Gruzija, Jermenija i crnomorska Turska

Sample image

Putovanje u mističnu postojbinu hrišćanstva
JEREVAN – TBILISI – KUTAISI – BATUMI – RIZE – TRABZON – ANKARA – ISTANBUL...
AUTOBUSOM – 14 DANA /11 NOĆENJA
TERMIN: 27.septembar - 10.oktobar 2014..
HOTELI 3* (7 ND + 4 PP): Ankara, Ordu, Batumi,Kutaisi,Tbilisi (2x), Jerevan (2x), Amasra i Istanbul (2x)1.dan Subota,27.9. BEOGRAD/JAGODINA/NIŠ – SOFIJA - BOSFOR... ( 940 km...)

Sastanak grupe na parkingu ispred hotela “Continental” na Novom Beogradu sa savske strane u 10:00, polazak u 10:30. Dnevno-noćna vožnja preko Srbije i Bugarske uz planirana zadržavanja radi prijema usputnih putnika, odmora i graničnih formalnosti. Prelaz turske granice kod Kapikula posle ponoći, nastavak evropskim delom turskog kopna do moreuza Bosfor ...

2.dan Nedelja,28.9. ...BOLU – ANKARA ( ...435 km)
Prelaz Bosfora kod Istanbula mostom na azijski deo kopna u jutarnjim satima, nastavak puta prema glavnom gradu Turske, Ankari.Usputni odmor u planinskom grada Bolu- najpoznatijeg po proizvodnji dobrih sireva i pavlake, ovčarstvu i kozarstvu, kao i raznih specijaliteta domaće kuhinje što je isključivi razlog svraćanja mnogih prolaznih putnika sa autoputa, na šta nije uticalo ni novootvoreni tunel kojim se ovo mesto zaobilazi. Planirana pauza za odmor i doručak ( fakultativno) uz mogućnost degustacije specijaliteta kraja. Nastavak putovanja prema Ankari. Po dolasku , panoramsko razgledanje ovog modernog grada, zvanične prestonice Republike Turske od 4 miliona stanovnika. Kraća poseta Anit Kabiru, mestu na kome je podignut mauzolej posvećen osnivaču moderne Turske, Kemalu Ataturku. Ovaj čovek čije prezime znači “otac nacije ”, vojnik, političar i pre svega, veliki vizionar, je ličnost čiji je kult još uvek u velikoj meri prisutan u Turskoj. Posle obilaska ovog grandioznog kompleksa i fotografisanja, smeštaj u hotel.Slobodno popodne i veče u centru. Noćenje.

 • 2
 • 1
 • 5
 • 4
 • 3
 • 6

3.dan Ponedeljak 29.9.ANKARA – AMASJA – SANSUNG - ORDU ( 600 km)
Doručak.
Nastavak putovanja prema istočnoj Turskoj uz posetu usptunoj Amasji, gradu u dolini Zelene reke - Jesilmark. Amasja je grad duge istorije još iz antičkog perioda. Tu se rodio i umro čuveni grčki geograf Strabo. Gradom dominira impozantna stena u kojoj su uklesane antičke grobnice kraljeva Ponta (u večernjim satima osvetljene). Slobodno vreme za šetnju živopisnim mestom sa interesantnom otomanskom arhitekturom i vrednim spomenicima, poznat i po kuhinji koja je pre svega zasnovana na lokalnom povrću, ali uključuje i tipične turske specijalitete - kao što su pide (turska vrsta pice) i kevap. Polazak i vožnja obalom Crnog mora čuvene regije Pontus počev od Samsuna do grada Ordu , konačnom odredištu za ovaj dan. Grad od oko 150.000 st. na samoj obali mora i u podnožju brda Bozstepe (550 m) koje sa svojim vidikovcem i izvanrednim pogledom na ceo grad do koga se stiže žičarom – gondolom (6 min), predstavlja veliku turističku atrakciju . Večera. Noćenje.

4.dan Utorak,30.9.ORDU - ALTINDERE(man.Sumela) – RIZE(Ayder, tvrđava Zil , Čamlihemsin) - BATUMI ( 455 km)
Doručak.
Naše putovanje se nastavlja ka Sumela manastiru, jednom od najprepoznatljivih simbola regiona, koji je posvećen Bogorodici. Smešten je na steni visokoj 270 m., na visini od 1300 m, u nacionalnom parku Altindere. Odlikuje se freskama velike lepote i ceo kompleks je od neprocenjive vrednosti. Već od 4. veka, kada je prvobitno izgrađen, služio je kao mesto hodočašća, a to je ostao do danas. Današnje zdanje potiče iz 14.veka. Nastavak daljeg putovanja obuhvata razgledanje regiona Crnog mora sa gradom Rize, gde oblaka ima više nego sunca. Ipak bogatstvom u prirodnim lepotama kao i ostacima daleke prošlosti, koje su vezane za čuvenu legendu o Jasonu koji je vodio svoje argonaute po obalama jezera u potrazi za zlatnim runom, svrstavaju ga u omiljene turističke destinacije Turske. Odlazak do grada Rize odakle se pruža fantastičan pogled na plantaže čaja i kivija. Sledi Ajder dolina, plato sa livadama, bogatim toplim izvorima. Vožnja se nastavlja do Čamilhemsina, grebenastim vrhovima u oblacima odakle se reka Firtina spušta u Crno more. Dolina reke je okružena Kačkar planininama koje su bogate vodopadima od kojih je Goksu najveći i najlepši u regionu.U blizini se nalazi Zil srednjevekovni zamak, koji se uzdiže na visokoj steni iznad reke. Nastavak puta do obližnje granice sa Gruzijom.Posle graničnih formalnosti, dolazak do najveće luke i turističkog centra Gruzije, grada Batumi udaljenog svega 20 km od turske granice. Po dolasku smeštaj u hotel . Slobodno popodne i veče za razgledanje centra grada i rive pored mora. Noćenje.

5.dan Sreda, 1.10. BATUMI – KUTAISI - UBISI – GORI - MCETA – TBILISI ( 360 km )
Doručak. Polazak ka Kutaisi (130 km), drugog grada Gruzije po veličini i značaju. Poseta centru Kutaitisa i katederali Bagratas iz 11.veka koja se nalazi na vrhu brda koji dominira središtem grada. Izgrađena je za vreme vladavine Bagrata III. (975.-1014.), po kojemu je dobila ime. Napadom od strane Osmanlija, atedrala je još od 1691 poslatala ruina, da bi započeta rekonstrukcije polovinom 20.veka tek nedavno bila u potpunosti završena.I pored te činjenice, uvršćena je u kulturnu baštinu Unesko mnogo pre i oduvek je predstavljao značajnu turističku atrakciju. Nastavak puta živopisnim dolinama reka Mtkvari do mesta Ubisi (30 km) i manastiru Sv.Đorđa sa fantastičnim freskama iz 14.veka gde je planiran i odmor u jednom od restorana nacionalne kuhinje. Zatim polazak ka Tbilisiju (200 km).Usputna poseta gradu Gori, rodnom mestu kontraveznog Josifa Viserijonović - Džugašvilija poznatijeg pod imenom Staljin. Kraća poseta njegovoj rodnoj kući i muzeju (fakultativno). Na 20 km ispred Tblisija, takođe je planirana poseta gradu Mceta, staroj prestonici Iberijskog kraljevstva, političkom i kulturnom centru iz 3. veka. Crkve ovog grada uvrštene su u svetsku kulturnu baštinu od strane UNESCO-a. Najvažnija od njih je crkva Džvari iz 6.veka, vrhunsko delo gruzijske srednjovekovne arhitekture. Posle kraćeg razgledanja, dolazak u Tbilisi. Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme za individualno istraživanje centra i večeru (fakultativno) u nekom od restorana po veoma povoljnim cenema.Noćenje.

 • 1
 • 2
 • 5
 • 4
 • 3

6.dan Četvrtak,2.10. TBILISI
Doručak. Odlazak u razgledanje prestonice Gruzije. Šetnja kroz stari grad, obilazak crkve Metehi iz 13. veka, tvrđave Narikala iz 4. veka,stare sinagoge, džamije iz 18. veka, katedrale Sioni iz 6. veka i dr. Zatim , kroz uzane ulice Šarden i Erekle, poznate po prodavnicama suvenira i tepiha. Poseta muzeju lepih umetnosti, potom vožnja do starog dela grada i katedrale Sameba podignute na brdu Elia.Obilazak bazilike Ančiskhati iz 6. veka. Slobodno popodne i veče u centru. Preporuka: poseta Nacionalnom muzeju i manastiru Lurdži. Fakultativa: Večera u nekom od restorana u centru uz lokalne specijalitete i program izvođača nacionalnog folklora i pesama. Povratak u hotel.Noćenje.

 • 3
 • 2
 • 1
 • 4

7.dan Petak,03.10. TBILISI – HARGASIN – SEVAN – JEREVAN ( 325 km)
Doručak i napuštanje hotela. Polazak za Jermeniju. Prelazak na graničnom prelazu Sadaklo uz prehodno viziranje pasoša. Putem pored grada Vanadzor, trećeg po veličini u Jermeniji.,usputna poseta manastiru Hagarsin, jednog od najposećenijih u Jermeniji. Posle obilaska manastirskogkompleksa koji potiče iz 11–13. veka, nastavak putovanja kroz stari grad Dilijan do jezera Sevan.U njega se uliva čak 28 reka, a ističe samojedna. Obilazak manastira Sevan, koji je građen u 9. veku na jednom ostrvcetu, ali se povlačenjem vode sada nalazi na poluostrvu. U njemu subile radionice, pohodili su ga hodočasnici i mnogi drugi u potrazi za sigurnim utočištem. Nastavak putovanja i dolazak u Jerevan. Po dolasku,smeštaj u hotel. Popodne razgledanje centra šetnjom kroz Gradski park, ulicu Abovijan, Trg republike, Operu… Obilazak fabrike čuvenogjermenskog brendija u kompleksu jerevanske tvrđave iz 17. veka. Povratak u hotel.Večere. Noćenje.

 • 3
 • 2
 • 4
 • 1

8.dan Subota,04.10. JEREVAN ( fakultativa: manastir Geghard, rimski hram Garni, Ečimidžian, hram Zvarthoc, 120 km)
Doručak.
Razgledanje Jerevana, prestonice Jermenije, čija istorija počinje u 8. veku pre naše ere po program I u pratnji loklanog vodiča .Obilazak Matendarana, instituta starih rukopisa najvećeg te vrste na svetu. Slobodno vreme u centru .Naš predlog: Poseta nekom od dva muzeja -Narodnom ili muzeju Paradžanov. Po završetku, fakultativa: Poludnevni izlet u Geghard, manastir udaljen oko 35 km od Jerevana. Ovaj neverovatan arhitektonski kompleks delom uklesan u steni uvršćen je u svetsku kulturnu baštinu. Naziv manastira, koji u prevodu znači koplje, potiče iz 13. veka kada je tu preneto koplje za koje se verovalo da je njime proboden Hrist. U povratku, obilazak paganskog hrama iz 1. veka , Garni, poznatog po rimskim mozaicima. Usputna poseta kući u kojoj se pravi „lavash", lokalni hleb. Nastavak programa odlaskom prema zapadnom delu Jermenije do grada Ečmiadžian, značajnom duhovnom centru jermenskog hrišćanstva iz 4. veka. Tu se nalazi Sveta stolica jermenskih katolika, kao i centar jermenske apostolske crkve. Obilazak Katedrale i z IV veka i muzeja, koji su uvršteni u svetsku kulturnu baštinu.Povratak u Jerevan. Usputna poseta ostacima hrama Zvarthoc iz 7. veka, takođe na listi svetske kulturne baštine.Po povrtaku u Jerevan, poseta Muzeju genocida u spomen na žrtve od preko milion i 700 hiljada Jermenaca pobijenih od strane turske vojske. Povratak u hotel. Večera. Slobodno veče. Naš predlog: odlazak do Vernisaţa, popularne pijace umetniĉkih rukotvorina, gde se mogu kupiti nakit, tepisi, predmeti od drveta, keramika, umetniĉke slike, knjige i dr. Noćenje.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 7
 • 6

9.dan Nedelja,05.10. JEREVAN - GYUMRI – VARDŽIA – KUTAISI (380 km)
Doručak. Povratak u Gruziju putem zapadnim obroncima „svete planine“ Ararart do drugog jermenskog grada po veličini, Gjumri (130 km), smeštenog na nadmorskoj visini od 1550 m, skoro do same turske granice i 50 km od gruzijske granice na severu. Posle kraćeg vremena za odmor u centru značajnom po ogromnom trgu sa crkvom, katedralom, masivnom zgradom vlade, fontanom, muzejima i restoranima, nastavak putovanja do graničnog prelaza sa Gruzijom na planinskom prevoju na preko 2150 m nadmorske visine. Nastavak do Vardzia, jedinstvenog manastirskog kompleksa lavri u južnoj Gruziji smeštenog na liticama planine Erusheti u dužini od oko 500 m i na čak 19 nivoa. Obilazak ovog kompleksa koji datira iz druge plovine 12.veka i gde je najznačajnija građevina crkva Uspenja iz 1180 g. sa značajnim freskama. Nastavak putovanja ka severu Gruzije živopisnim putem do Kutaitisa dolinama reka Mtkvari i Kur. Smeštaj u hotel. Slobodno veče u centru. Noćenje.

10.dan Ponedeljak, 06.10. KUTAISI – RIZE – TRABZON… (390 km...)
Doručak i napuštanje hotela.Slobodno vreme do podne u centru kada se planira povratak u Tursku . Posle graničnih formalnosti u pograničnom mestu Sarp, vožnja prema Rize i dalje 70 km do Trabzona sedišta regije sa preko 200 hiljada st. Razgledanje Trabzona koga su osnovali u 7.veku pre naše ere grčki kolonisti sa ostrva Milet, kada je i dobio sadašnje ime. Grad, nastao na Putu svile, oduvek je bio sedište brojnih naroda, različitih religija,jezika i kultura. Preko njega su vodili trgovački putevi za Iran , Rusiju i zemlje Kavkaza, ali i Meltačku i Đenovsku državu... Kasnije je postao deo vizantijske, a od 1461. godine,otomanske imperije i veliko tržište svile, lana, vune i tkanina. Biser razgledanja je crkva Svete Sofije, danas muzej, građena u 13. veku. Originalne freske koje su nekada bile okrečene u belo, sada su ponovo predstavljene u svoj svojoj lepoti. Slobodno vreme za istraživanja centra grada poznatog po izvozu lešnika, čaja, duvana, a naročito sardela, od kojih obavezno treba isprobati razne specijalite. Nastavak putovanja u večernjim satima obalom Crnog mora. Noćna vožnja…

11.dan Utorak,07.10..... AMASRA (...740 km)
Dolazak u prepodnevnim satima
do najstarijeg crnomorskog turskog letovališta, Amastra. Pre nego što su se turska egejska i mediteranska obala razvile za domaće i strane turiste, Amasra je bila vrlo popularno tursko letovalište. Kao grad na moru koji je najbliži Ankari, postao je popularno mesto za odmor 40-ih godina 20. veka. Međutim, kada je turski turizam počeo da privlači ogroman broj stranih turista i da se razvija zapadna obala 70-ih i 80-ih godina, Amasra se fokusirala na svoje rezerve uglja što je sačuvalo grad i regiju od prevelike turističke posete i razvoja, i time joj pomogli da zadrži svoju autentičnost. Po dolasku, smeštaj u hotel, odmor. Popodne razgledanje grada pešačkom turom, prelazak preko starog vizantijskog mosta i dolazak na malo ostrvo na kome se ušuškao stari živopisni gradić. Slobodno vreme. Večera. Noćenje

12.dan Sreda,08.10. AMASRA - SAMFRANBOLU - IZNIK - ISTANBUL ( 550 km )
Doručak.
Polazak za Istanbul uz neizbežno zaustavljanje u gradu muzeju - Safranbolu. Razgledanje najlepšeg grada severne Turske. Grad koji poseduje 1008 zaštićenih kuća u otomanskom stilu koje su deo svetske kulturne baštine pod zaštitom Unesco-a. Šetnja starim bazarom. Polazak prema Istanbulu. Planirana pauza u mestu Bolu kao i u dolasku za odmor i ručak( fakultativno) uz mogućnot degustacije specijaliteta kraja. Nastavak putovanja do legendarne Nikeje, danas grada Iznika, najznačajnijeg grada u Turskoj kada je u pitanju hrišćanska religija gde su održani I i VII Vaseljenski sabor, ali i grada od velikog značaja za istoriju pravoslavne Srpske crkve. U ovom gradu 1219. proglašena je autokefalnost srpske crkve, a Rastko Namanjić - Sveti Sava za prvog srpskog arhiepiskopa. Razgledanje crkve Svete Sofije (danas džamije). Nastavak putovanja prema Istanbulu prelaskom Izmetskog zaliva na Mramornom moru trajektom ( 20 min) .Pre ulaska u evropski deo Istanbula, odlazak na vidikovac Čamidža, sa jedinstvenim pogledom na deo megapolisa, koji je po popisu brojio zvanično 13, 2 miliona stanovnika (nezvanično preko 15.mil.), Istanbul - jedina metropola u svetu koja se prostire na dva kontineta. Po prelsaku Bosfora, smeštaj u hotel na Aksaraju, trgovinskom i univerzitetskom centru u neposrednoj blizini čuvene Kapali čaršije. Slobodno vreme za večernji obilazak. Preporuka odlazak do trga Taksim, poslovne i boemske četvrti sa puno restorana, kafića, firmiranih prodavnica, poznatom i po čestim organizacijama raznih političkih ili soijalnih protesta, uz predhodnu proveru trenutne bezbednosne situacije. Noćenje.

 • 3
 • 4
 • 2
 • 1
 • 5

13.dan Četvrtak,09.10. ISTANBUL
Doručak.
Panoramsko razgledanje istorijskog centra grada uz tumačenje loko-vodiča: Sultanahmet istorjiskog centar grada,ostataka antičkog Hipodroma, zatim Egipatski obelisk, Plava džamija, Aja Sofija, Topkapi palata, Dolmabahče palata, trg Taksim, Zlatni rog...Posle toga odlazak u deo grada Fanar, u sedište carigradske Vaseljenske patrijaršije i njegove svetosti Vrhovnog poglavarapravoslavne crkve. Mogućnost odlaska na fakultativu: krstarenje Bosforom, obilazak grada sa vode uz tumačenje loko – vodiča u trajanju od 1,5 sata. Slobodno popodne za individualni obilazak iz enterijera muzeja u istorijskom centru Istanbula (Aja Sofija, Topkapi saray, Dolma bahče...) ili šoping na Aksaraju i u Kapali čaršiji. Uveče zainteresovanima preporuka odlazak na fakultativni program: Tursko veče u restoranu uz „menu“ i program trbušnih plesačica. Kasniji povratak u hotel. Noćenje

14.dan Petak,10.10. ISTANBUL – BEOGRAD (...940 km)
Doručak.
Slobodno vreme za lični program do rano popodne kada je planiran polazak za Srbiju. Dnevna vožnja preko evropskog dela Turske ,Bugarske i Srbije uz pauze za granične formaslnosti i odmore prema planu organizatora putovanja. Dolazak u Beograd istog dana oko ponoći.

CENA ARANŽMANA:665 EUR
Doplata za jednokrevetnu(1/1) sobu: 280 € )

CENOM ARANŽMANA JE SADRŽANO:
Prevoz autobusom visoke turističke klase najnovije generacije od 37 - 85 sed. (u zavisnosti od broja turista). Smeštaj u hotelima 3* - 4*po lokalnim kategorizacijama i to: 5 polupansiona (PP) + 6 nočenja/doručak (ND) u sobama 1/2-1/3. “Buffet” servis za doručak(tzv.švedski sto) i « menu » večeru.Program obilaska svih lokaliteta iz Programa i za sve fakultative uz tumačenje loko-vodiča i stručnog pratioca grupe. Troškovi organizacije putovanja i usluge pratioca tokom celog putovanja-predstavnika agencije Organizatora.

CENOM NIJE OBUHVAĆENO:
Jermenska viza po ceni od 6 € (plaća se na granici).Grupna polisa zdravstvenog osiguranje (oko 840 din/osoba) samo za one koji nemaju lično osiguranje. Fakultative i ulaznice za lokalitete koji su predmet obilaska po Programu a koje se naplaćuju.Individualni troškovi u toku puta i troškovi u hotelima za usluge mimo programa putovanja.

VIZNI REŽIMI: Za državljane Srbije sa važnošću biometrijskog pasoša za minimum 6 meseci od povratka sa putovanja za Bugarsku, Tursku i Gruziju nisu potrebne vize. Viza za Jermeniju je potrebna uz minimalne formalnosti na granici po ceni od 6 EUR. Sve informacije vezano za vizni režim za građane Srbije za Jermeniju moguće je dobiti na telefon organizatora putovanja (035 244665 ili 011 2644967) počev od dana puštanja programa u prodaju. Putnici koji poseduju pasoše neke druge gržave, moraju lično da se raspitaju šta im je potrebno za ulazak u zemlje koje su predmet naše posete.

CENA FAKULTATIVA (za minimm 25 osoba), prijavljivanje prilikom potpisivanja ugovora:
Jerevan – Poludnevni izlet za manastir Gerhar, hram Garni, Ečimidžian, hram Zvarthoc: 25 €
Tbilisi – Gruzijska večera uz specijalitete domaće kuhinje i popularne nacionalne pesme: 20 €
Istanbul - Krstarenje Bosforom uz tumačenje loko-vodiča ,1 sat i 30 min: 15 EUR.
Istanbul – Tursko veče, “menu”večera +2 pića, program trbušnih plesačica, animacija gostiju : 30 €

USLOVI PLAĆANJA.
1) Iznos aranžmana od 175 EUR se plaća prilkom prijavljivanja , u dinarima po prodajnom kursu Komercijalne banke AD u momentu plaćanja počev od dana prijavljivanja, ostatak odloženo najviše na SEDAM jednakih rata po 70 € svakog 10. u mesecu za tekući mesec, najdalje do 10.11. 2014. Za rate koje dospevaju posle izvršene usluge, obavezno polaganje čekova građana uz uvećanje od 1,5% mesečno. Za one koji nemaju čekove, obaveza izmirenja preostalog duga u celosti pred polazak.
2) Mogućnost plaćanja preko ADZ na platu (kod javnog sektora) po kursu koji važi na dan prijave, s tim što se preostali iznos posle uplate 175 € uvećava za 1,5% mesečno. Do polaska obavezno je uplatiti 175€ + minimum 5 rata.
3)Uplata 30% prilikom prijavljivanja, ostatak do 10.09.2014.
Za uplate u celosti do 31. marta popust od 45 € po osobi!

NAZIVI HOTELA ( moguća izmena nekog od hotela iste kategorije u zavisnosti od broja prijavljenih i potrebne strukture soba)
ANKARA - MİTHAT HOTEL, Opera Meydanim, Tavus sok. No2 06240 Ankara tel:+90 312 311 5410, www.otelmithat.com.tr
ORDU – BELDE HOTEL, Kirazlimanı Mevkii No:4,52100 Ordu ,tel: +90 452 214 3987, www.beldeotel.com
BATUMI – HOTEL PRESTIGE, 26 May Street N62, Batumi,Adjara, Georgia, Tel: +995 574 513 513, www.hotel-prestige.ge/
TBILISI – HOTEL ASTORIA, 189a Agmashenebeli Ave.Tbilis, Georgia, Tel : (+995 32) 234 49 92, www.astoriatbilisi.ge/
JEREVAN –SILACHI HOTEL, 20 Tigran Mets Ave, Yerevan, Аremenia Tel :, +374 10 253141, www.hotelsilachi.am/
KUTAISI – HOTEL EDEMI, Brosse Street. № 9, Kutaisi, Georgia, Tel: +995 (431) 25 28 23, www.edemihotel.ge/
AMASRA - GRAND ASİYE HOTEL,Kum Mah. Cumhuriyet Cad. No:61; 74300 Amasra / Bartın , Tel : +90 (378) 315 33 00,www.grandasiye.com
ISTANBUL, İKBAL DE LUXE HOTEL, Koska Cad. No43 Laleli -34470 Istanbul, tel:+90 212 516 6466 ,www.ikbaldeluxehotel.com

Lokalne valute na dan 15,2,14, promenljivo :
Bugarska – lev, BGN 1EUR = 1,95 lev
Turska – lira, TL 1EUR = 3,00 lira
Gruzija –lari, GEL 1EUR = 2,50 gel
Jermenija – dram , AMD 1EUR = 570 amd

Vremenske razlike:
Bugarska + 1 sat
Turska + 1 sat
Gruzija + 2 sata
Jermenija + 2 sata

Prijavljivanje zaključno sa 28.07.2014. Posle toga do popune mesta.


ARANŽMAN RAĐEN ZA MINIMUM 40 PUTNIKA, AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO U SLUČAJU NEDOVOLJNO PRIJAVLJENOG BROJA DA SRAZMERNO KORIGUJE CENU UZ SAGLASNOST SVIH PUTNIKA ILI OTKAŽE PUTOVANJE.ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO IZMENE REDOSLEDA OBILAZAKA

VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA PROPISANI OD STRANE ORGANIZATORA PUTOVANJA AZUR DOO.
Licenca OTP br.534 /2010 Vuka Karadžića br. 3 35000 Jagodina, Tel. Fax:035 243-665, e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
AZUR TRAVEL & SERVICE BEOGRAD,Višegradska 6, L-13 A, Tel/fax:011 2644 967, e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Vi ste ovde: Home Putovanja Realizovana putovanja Gruzija, Jermenija i crnomorska Turska

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune pouzdanosti molimo vas da informacije proverite direktno u agenciji.                            2012 copyright designbyMe.org