSKlLDE ( 240 km )
Doručak. Početak puta koji ima za cilj istraživanje dela Danske na putu za Švedsku.U tom cilju, prvo na redu je ostrvo Fin (Fyn) sa gradom Odense koje zauzima centralno mesto.Poseta gradu, kojeg je slavnim u celom svetu učinio njegov žitelj Hans Kristijan Andersen (1805-75), tvorac čudesnih bajki za decu, i kompleksu koji čini kuća u kojoj je živeo i muzej sa dečijem vrtom. Od ostlih znamenitosti tu su Stari grad, gotska crkva sv.Knud i Muzej Karl Nisen, posvećen danskom kompozitoru (1865-1931), još jednom od slavnih ličnosti žitelja ovog grada.Pauza u centru, zatim nastavak do obližnjeg dvorca Egeskov (16 v) s pokretnim mostom, okružen vodenim kanalom, spada u najlepše u Evropi. Skriven među zidovima zamka, nalazi se prelepi barokni park i Muzej starih automobila - atrakcija za mnoge turiste.Vreme za razgledanje prema planu putovanja. Nastavak puta do grada Roskilde, zadnjeg odredišta za ovaj dan, sa katedralom pod zaštitom UNESCO-a, mesta gde je sahranjeno 38 danskih vladara.Grad je poznat i po modernom muzeju Vikinga gde glavnu atrakciju predstavljaju očuvana 5 vikinška broda nađena u mulju fjorda Roskilde. Po završetku obilaska, smeštaj u hotel. Slobodno popodne i veče za lični program.Noćenje.

5.dan Petak,16.maj ROSKILDE - MALME
Doručak.Nastavak putovanja za Malme, prelaskom iz Danske u Švedsku čuvenim mostom Eresund (iz 2000.g.) koji čini kompleks od 16 km i to tunel dužine 4 km od aerodroma Kopenhagen, zatim veštačko ostrvo dužine 4 km i most dužine 8 km. U sklopu Malmea može se uvrstiti i poseta gradu Lund koji su faktički spojeni periferijama jer je međusobna udaljenost centara ovih gradova svega 20 km.Cilj posete Lundu je kraći obilazak najstarije katedrale u romanskom stilu u Švedskoj (11 vek). Dolazak u Malme.Vreme za razgledanje ovog grada uz tumaćenje pratioca grupe. Grad presecaju mnogi kanali, zato se ovaj živopisan stari grad može obići osim pešice i izletničkim brodićem.Turistima uvek preporučujemo centralni trg Stortoget uokviren brojnim raskošnim građevinama od kojih je zgrada sedišta grada najimpresivnija.Posle razgledanja duže slobodno vreme u centru do večernjih sati za ondivualan program obilaska. Nastavak puta do Stokholma.Noćne vožnja.

 • most
 • 1
 • 3
 • 2
 • 4

6.dan Subota,17.maj ... STOKHOLM
Dolazak u Stokholm u jutarnjim satima. Kraće slobodno vreme u centru. Zatim Organizovan obilazak znamenitosti Stokholma po programu lokalnog vodiča. Ova metropola od 1,6 miliona stavnovnika osnovana je 1252.godine leži na 14 ostrva na južnom delu jezera Melaren i razu-đene obale Baltičkog mora između slane i slatke vode. Glavni grad postaje 1634.god. Predivne građevine i zelene površine, kanali i mostovi, daju mu nezamenljiv pečat. Znamenitosti, predmet našeg interesovanja, biće: Kraljevski dvorac sa preko 600 prostorija, jedan od najvećih u svetu; uz obavezno posmatranje ceremonije smena straže (u 13:30), što prestavlja jednu od glavnih turističkih atrakcija, crkva Storkikan-najstarija u Stokholmu; Tiska Kirken, crkva nemačke zajednice sa impresivnim oltarom; crkva Riderholmkirken- kraljevska grobnica;Ridarhaus-barokna plemićka kuća;živopisni lučki kvart između Esteriangatan i Skepsona,Stadhus –gradska većnica sa svojim tornjem; Konserthuset u kojoj se svake godine dodeljuju Nobelove nagrade,dvorac Drotningholm-rezidencija kraljevske porodice. Po završetku obilaska smeštaj u hotel. Vreme za odmor i lična istraživanja, naša preporuka: Stari deo grada i okolina Kraljevskog dvora.Noćenje.

7.dan Nedelja,18.maj STOKHOLM.
Doručak. Dan za slobodno aktivnosti u Preporuka je poseta nekom muzeju: Obavezno muzej kraljaVase, Nacionalni, Moderne umetosti, Skansen na otvorenom prostoru...Povratak u hotel kasno popodne ili po želji individualno lokalnim oblicika prevoza. Noćenje.

8.danPonedeljak,19.maj STOKHOLM - MARIEFRED (Dvorac Gripsholm) - EREBRO – OSLO (540 km)
Doručak
i napuštanje hotela.Polazak zapadno prema Norveškoj i glavnom gradu Oslo.Usputna pauza kod gradića Marieferd u kome je sahranjen švedski pisac Kurt Tuholski koji je u svom romanu pod nazivom Dvorac Gripsholm, ovekovečio ovaj renesansni dvorac u neposrednoj blizini na obali jezera Melaren. Dvorac u sadašnjem izdanju nastao je na prvobitnim temeljima iz 1380.god, da bi prešavši u ruke kraljevske porodice u periodu od 1563. pa sve do 1714. u više navrata rekonstruisan i dograđivan za potrebe letnje rezidencije. Planirana je pauza za obilazak dvorca iz eksterijera, zatim nastavak puta do živopisnom gradu Erebro (Orebro).Znamenitosti ovog starog grada u središtu Švedske, bogatog skulpturama i spomenicima, jesu dvorac na jezeru u samom centu grada star gotovo 800 godina (12.-16. vek), crkva sv.Nikola iz 13. veka i moderni vodotoranj Svanpen.Posle pauze i okrepljenja u nekoj od mnogih kefetrija i restorana u centru pored Dvorca, nastavak puta prema Norveškoj severnom obalom najvećeg švedskog jezera Venerna i dalje do Osla. Posle usputne pauze blizu norveške granice, dolazak kasno popodne u glavni grad ove zemlje. Smeštaj u hotel. Slobodno veče. Noćenje.

 • 1
 • 6
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

9.dan Utorak.20.maj OSLO - VENESBORG ( 250 km)
Doručak.Organizovan obilazak znamenitosti Osla po programu lokalnog vodiča u trajanju od 3 sata.Grad Oslo nastao je još u 11. veku. Leži na kraju istoimenog fjorda,100 km od mora.Oslo se do 1925.god. zvao Kristijanija i imao je tokom istorije različit politički i privredni značaj.Iako ima samo pola miliona stanovnika,po površini je jedan od naj rasprostranijih gradova Evrope. Danas je velika luka i najvažniji trgovački i industrijski centar Norveške.Znamenitosti grada koje će biti predmet našeg interesovanja su: Frognepark sa preko 200 monumentalnih dela u bronzi i kamenu Gustava Vigelanda, Nova gradska skupština(1931-1950) bogatog enterijera, sa najvećim tornjem-satom u Evropi; tvrđava Akerhaus (iz 1300 g.), Nacionalna galerija sa bogatom zbirkom slika i skulptura; Kraljevski dvorac kao i poseta čuvenoj ski-skakaonici nadomak grada . Posle organizovanog obilaska, slobodno vreme za individualna istraživanja kao: Munkov muzej,muzej Kon –Tiki, muzej Fram...Polazak iz Osla popodne prema utvrđenoj satnici. Dolazak u večernjim satima u švedski grad Venesborg na južnoj obali najvećeg jezera Vanerna, udaljen 80 km od Geteborga. Smeštaj u hotel. Noćenje.

10.dan Sreda,21.maj GETEBORG – HELSINGOR (Dvorac Kronborg) -  KOPENHAGEN ( 270 km)
Doručak i napuštanje hotela.Polazak za Geteborg , drugi po veličini grad u Švedskoj. Po dolasku poseta šarmantnom starom jezgru grada okruženom kanalima, šetnja raskošnim bulevarom Kungsportsavenin, razgledanje nove futurističke opere i luke.Program posete Geteborgu se završava posetom velikom tržnom centru–ulice pod svodovima uz predvđeno slobodno vreme do polaska do luke u Helsinborgu, odakle se trajektom prelazi moreuz Eresund do luke Helsingor u Danskoj. Posle kraće vožnje (15 min) pristajanje u Helsingor, kraća poseta renesansnom dvorcu Kronborg, najvećoj atrakciji ovog mesta, inspiraciji za lik danskog kraljevića Hamleta i mesto radnje najpopularnije Šekspirove drame. Nastavak puta do Kopehagena (50 km). Po dolasku,odlazak u centar glavnog grada Danske gde se većina znamenitosti mogu obići pešice.Slobodno vreme. Zatim, sa dogovorenog mesta polazak u hotel koji se nalazi u zelenom pojasu Kopenhagena. Smeštaj. Noćenje.

11.dan Četvrtak,22.maj KOPENHAGEN.
Doručak. Organizovan obilazak znamenitosti Kopenhagena po programu lokalnog vodiča u trajanju od 3 sata. Kopenhagen ima dobro očuvano staro jezgro sa prepoznatljivim „skandinavskim duhom“ ( jednostavne fasade u živim bojama, kanali, gotske crkve i sl.).Ponos grada je jedna od najvećih pešačkih zona koju poseduje, a koja je istovremeno i najstarija na svetu. Od ostalih znamenitosti, predmet našeg interesovanja biće: Zabavni park Tivoli sa najstariom građevinom Pantomima teatar (1874) ; lučka promenada Njuhaven (iz 1673.) sa brojnim kafićima i starim brodovima odakle se kreće u plovidbu kanalima do simbola grada, statue „Male sirene“; Kraljevska rezidencija, dvorac Amelijenborg; muzej sa delima poznatog vajara Torvaldsena; Rodhus Plasden u centru sa gradskom skupštinom i sa tzv. Okruglim tornjem (Rundetaarn) i izvanrednim pogledom na panoramu grada i sa crkovom Svete Trojice u blizini; deo pivare Karlsberg koja je zaštićena kao spomenik.Slobodno vreme za individualni program. Predlog: Strøget,šoping zona dužine 1,1 km. Uveče odlazak do zabavnog centra Tivoli ili u neki od noćnih jazz klubova Noćenje.

12.dan Petak,23.maj KOPENHAGEN (– GEDSER – ROSTOK) – PRAG ( 750 km)
Doručak i napuštanje hotela. Polazak prema luci Gedser na samom jugu Danske.Ukrcaj na trajekt za nemačku luku Rostok Posle 2,5 sata plovidbe, nastavak puta preko nekada teritorije Istočne Nemačke (Berlin,Drezden) i dalje do Praga. Dolazak u večernjim satima.Smeštaj u hotel. Mogućnost odlaska u neku od poznatih pivnica na večeru uz obaveznu degustaciju piva ili večernje razgledanje starog grada prepoznatljivih znamenitosti. Povratak u hotel. Noćenje.

 • 10
 • 9
 • 3
 • 1
 • 5
 • 4
 • 7
 • 6
 • 2
 • 8

13./14.danSubota/Nedelja,24./25.maj PRAG - BRATISLAVA – ESTERGOM – BEOGRAD ( 920 km)
Doručak i ranije napuštanje hotela.Slobodno vreme u starom delu Praga do polaska za Srbiju po planu Agencije. Polazak putem do glavnog grada Slovačke, Bratisalve (pauza u Stare mesto, istorijsom centru grada) i dalje do mađarskog grada Estergom, poznat kao prva prestonica države od formiranja u 10.,pa do 13.veka kada je kralj Bela IV prenosi u susedni Višegrad a potom u Budim. Kraća pauza za razgledanje znamenitosti u pratnji vodiča i obrok u nekom restoranu (fakultativno). Nastavak puta obalom Dunava pored utvrđenja Višegrad i Sentadreje, pored Budimešte do Segedina i dalje kroz Vojvodinu. Dolazak u mesta polaska posle usputnih pauza prema planu Agencije kasno noću ,odnosno, rano ujutro. Završetak programa.

CENA ARANŽMANA: 855 EUR
Doplata za jednokrevetnu(1/1) sobu: 355 € )

CENOM ARANŽMANA JE SADRŽANO:
* Prevoz autobusom turističke klase (klima,razglas,DVD oprema...) zadnje genracije od 35 mesta .
   Svim putnicima obezbeđena po 2 sedišta uz doplatu od 45 €.
* Smeštaj u hotelima od minimum 3 * na bazi ukupno 10 noćenja/doručak ( BB) iz lanaca poznatih evropskih hotelijerskih kuća.
   (Qualiti, Ibis, Scandik, Comfort, Comwell...). Doručak je u svim hotelima „buffet“ (tzv.švedski sto).
* Prevoz trajektima na relacijama iz Programa:Helsinborg >Helsingor; Gedser > Rostock
* Taksa za prelaz preko Eresund mosta (Kopenhagen > Malme)
* Usluge lokalnih vodiča u Kopenhagenu, Oslu i Stokholmu u trajanju od po 3 sata.
* Usluge stručnog pratiloca grupe za vreme putovanja i sve obilaske.
* Organizacioni troškovi putovanja.

CENOM ARANŽMANA NIJE SADRŽANO:
* Grupna polisa međunarodnog osiguranje do 30.000 € po osobi (840,00 din)
* Ulaznice za lokalitete koji se naplaćuju , fakultative i individualni troškovi putovanja.

CENE ULAZNICA ( iz maja 20132.)
Andersenov muzej (min.10 pax): 8,5 €
Dvorac Egeskov (min.15 pax): 15 €
Muzej Vikinga-Roskild (min.15 pax):13 €
Ulaznica+ rezervacija + loko-vodič:
Dvorac Gripsholm za min.15 osoba: 7,7 €
Muzej Vasa-Stokholm (min.9 pax): 7,7 €
Plaćanje obavezno u lokalnim krunama,
cena u € su prema kursu od 20.11. 2012.

USLOVI PLAĆANJA
Iznos aranžmana se plaća se u dinarima po prodajnom kursu Komercijalne banke AD u momentu plaćanja na sledeće načine:
1) Odloženo na OSAM rata i to počev od dana prijavljivanja u novembru 2013., pa svakog 15. u mesecu za tekući mesec, zaključno sa 15. junom 2014. Prilikom prijavljivanja uplaćuje se iznos od 155 €, osatlih 7 rata plaćaju se u iznosu od po 100 €. Za rate koje dospevaju posle izvršene usluge, obavezno polaganje čekova građana uz uvećanje od 1,5% mesečno. ;
2) Gotovinski od 355 € prilikom prijavljivanja do 20.novembra 2013. uz obavezu izmirenja preostalog duga u celosti sa ratom do 15.aprila 2014. ;
3) Mogućnost plaćanja preko ADZ na platu (kod javnog sektora) po kursu koji važi na dan prijave, s tim što se gotovinski uplać uje 155 €, a prostali iznos na rate po 100 € uz uvećanje za 1,5% mesečno ;
4) Avansnom uplatom 40% na račun AZUR d.o.o.,ostalo do 15.4.’14. Do polaska obavezno je uplatiti iznos od 155 € + 6 rata. Cena iskazana u EUR je garantovana.

Paritet lokal. moneta u odnosu na 1€:
Danska, DKK:7,46
Švedska SEK:8,67
Norveška,NOK:7,38
Češka, CZK:25,6
Slovčka.SKK:38,2
Mađarska, HUF:285

IZBOR HOTELA u zemljama Skandinavije:
KOLDING – Hotel Comwell Kolding 4* ,BB http://www.comwellkolding.dk
ROSKILDE – Hotel Comwell Roskilde 4* BB , http://www.comwellroskilde.dk
STOKHOLM - Hotel Ibis Hagersten 3*, BB, www.ibishotel.com/.../hotel...ibis-stockholm...
OSLO - Hotel Qualiti 33 Oslo 3* ,BB http:// quality-33-hotel.galahotels.com/
VANESBURG – Hotel Qualiti Venesborg 4* ,BB http://www.choicehotels.se/
KOPENHAGEN – Hotel Comwell Holte 4* BB, http://www.comwellholte.dk

Hoteli u Nemačkoj i Češkoj:
Gotigem (Nemačka)- Hotel Astoria 3*,BB ; www.astoria-goettingen.de/
Prag (Češka) – Apartmani Kovis 3*, BB , www.kovis.cz/ubytovna

Krajnja opcija za prijavljivanje do 15.januara 2014.
Program realizovan aprila 2012.i maja 2013.
ARANŽMAN RAĐEN ZA MINIMUM 32 PUTNIKA, AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO U SLUČAJU NEDOVOLJNO PRIJAVLJENOG BROJA DA SRAZMERNO KORIGUJE CENU UZ SAGLASNOST SVIH PUTNIKA ILI OTKAŽE PUTOVANJE . ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO IZMENE REDOSLEDA OBILAZAKA KAO I ZAMENE HOTELA U  ZAVISNOSTI OD BROJA I STRUKTURE IZJAŠNJENIH.

VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA PROPISANI OD STRANE TURISTIŠKE AGENCIJE AZUR JAGODINAKAO ORGANIZATORA PUTOVANJA . LICENCA OTP BR.534 OD 17.03.2010. DETALJNO: www.azur.rs VUKA KARADŽIĆA 3 35000 JAGODINA,Tel.035 244-665, Fax:035 243-665, e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. AZUR TRAVEL& SERVICE BEOGRAD , Višegradska 6, lokal 13 A, Tel/fax:011 2 644 967, e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Vi ste ovde: Home Putovanja Realizovana putovanja Skandinavija

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune pouzdanosti molimo vas da informacije proverite direktno u agenciji.                            2012 copyright designbyMe.org