London i južna Engleska 2016

Sample image

GRADOVI I LOKALITETI:
VINDZOR, OKSFORD, VUDSTOK, STRATFORD, BAT, STOUNHENDŽ, SOLZBERI, DOVER...
AUTOBUSOM - 9 dana / 6 noćenja - TERMIN: 24.04. – 02.05.2016.
AVIONOM - 5 dana / 4 nocenja - TERMIN: 26.04. – 30.04.2016.
HOTEL 2+* U ENGLESKOJ: LONDON (4 x ND)
HOTELI 3* U AUSTRIJI-TRANZIT: SALZBURG (PP) I LINC (PP)


1.DAN,24.4 BEOGRAD/JAGODINA - SALZBURG ( 825 km)
Polazak u 6,30 iz Novog Beograda iz Bloka 43. (transfer iz Jagodine u 04,30). Dnevna vožnja preko Hrvatske, Slovenije  direktno do Salzburga u Austriji. Usputne pauze radi graničnih formalnosti i odmora prema planu i satnici organizatora putovanja. Dolazak u Salzburg u večernjim satima. Smeštaj u hotel.Večera. Noćenje.

 • 2
 • Salzburg
 • 3

2.DAN,25.4. SALZBURG ...
Doručak i iznosenje svari u autobus. Dan do polaska za Englesku u kasnim popodnevnim satima predviđen za razgledanjeMocartovoggrada lokalnim pešačkom turom u paratnju vodiča: Katerdala, Glokenšpil, Nadbiskupska palata,Mocartova kuća,Getraidegase,Mirabel dvorac i vrt, groblje sv.Sebastijana... Slobodnovremeucentru do dogovorenog vremena i mesta za polazak.Noćnja vožnja preko Nemačke i Francuske do obale Lamanša....

3.DAN,26.4. Brod: KALE - DOVER – LONDON (Hitrou – Početak AVIO programa)  ( 1240 km)
... dolazakuranimjutarnjimsatimaulukuuKaleu. UkrcajnabrodzaDoverposlepasoškekontroleodstarneUKvlasti. Plovidbaod 1h30.Po iskrcaju u Doveru, polazak prema londonskom aerodromu Hitrouda bi se sačekali putnici na avio prevozu koji stižu iz Beograda u 12h25 po redu letenja. Po kompletiranju grupe, panoramsko razglednje Londona na putu do hotela.Smeštaj u hotelu u Londonu. Slobodno vreme za individualno upoznavanje najbliže okiline. Za sve zaintersovane, polazak lokalnim oblikom saobraćaja iz hotela do centra Londona za razgledanje  u pratnji i po planu vodiča.Povtatak u hotel u dogovreno vreme ili individualno po želji.Noćenje.

4.DAN,27.4. LONDON ( VINDZOR – ITON
Doručak.Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom u pratnji lokalnog vodiča u trajanju od 4 sata: trgovi Pikadili i Trafalgar, Vestminsterska opatija, Parlament, Siti, Katedrala Svetog Pavla, “London Tower”, “London Eye” (“Oko Londona” - najveća vrteška na svetu), Bakingemska palata….Posle panoramskog razgledanja,slobodno vrmeme za individualni program ili nastavak programa u pratnji lokalnog vodiča  za sve zainteresovane, fakultativnoj posetiVindzoru i Itonu. U dolini Temze i blizini Londona nalazi se Zamak Vindzor (Windsor) koji je glavna rezidencija britanskih vladara još od srednjeg veka. Izgrađen je još u 12. i 13. veku  i mnogo puta dograđivan, od čega je većina dvorskih prostorija dostupna posetiocima za razgledanje.Tu su i značajne kapele Sv.Džordža i Albert Memorijal gde je sahranjeno više monarha.Sa kule Round pruža se divan pogled na dvorac i veliki park.Preko puta dvorca Vindzor nalazi se prestižni privatni univerzitet Iton (Eton) osnovan još 1440.g  gde se neguje tipičan engleski odgoj uz klasične predmete i sport, za sinove vlastele i bogatih engleza, ali i posebno nadarene dece. Odlazak pešice u kraći obilazak. Posle planiranog vremena za razgledanje, povratak  popodne u London. Slobodno vreme. Preporučujemo najpoznatije trgovačke ulice Londona: “ Regent” i  “Oxford"

 • 1
 • 2
 • 3

5.DAN,28.4 LONDON ( STRATFORD – VUDSTOK – OKSFORD, 350 km)
Doručak.Slobodno vreme za individualne aktivnosti i razgledanja Londona. preporučujemo posetu muzejima koji se ne naplaćuju kao što su Britanski  muzej, Nacionalna galerijia ...Za sve ostale mogućnost  fakultativnog odlaska u posetu Šekspirovom rodnom gradu Straford na Ejvonu, Vustoku i palati Blenhejm, kao i najvećem univerzitetskom gradu Oksford. Program počinje odlaskom do najsevernije tačke našeg putovanja za ovaj dan, gradu Stratford na Ejvonu (Stratford-upon-Avon).Rodni grad Vilijema Šekspira (1564.) gde se vraća posle života u Londonu  i umire 6 godina kasnije u svojoj 52. godini.Vožnja čamcem po Ejvonu (fakultativno) i kupovina suvenira, upotpuniće našu posetu ovome živopisnom gradu koji u potpunosti živi od turizma zahvaljujući svom slavnom žitelju. Nastavak putovanja prema Oksfordu do usputnog mesta Vudstok (Woodstock) gde se nalazi impozantna Palata Blenhejm, dvorac izgrađen 1722., ujedno je najveća kuća u privatnom posedu u Velikoj Britaniji. Dvorac je kraljica Ana poklonila Džonu Čerčilu, vojvodi od Malboroa, koji je u bitci kod Blenhajma u Bavarskoj 1704. porazio vojsku Luja XIV.  U ovom dvorcu, danas pod zaštitom UNESKO-a, rođen je 1874. Vinston Čerčil. Predviđeno je razgledanje ove raskošne barokne palate iz eksterijera uz šetnju prelepim parkom oko dvorca tipično engleskog stila koji je projektovao čuveni pejzažista Kapabiliti Braun, a  što je predmet divljenja i glavni razlog poseta mnogih turista.Nastavak programa za ovaj dan je poseta obližnjem Oksfordu čiji se tornjevi u dolasku još izdaleka primećuju, a naročito Tom i Magdalena katedrale.Obilazak Oksforda koji svuda u svetu uživa ugled tradicionalnog i uvaženog univerzitetskog centra, u pratnji vodiča turom koja, između ostalog, vodi kroz zgrade koledža Merton, Korpus Kristi i Novog koledža i koja je već postala klasika. Znamenite zgrade-institucije su još pozorišta Šeldonijan, biblioteka Bodijan sa oko 5 miliona knjiga, knjižara Blekvel gde se pored izbora knjige, može napravi pauza za kafu sa lepim pogledom na ansambl građevina na Redklif Kameru.... Preporučuje se poseta Katedrali i galeriji slika u kojoj se nalaze renesansna i barokna remekdela...Završetak programa za ovaj dan planiran je dolaskom u London.Po dolasku slobodno vreme.Noćenjearokna remekdela...Završetak programa za ovaj dan planiran je dolaskom u London (120 km). Po dolasku slobodno vreme za lično upoznavanje najbliže okoline hotela ili centra.Noćenje.

6.DAN,29.4. LONDON  (SOLZBERI -  STOUNHENDŽ – BAT, 450 km
Doručak.Slobodno vreme za individualne program u Londonu.Za ostale, celodnevni fakultativni izlet do najvecih turističkih atrakcija Engleske: Katedrala u Solzberiju, Stounhendž i banji Bat. Program počinje putovanjem do Solzberija gde je planirana poseta čuvenoj i najvećoj katedrali u Engleskoj izgrađene između 1220.-1256. godine u ranogotskom stilu. Ono se posebno ističe je izvor pitke vode koja ističe iz centrlnog dela Katedrale. Cilj daljeg putovanja je poseta najpoznatijem praistorijskom mestu na britanskim ostrvima, Stounhedžu (Stonehenge). Ovo mesto proglašeno od strane UNESKO za svetsku kulturnu baštinu od izuzetne vrednosti, je verovatno građeno u fazama između 3100. i 1500. godine pre n.e. od strane naroda koji je pripadao neolitskoj kulturi, postigavši neverovatne graditeljske poduhvate koji i danas izazivaju divljenja: oni su 82 džinovska kamena monolita preneli na ovo mesto sa udaljenih valizijanskih planina.Vekovima je Stounhendž predstavljao magično mesto. Čak su ga i keltska plemena koristila u svoje svrhe, a danas neizbežno mesto pohoda miliona turista. Nastavak puta prema gradu Bat (Bath). Grad koji se razvio još u doba Rimljana zbog  bogatstva toplim izvorima vode postavši mesto okupljana rimske elite, to isto je postao ponovo tek u 19.veku zahvaljujući kralju Džordžu i izgradnji grandioznih zdanja od krečnjaka (Kvin Skver, Rojal kresent i Palteni Bridž) jedinstvene arhitekture, gde je pored u kupanju, razmažena londonska publika uživala u balovima, koncertima, književnim večerima...Nakon razgledanja centralne pešačke zone i slobodnog vremena, povartak u London. Dolazak u hotel u kasnijim popodnevnim satima. Slobodno popodne i veče po izboru.Noćenje

 • 1
 • 4
 • 2
 • 3

7.DAN 30.4 LONDON-(HITROU- Završetak AVIO programa) - DOVER ( BROD:DOVERKALE....)                     ( 200 km...)
Doručak.
Polazak do aerodroma Hitrou, kako bi putnici koji su na avio prevozu na vreme bili čekirani na letu za Beograd sa polaskom u 13:30. Za sve ostale putnike usputno zaustavljanje u centru, na Oxford street-u.  Slobodno vreme do polaska za Dover i povratak u Srbiju u večernjim satima po planu organizatora.Noćna vožnja do Dovera.Ukrcavanje na brod Dover-Kale, posle graničnih formalnosti i čekiranja, polazak po redu vožnje u 00:45 h. Noćna plovidba u trajanju od 1h:30 min

 • 1
 • 4
 • 2
 • 3

8.DAN: 01.5.   ... LINC (okolina), HB         (...1200 km)     
...
Iskrcavnaje u luci Kale na francuskoj obali Lamanša. Nastavak putovanja pored gradova: Briž, Keln, Frankfurt,Vizburg,Ninberg...Noćno -dnevna vožnja sa usputnim zaustavljanjima radi odmora i tankiranja goriva. Dolazak u Linz u popodnevnim satima, grad sa fino doteranim istorijiskim jezgom oko gradskog trga sa oblasnom većnicom, zamkom, crkvom sv.Martina, starom i novom katdralom, kao i brojnim galerijama i muzejima.  Kraće vreme u šetnji i obilasku centrom Linca. Smeštaj u hotelu u okolini u jednom od poznatih turističkih mesta oblasti Viskih Alpi.Večera.l. Noćenje.

9.DAN: 02.5.   LINC (okolina)-  BEČ -  BUDIMPEŠTA – BEOGRAD/JAGODINA/     ( 780 km )                     
Doručak. Polazak za Beograd putem pored Beča, Budimpešte do graničnog prelaza Horgoš. Posle graničnih formalnisti nastavak puta kroz Srbiju. Posle usputnih odmora po potrebi, dolazak u Beograd u večernjim satima.Transfer putnika do mesta ukrcaja onim redom kao i prilikom polaska. Završetak programa.


CENA ARANŽMANA SA AUTOBUSKIM PREVOZOM - 9 DANA: 545 €   Doplata za 1/1 sobu: 230 €
CENA ARANŽMANA SA AVIONSKIM PREVOZOM - 5 DANA: 655 €      Doplata za 1/1 sobu: 155 €


 CENOM ARANŽMANA SA AUTOBUSKIM PREVOYOM JE SADRŽANO:

* Prevoz na relaciji iz Programa putovanja i svi obilasci u toku putovanja, a na relaciji u odlasku i povratku od Beograda do Londona uz mogućnost doplate za dupla sedišta.
* Transfer putnika Jagodina-Beograd -Jagodina.
* Brodski prevoz trajektima na relaciji Kale-Dover–Kale
*Smeštaj u hotelima 2+*, 3* i 4* u 1/2 sobama u gradovima
Salzburg, London i Linc, na bazi ukupno 6 noćenja i to: 4 ND (noćenja-doručak) i 2 PP-polupansiona (večera,noćenje, doručak) u mestima prema programu. Doplate za 1/1 sobe, a za 1/3 sobe samo uz upit.
* Stručni vodič-pratilac grupe za sve vreme putovanja i za sve obilaske.
* Asistencija prilikom viziranja pasoša .
* Agencijski troškovi organizcije putovanja
.

CENOM ARANŽMANA SA AVIONSKIM PREVOYOM JE SADRŽANO:

* Direktan avio let na relaciji Beograd – London (Hitrou) - Beograd, povratna karta na kompaniji Air Srbija sa uključenim aerodromskim taksama.
* Transfer putnika:Aerodrom Hitrou- hotel London i obratno
* Bus prevoz za sve obilaske u toku putovanja prema Programu.
* Smeštaj Londonu u  hotelu  2+* na bazi 4 ND (noćenja-doručak). Doplate za 1/1 sobe, dok su sobe 1/3 moguće samo uz upit. |
* Stručni vodič-pratilac grupe za sve vreme putovanja i za sve obilaske.|
* Asistencija prilikom viziranja pasoša
* Agencijski troškovi organizcije putovanja.


CENOM ARANŽMANA NIJE SADRŽANO:
Britanska  multi viza na period od 6 meseci - 125€ (sadržano: viza, asistencija, prevodi dokumentacije na engleski, osim gde su potrebni  sudski  prevodioci /najčešće za decu koja putuju bez jednog od roditelja/, zakazivanje termina, uplate „on line“) i obavezno lično prisustvo prilikom predaje aplikacije za vizu. Grupna polisa  međunarodnog zdravstvenog osiguranja (. Svi individualni troškovi putovanja, fakultativni izleti, ulaznice gde se naplaćuju, gradski oblici prevoza i dr

USLOVI PLAĆANJA:
Ceo iznos
aranžmana se plaća u dinarima po prodajnom kursu Komercijalne banke AD u momentu plaćanja na sledeće načine:
1)
Gotovinski i to počev od dana prijavljivanja pa svakog 20. u mesecu za tekući mesec, zaključno sa 20.martom 2016.
2)
Odloženo na rate i to počev od dana prijavljivanja pa svakog 20. u mesecu za tekući mesec, zaključno sa 20. majem  2016. Prilikom prijavljivanja za aranžman sa BUS prevozom uplaćuje se iznos od 195 EUR, ostali deo na maksimlno 6 jednakih  rata po kursu na dan plaćanja. Za aranžman sa AVIO prevozom uplaćuje se iznos od 360 EUR, ostali deo na maksimalno 6 jednakih  rata po kursu na dan plaćanja. Za rate koje dospevaju posle izvršene usluge, obavezno polaganje čekova građana sa ratom pre polaska bez uvećanja. Do polaska obavezno je uplatiti iznos avansa + minimum 5 rata aranžmana;
3) M
ogućnost plaćanja preko ADZ na platu (kod javnog sektora) po kursu koji važi na dan prijave, s tim što se gotovinski uplaćuje iznos  od 169 EUR, odnosno 387 EUR u zavisnosti od oblika prevoza, a preostali iznos  na jednake rate uz uvećanje za 1,5% mesečno i obavezu da do polaska bude izmireno još minimum 5 rata aranžmana;
4) Za pravna lica preko računa uz uplatu od 55 % po profakturi i obavezu izmirenja preostalog duga u celosti sa ratom do 10.03.2016. Obaveze za viziranja,
doplate za spojena sedišta i transfere, uplaćiju se sa ratom 20.mart 2016.


Specijalni popusti za uplate u celosti do 10.12.2015. – 35 € na BUS prevozu; 50 € na AVIO prevozu


AUTOBUSKI PREVOZ autobusom turističke klase novije generacije kapaciteta srazmerno broju prijavljenih, podrazumeva sve obilaske predviđene Programom, a u odlasku i povratku mogućnost plaćanja dva spojena sedišta (br.mesta ograničen). Doplata za dupla sedišta po osobi: 135 €. Dva spojena mesta po osobi moguće su počev od 7. reda.Rezervacije i redosled za spojena sedišta se primaju prilikom prijave putovanja, dok jepotvrda mesta moguća tek po konačnom zaključenju liste putnka. Za sve ostale putnike redosled sedenja utvrđuje se isključivo na osnovu redosleda uplate. Mogući transferi za minimum 4 putnika po pravcu iz sledećih gradova:Niš (20 €), Zaječar - Bor (25 €) , Požega (25 €), Čačak (20 €), Kragujevac (15 €), Nov Sad (15 €). Cene su za povratne vožnje

AVIO PREVOZ redovnom linijm kompanije Air Srbija. Sastanak putnika 1.dana (26/04/2016) na Aerodomu Nikola Tesla u 09h30 sa prestavnikom AZUR-a ,na dogovorenonom mestu, radi čekiranja karata. Polazak za London direktnim letom u 11h30. Dolazak u London 12h25 po lokalnom vremenu, pasoška kontrola, zatim sastanak sa vodičem i ukrcavanje u BUS. Nastavak prema Programu putovanja. Povratak iz Londona 5.dana (30/04/2016) u 13h30. sa aerodroma Hitrou. Prethodno transfer iz hotela u Londonu, uz raniji planrani dolazak na aerodrom. Čekiranje i pasoška kontrola minimum 2 sata pred poletanje. Dolazak u Beograd po planu letenja  u 17:25. Završetak programa. Informacije putnicima o vremenu poletanja, vremenu i mestu sastanka, kao i imenu prestavnika Agencije na aeroromu u odlasku, daje agencija 2 dana pred polazak.

 BRODSKI PREVOZ na relaciji Kale –Dover –Kale organizovan je redovnom trajektnom linijom na  u trajanju od 1,5h


CENE ULAZNICA I FAKULATIVA (za minimum 20 osoba). Fakultativa Windzor i Iton: 10 GBP + ulaznica na licu mesta (nije obavzno) u GBP: odrasli-17,30; preko 60g.-15,80, deca do 17.g- 10,20 . Fakultativa: Statford na Ejvonu-Vudstok (Palata Belhajm) – Oksford: 25 GBP (vodič, prevoz, ulaznica za obilazak parka Belhajm.).Fakultativa: Solzberi -  Stounhendž –Bat: 35 GBP  (uklijučeno: BUS prevoz, vodič, transfer do lokaliteta, ulaznica za lokalitet). Napomena: Ulazak u nacionalne muzeje i galerije je besplatan (Britanski muzej, Nacionalna galerija, Galerija Tejt i sl.), osim u privatnim muzejima i za pojedine znamenitosti Londona (mogu biti podložne promeni):Muzej voštanih figura Madam Tiso: 28 GBP;  London Eye 19 GBP ; ulaznica u katedralu Svetog Pavla je 12,50 GBP do 17:30, posle  toga je besplatno.                        

VIZNI REŽIM:
Svi putnici, državljani Srbije u Ujedinjeno Kraljevstvo mogu putovati samo sa vizom.Viza je multi, sa više ulazaka i važi 6 meseci.
Agencija posreduje prilikom apliciranja za vizu, ali je potrebno lično („online“) zakazivanje termina ili uz pomoć Agendcije, kao i lično prisustvo u agenciji ambasade UK u Beogradu prilkom predaje,aplikacije. Predaja potrebne dokumentacije za UK vizu je 4 nedelje pre zakazazanog termina. Detaljan opis potrebne dokumntacije u odnosu na status putnika dobija se u Agenciji i sastavni je deo Programa putovanja.       

OPIS HOTELA: LONDON -LeighamCourt Hotel 2*, 18 LeighamCtRd, LondonSW16 2PJ. Ovajhotel, koji jeprvobitno bio rezidencijagospodinailediLaigham, zatim LaighamSudpokomenosiime, jeimpozantnaiimpresivnazgradaviktorijanskogstlla. SmeštenujužnomLondonu, samo 14 minutaodVictoriastanice, Laighamsudhoteljeidealnomesto  za tzv, weekendbreak posete Londonu, da se uz dobroraspoloženje  iskoriste šopingi drugi zabavnisadržajiLondona. Svesobeimaju pored punog komfora,satelitskuTV, fen, apartat za čaj - kafuidirektnutelefonskuliniju. Hotel je udaljen 9 km od centra Londona i svega 2 min. hoda do najbliže lokalne autobuske stanice. Hotel je zvanično 2* superior i u potpunsti zadovoljava kriterijme 3*. Deataljno na: eigham-court-london.galahotels.com

TRANZITNI HOTELI U AUSTRIJI
3*: SALZBURG:
AUSTRIATRENDHOTEL-SALZBURG MITTE3* www.austria-trend.at/Hotel-Salzburg-Mitte/de  LINCHotelWalllnerZumgrunen  Baumwww.zum-gruenen-baum.at,4300 St.Valentin.


KRAJNJAOPCIJAZAPRIJAVLJIVANJE: 15.JANUAR 2016.

USLUČAJUPOTUNEPLANIRANOGBROJAPREOVOGDATUMAPRESTAJEDALJEPRIJAVLJIVANJE. MAKSIMALANBROJ55 PAX.

ARANŽMAN RAĐEN ZA MINIMUM 32 PUTNIKA, AGENCIJA  ZADRŽAVA PRAVO U SLUČAJU NEDOVOLJNO PRIJAVLJENOG BROJA DA SRAZMERNO KORIGUJE CENU UZ SAGLASNOST SVIH PUTNIKA ILI OTKAŽE PUTOVANJE.ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO IZMENE REDOSLEDA OBILAZAKA


 VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA PROPISANI OD STRANE ORGANIZATORA PUTOVANJA AZUR DOOVUKA KARADŽIĆA 3 35000 JAGODINA,Tel.035 244-665, Fax:035 243-665, e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
AZUR TRAVEL & SERVICE BEOGRAD, Višegradska 6, lokal 13 A, Tel/fax:011 2644 967, e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. LICENCA OTP BR.534 OD 17.03.2010. DETALJNO: www.azur.rs
Ćlan ANTAS-a

Vi ste ovde: Home Putovanja Realizovana putovanja London i južna Engleska 2016

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune pouzdanosti molimo vas da informacije proverite direktno u agenciji.                            2012 copyright designbyMe.org