Zemlje Beneluksa

Sample image

HOLANDIJA - BELGIJA - LUKSEMBURG,
Gradovi: Amsterdam, Hag, Ševeningen, Roterdam...Antverpen, Ostende, Briž, Gent, Brisel i Luksemburg ... via: Bratislava, Prag i Bled

AUTOBUSOM – 8 DANA /5 NOĆENJA                       TERMIN PUTOVANJA: 24.APRIL - 1.MAJ 2016.
HOTELI 3*/4 * - AMSTERDAM (2 BB), OSTENDE (2 BB) I PRAG (BB)

1 DAN BEOGRAD – BRATISLAVA – PRAG 900 km
Polazak u 6,30 iz Novog Beograda iz Bloka 43. (transfer iz Jagodine u 04,30).Dnevna vožnja preko Mađarske, Slovačke i Češke uz planirane usputne pauze za odmore, granične prelaze i uključenom posetom Bratislavi. Dolazak u glavni grad Slovačke planiran je u popodnevnim satima uz kraće panoramsko razgledanje iz autobusa i uz posetu Stare mjesto, istorijskog centra grada i odlazak do tvrđave Marije Terezije na uzvišenju iznad Bratislave, popularnog turističkog mesta odakle se pruža jedinstveni pogled na panoramu grada i obale Dunava... Nastavak puta do Praga, dolazak u večernjim satima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2.DAN. PRAG (via: DREZDEN - LAJPCIG – HANOVER) … 925 km
Doručak i napuštanje hotela.
Obilazak Praga sa vodičem: Hradčani – praški dvorac sa manastirom Strahov, manastirska biblioteka iz 17. veka, katedrala Sv. Vita i kapela Sv. Venceslava, bazilika Sv. Đorđa, novi i stari kraljev dvorac, Loreto, Zlatna ulica, Mala strana... Mogućnost organizovane plovidbe brodom Vltavom, uz muziku Bedžiha Smetane i kolače. Slobodno vreme u starom delu Praga do polaska za Holandiju, u večernjim satima po planu agencije. Noćna vožnja putem preko Nemačke i gradova Drezden, Lajpcig, Magdenburg, Hanover, do Amsterdama ...

3.DAN … AMSTERDAM
Dolazak u glavni grad Holandije u jutarnjim satima. Obilazak Amsterdama, grada nazvanog “Severna Venecija”, pešice i brodom sa kanala (posebno se plaća) u pratnji i prema programu lokalnog vodiča na srpskom, u trajanju 3,5 - 4 sata (Trg Dam, kraljevska palata i Spomenik ujedinjenju, Ulica Rokin, kula Mint, stara pivara Hajneken, muzej Rijks, Vondelpark, nove gradske četvrti…). Slobodno vreme uz mogućnost fakultativnog obilaska muzeja po izboru u pratnji i tumačenje vodiča: Rijksmuzeum i/ili Van Gog. Polazak u hotel u okolini u dogovoreno vreme. Smeštaj. Noćenje..

4.DAN 27.April AMSTERDAM ( Dan Kralja i Mala holandska kružna tura: Zanse Šans – Folindam, 100 km)

Doručak.
Dan za slobodne aktivnosti u Amsterdamu na veliki holandski praznik -Dan Kralja, kada se svakog 27. aprila obeležava rođendan kralja Holandije. Ceo dan do kasno, veći deo grada je zatvoran za saobraćaj, postavljaju se tezge sa prigodnim suvenirima i trgovinskom robom, kao i razni zabavni sadržaji za decu i odrasle uz ulične svirače, klovnove, akrobate i slično, a reka domaćih i stranih turista bukvalno preplavi grad... Za sve koji žele pre toga, odlazak u najbližu okolinu sa predivnim pejzažima tzv. Mala holandska tura: do mesta Zense Šens gde se na jednom mestu mogu da posete manufakture za proizvodnju klompi, keramike, čuvenih sireva i likera, radionice za brušenje dijamanta ili neka od vetrenjača. Posle planirane pauze za degustacije i kupovinu, polazak do tipičnog ribarskog mesta Folendam na istočnoj obali, živopisnoj holandskoj varošici i luci. Posle kraće pauze uz nekom od mnogih kafe-rastorana i poslastičarnica, povratak po podne u Amstredam uz priključenje proslavi na ulicama i trgovima do večernjih sati ili poseta nekom od muzeja poput Madam Tiso, kuća Rembranta i Ane Frank. Povratak u hotel sa dogovorenog mesta i vremena. Noćenje.

 • amsterdam
 • 4
 • 3
 • 2

5.DAN AMSTERDAM – HAG – ŠEVENINEGEN –ROTERDAM – ANTVERPEN – OSTENDE 310 km
Doručak i napuštanje Amsterdama. Dan predviđen za obilazak značajnih gradova i znamenitosti Holandije. Pre svega,tu je administrativni, glavni grad Holandije, Hag. Panoramsko razgledanje grada, političkog sedišta holandske vlade i rezidencije kralja: Parlament, Palata u kojoj kralj radi, Palata mira i zgrada Haškog Tribunala, za nas u žiži interesovanja poslednje dve decenije... Zatim, odlazak do obližnjeg Ševeningena - poznatog kupališta na obali Severnog mora ali I poznatog po zatvoru gde se nalaze mnogi pritvorenici Haškog Tribunala…Panoramsko razgledanje iz autobusa. Polazak za Roterdam, smešten na rukavcu Rajne i njenom ušću u more - najveća luka u Evropi, grad avangardne arhitekture početkom XIX veka, potpuno razoren tokom II svetskog rata i temeljno obnovljen, sa modernim poslovnim i stambenim četvrtima, Razgledanje Roterdama sa planiranim slobodnim vremenom u Staroj luci i fakulativnom posetom nekom od autentičnih lučkih barova uz degustaciju čuvenog ruma. Nastavak puta prema Belgiji do Antverpena, velike luke na reci Šeldi, značajanog ekonomskog i modnog centra, poznatog i po svojim radionicama za preradu dijamanata, ali i kao Rubensov rodni grad. Antverpen je u XV veku u Flandriji, preuzeo primat od Briža na privrednom, finansijskom i umetničkom planu. Obilazak centra grada: sedmobrodna gotska katedrala Notr Dam, najveća u Belgiji, gradska većnica, centralni trg Gran Place, fontana Brabo, sedišta trgovačkih korporacija u građevinama iz XVIII i XIX veka... Posle planiranog slobodnog vremena, polazak za Ostende, najpoznatije belgijsko letovalište na obali Severnog mora u blizini Briža. Po dolasku, smeštaj u hotel u centru i neposrednoj blizini prelepo uređene obale i šoping centara. Noćenje.

6.DAN OSTENDE ( GENT – BRIŽ, 150 km)

Doručak.
Odlazak na celodnevni kružni izlet do Genta i Briža, prelepih flandrijskih gradova u severnoj Belgiji, čija netaknuta srednjevekovna gradska jezgra podsećaju na oživljena platna, naslikana rukom starih flamanskih majstora. Najpre se ide za Gent (72 km) – grad sa bogatom istorijom. Brojne gradjevine svedoče o nekadašnjem bogatstvu i slavi: Gravensten – jedna od najznačajnijih tvrđava u Belgiji, crkva Sv.Nikole, Katedrala Sv. Bava, gradska većnica... Slobodno vreme. Zatim, nastavak preko Maldegema do Briža, istorijske prestonice Flandrije poznate po čipkama i umetničkim zanatima, po mnogima najlepši Flamanski grad, koji je u XIV veku bio jedan od vodećih umetničkih centara zapadne Evrope. Po dolasku, obilazak znamenitosti u centru grada, koji je zbog svojih kanala i divnih gradjevina na njihovim obalama prozvan "mala severna Venecija" i uvršten na listu svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a: Veliki trg u cenru na kome su se organizovali viteški turniri u srednjem veku, na kome se uzdiže Belfort, toranj visok 83 metra. Zatim, ulica Vlamingstrat koja vodi do „hanzeatskog Briža“, kvarta lepih građanskih i trgovačkih kuća iz 14. i 15. veka , dalje do stare carinarnice i trga Burg, muzeja Groning i palate Gruthaus iz 15.veka. U gotskoj bogorodičnoj crkvi sa tornjem visokim 122 m   izloženo je najveće kuturno blago grada:   Mikelanđelova Madona iz   Briža (1503). Naše „putovanje kroz srednji vek“ zavrašava se odlaskom do stare drvene brane kojom se nekada regulisao vodostaj u kanalima i do glavne srednjevekovne luke grada - Minevetar.  Slobodno vreme do kasno popodne, a zatim povratak u hotel (28 km). Slobodno vreme za, na primer, posetu nekom od restorana u obliznoj marini. Noćenje.

 • 8
 • 2
 • 1
 • 7
 • 3
 • 5
 • 4
 • 6


7.DAN OSTENDE – BRISEL – LUKSEMBURG....      (via: Štutgart - Salzbur ...)                                 940 km...
Doručak, napuštanje obale Severnog mora i Polazak za Brisel (115 km). Po dolasku u glavni grad Belgije, Evropske unije i NATO-a, planiran je obilazak iz eksterijera Atomiuma, metalne konstrukcije koji predstavlja prikaz atomskog jedinjenja, moderan simbol Brisela. Zatim, do istorijskog centra u kome se pored modernih zgrada Evropskoget parlamenta i Evropske komisije, nalazi, barokni trg Grand-Place, svetska kulturna baština i nezvanično, najlepši trg Evrope. Tu je i zaštitni simbol grada, čuvena skulptura Maneken Pis. Od ostalih znamenitosti ističu se Gradska većnica raskošne fasade, gotska katedrala St-Mišel i tzv. Muzejska četvrt, sa jedinstvnim Muzejem stripa (“Centre Belge de la Bande Dessinée“) u stilu secesije; Muzej muzičkih instrumenata, nekada Grand magasin “Old England” izgrađen 1899.u maniru “art nuvo”, nekada najlepši  šoping centar Brisela, zatim Kraljevski muzej likovnih umetnosti  sa probranom kolekcijom starih i novih majstora od Brojgela do Magrita…Duže slobodno vreme za lična istraživanja, posetu nekom od muzeja ili restorana, uz degustaciju izvarednih piva kao produkta malih porodičnih destilerija, i neizbežnu kupovinu čuvene belgijske čokolade..., do ranih večernjih sati kada je nastavak puta (100 km) do kneževine Luksemburg i istoimenog glavnog grada. Po dolasku, večernje panoramsko razgledanje istorijskog centra grada Luksemburg, koji je pod zaštitom UNESCO-a: Obale reke Alzeta, Luksemburška tvrđava u sklopu sa Muzejom modernih umetnosti (MUDAM), vijadukti, Novo pozorište, katedrala Notr Dam, konzervatorijum "Škola Evrope", Radio Luksemburg, Vojvodska palata... Povratak za Srbiju nastavkom putovanja kroz Nemačku i Austriju do Sovenije i Bledskog jezera.Noćna vožnja…

8.DAN.… BLED – ZAGREB - BEOGRAD ...585 km
Dolazak u Sloveniju u jutarnjim satima. Planirana usputna poseta Bledu radi odmora. Slobodno vreme za odmor i šetnju pored jezera, kafu i cuvene krempite... Nastavak putovanja u dogovoreno vreme putem pored Ljubljane i Zagreba.Dolazak u Srbiju i mesta polazaka pocev od popodnevnih do vecernjih sati istog dana. Završetak programa.


Cena aranžmana sa AUTOBUSKIM prevozom - 420 €

Doplata za 1/1 sobu: 140 €
Popust za 3.osobu u sobi 1/2+1: 105 €


CENOM ARANŽMANA JE SADRŽANO:

* Prevoz autobusom turističke klase (klima, razglas,monitori, DVD …), kapaciteta 37-85 sed. srazmerno prijavljenom broju putnika.
* Smeštaj na bazi pet noćenja - doručak (BB) u hotelima 3* i 4* u sobama 1/2 i to po 2 u Amsterdamu i Ostendeu i jedno u Pragu.
* Usluge vodiča-pratioca za sve vreme putovanja i obilaske.
* Loko-vodič za obilazak Praga i Amstrdama, fakultativne izlete i posete lokalitetima po Programu
* Organizacioni troškovi putovanja.


Cenom nije sadržano:
* Polisa medunarodnog zdravsvenog osiguranja (oko 7, 5 € u din posredstvom Agencije).
* Ulaznice, fakultative, troškovi prevoza lokalnim oblikom prevoza, kao i individualni troškovi putovanja.


ULAZNICE I FAKULTATIVE:
Amsterdam (cene iz 2015.)
Muzeji ne daju popuste.Maksimalno po grupi 20 osoba.
Ulaznica za Van Gog muzej : 17.50 po osobi.
Ulaznica za Rijks muzej : 17.00 ; Ulazica -Rembrantova kuca: 10 €
Posetu muzeju sa lokalnim vodicem + 4 € extra. Minimum 15 pax.

Muzej Madam Tiso –21 €; Kuca Ane Frank: 9 €
Mala holandska tura (Zaanse Schans i Volendam) za
minimum 20 osoba: odrasli 20 € ; deca 15 €
Brodom kanalima Amsterdama -13€ odrasli /deca 9 €
Brodom po Vltavi u Pragu: 12 € odrasli/8 € deca


OPIS HOTELA
Amsterdam
– Hotel Zwanenburg 3***, Olmenlaan 52 - 1161 JX Zwanenburg. Udoban porodični hotel nalazi se u centru živopisnog gradića Zvaneneburg na svega 13, 5 km udaljenosti od centra Amsterdama i 11 minuta vožnje vozom. Sobe su opremljene standardno za hotele 3* : tuš, toalet, fen za kosu, grejanje, buđenje, besplatan internet, sef, pisaći sto, usluge peglanja na recepciji i dr. Klima sa posebno naplaćuje. Pušenje u hotelu nije dozvoljeno. Usluga je noćenje/doručak-buffet. Doručak se servira radnim danima od 6,00 do 9,00; vikendom sat kasnije. Check-in posle 12,00 h. Detaljno na: www.hotelzwanenburg.nl
Ostende (Belgija) - ACCES hotel 4****, Van Iseghemlaan 21-25, B-8400 Oostende. Hotel 4* izuzetnog komfora, nalazi se u srcu grada Ostende (70.000 st) na samo 50 m od peščane plaže, šoping centra i žel, stanice kojm se do istorijskog centra u Brižu (28 km) stiže za manje od 20 min. Hotel pored prelepo uređenih soba, od ostaltih sadržaja sadrži fitness centar, sunčanu terasu, solarijum, saunu i restoran-doručkovaonicu gde se servira bogar “buffet” doručak. Usluge recepcije su 24, 00 h na raspolaganju gostima kao i besplatan internet. Centar Ostendea je odličan za turiste u pogledu izbora dobrih restorana, šopinga i zabavu. Hotel nema standardne trokrevetne sobe, već samo dvokrevetne sa 2 posebna + pomoćni ležaj. Detaljno na: www.hotelacces.be
Prag – Hotel 3* (širi centar), biće opredeljen od strane tour-operatora iz Češke po zatavarnju liste putnika.


USLOVI PLAĆANJA
Celokupni iznos se plaća u dinarima po prodajnom kursu Komercijalne banke AD u momentu plaćanja na rate i to 40% prilikom prijavljivanja, pa svakog 10. u mesecu za tekući mesec, zaključno sa 10.5.2016. Za rate koje dospevaju posle izvršene usluge, obavezno polaganje čekova građana uz uvećanje od 1, 5 % mesečno. Mogućnost plaćanja preko ADZ na platu (kod javnog sektora) po kursu koji važi na dan prijave, s tim što se prva rata plaća gotovinski, ostatak svakog 10. u mesecu za tekući mesec, zaključno sa 10.5.2016. uz uvećanje od 1,5% mesečno. Do polaska obavezno je uplatiti minimum 80% aranžmana.

KRAJNJA OPCIJA ZA PRIJAVLJIVANJE: 15. februar 2016., odnosno do konačne popune.


PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 32  PUTNIKA Agencija zadržava pravo srazmerne korekcije cena u slučaju manjeg broja prijavljenih, uz saglasnost svih putnika ili otkazivanja putovanje, kao i pravo promene redosleda pojedinih sadržaja usled nepredvidivih okolnosti u momentu objavljivanja programa putovanja.


VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA PROPISANI OD STRANE ORGANIZATORA PUTOVANJA AZUR DOO VUKA KARADŽICA 3 35000 JAGODINA,Tel.035 244-665, Fax :035 243-665, e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. AZUR TRAVEL & SERVICE BEOGRAD, Višegradska 6, lokal 13 A, Tel/fax:011 2644 967,e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
LICENCA OTP BR.534 OD 17.03.2010. DETALJNO: www.azur.rs
Clan ANTAS-a.

Vi ste ovde: Home Putovanja Realizovana putovanja Zemlje Beneluksa

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune pouzdanosti molimo vas da informacije proverite direktno u agenciji.                            2012 copyright designbyMe.org