Atina - Korint - Olimpija - Patra

Sample image

Tragom drevnih civilizacija: Antička GRČKA
Peloponez i Atika
Gradovi i arheloški lokaliteti:
ATINA - KORINT - OLIMPIJA - PATRA
Tripoli - Lutraki - Mikena - Epidaur - Pirej - Glifada - Sunion i Delfi
Autobusom 6 dana - 3 nocenja (2 ND +1 PP)
Termin putovanja: 14. – 19.februar 2017.
Hoteli: Patra, Lutraki i Atina


1. dan,utorak 14.2. Beograd / Jagodina / Niš....
Polazak iz Novog Beograda u 14,30 sa parkinga u Bloku 43., iz Jagodine u 16,30. -BP Coral, naplatna-rampa, 18:00 Niš – TC Tempo, južna petlja na auto-putu.Putem preko Srbije i Makedonije do Grčke uz usputne pauze radi graničnih formalnosti  i odmora. Noćna vožnja ...

2. dan, sreda 15.2.: Delfi – Patra    1110 km
Prelazak grčke granice u ranim jutarnjim satima, nastavak do Delfa, jednog od najznačajnjijih arheloških nalazišta stare Grčke – velikog svetilišta boga Apolona. Po dolasku razgledanje lokaliteta sa loko vodičem: ostaci “svetog puta”, rimski forum, Omfalasa - “pupak sveta”, trezori, ostaci pozorišta, Apolonovog hrama i velikog stadiona, stena “prestol” proročice Pitije, koja je predskazivala ishode ratova  vojskovođama, sudbine filozofima, sportistima, umetnicima...Zatim nastavak puta do Patre živopisnim  putem severnom obalom Korintskog zaliva do najužeg dela (7 km) i prelaskom na Peloponez iz mesta Antirio u Rio preko modernog mosta, graditeljskog remek dela na tri pontona. Po dolasku u Patru (Patras), smeštaj u hotel. Patra je bio značajno naselje Mikenske kulture (1580-1100 god.p.n.e ) koga je naseljavao narod poznat kao Ahajci, a svoj procvat doživljava počev od 146.god kada ga osvajaju Rimljani i postaje značajna luka i kopča između zapadanih i istočnih provincija zahvaljujući svom položaju. Patra je bio i jedan od vodećih gradova hristianizacije Evrope, važan Vizantijski centar, poznat i po tome što je tu razapet Sv.Andrija. Zbog svega toga, bio je na meti mnogih osvajača, tako da su njime vladali Krstaši, Mlečani,Turci od 1452. do 1825. kada ga osvajaju Francuzi. U 20. vek ušao je kao najrazvijeniji grad mlade Grčke, jedini sa eletkrificiranim ulicama i tramvajem. Nažalost, u II sv. ratu biva u više navrata bombardovan i razaran od strane Italijana. Danas je Patra moderan i lep grad sa oko 230.000 stanovnika, sa malo preostalih značajnih spomenika. Kraće razledanje grada po programu vodiča uz obaveznu posetu velelepnoj katedrali SvAndreje, gde se čuvaju njegove mošti. Zatim, slobodno popodne i veče za lična istraživanja grada.Noćenje.

 • 2
 • 6
 • 3
 • 1
 • 4
 • 5

3. dan,četvrtak 16.2.: Patras – Olimpija – Tripoli – Mikena - Epidaur – Korint/Lutraki  425 km
Doručak.Napuštanje hotela i polazak prema Staroj Olimpiji, velikom i značajnom arheološkom nalazištu (115 km), mestu gde su rođene Olimpijske igre. Programom razgledanja uz lokalnog vodiče sadržano je: rimske terme, palestra, Gimnastrion, Fidijina radionica, Leonideon (preteča hotela), ostaci Zevsovog hrama, Filipiona, Herin hram i Metron (mesto gde se pali olimpijski plamen), veliki stadion i Stoa “Eho” (mesto proglašenja olimpijskih pobednika). Uključena i poseta savremenom Muzeju Olimpija sa postavkom neprocenjive vrednosti. Posle obilaska, polazak prema unutrašnjosti Pelopoeza pored Tripolisa (30.000 st), grada koji je u vreme turske vladavine (više od 400 god), zbog svog  centralnog položaja na poluostrvu, bio njihovo sedište uprave i mnogoljudne vojske, sa stanovništvom većinski turskog i jevrejskog porekla. I danas je ovaj grad, pre svega, vojnički grad, jer se u njemu nalaze dva najveća centra za obuku vojnika: centar za obuku pešadije i za obuku ratne avijacije. Planirana pauza za odmor i okrepljenje. Zatim, polazak prema oblasti Argolide i značajnim lokali- tetima poput Mikene i Epidaura. Posle isključenja sa auto-puta, nastavak do Homereve Mikene i Šlimanovog otkrića ovog najstarijeg “zlatom bogatog” grada antičke Grčke (1580 -1100 g.p.n.e.).Razgledanje: Lavlja vrata, Kiklopski zidovi, kraljevska palata-Mageron, kraljevski grobovi (odakle su čuvene zlatne maske) i najzad, Atrejeva riznica (ili grobnica), čudo tehnike. Pauza za odmor, zatim nastavak kroz plantaže južnog voća do Epidaura (Epidaurus). Poseta svetilištu boga Askeplija i pozorištu apsolutne akustičnosti na obali Sarenskog zaliva. Ovo pozorište, savršeno sačuvano, kapaciteta 12.000 gledalaca, razmera 114 m, je najveće u Grčkoj. Projektovao ga je arhitetka Poliklet mlađi 350. god.p.n.e. Nastavak puta uz kraću posetu Korintskom kanalu koji ga povezuje sa Egejskim morem na mestu širine kopna od svega 6,3 km, na koji naćin Peloponez tehnički biva ostrvo jer ga odvaja od ostatka grčkog kopna. Kanal je širine 21-24 m sa prirodnim stranama od krečnjaka visine i do 75 m i dubine od 7,5 -8,0 m. Prokopavanje kanala je davnašnja želja Grka, ali je realizovana tek u periodu od 1881- 1893, na koji način brodovi štede preko 430 milja (700 km) plovnog puta oko Peloponeza. Nastavak do konačnog cilja za ovaj dan, grada Korint i gradića udaljenog svega 8 km, Lutraki (12.000 st) na obali Korintskog zaliva, čuvenog letovališta i banjskog lečilišta, sa ogromnim prirodnim izvorima termalnih i mineralnih vode.Po dolasku smeštaj u hotel.Večera Noćenje.

 • 3
 • 8
 • 5
 • 1
 • 4
 • 2
 • 7
 • 6

4. dan, petak 17.2. : Lutraki – Atina (Fakultativa: Pirej – Glifada – Sunion, 145km ) 80 km
Doručak i napuštanje hotela. Polazak prema poluostrvu Atika i njegovom sedištu Atini, ujedno glavnom gradu Grčke sa preko 3,6 moliona stanovnika. Po dolasku, predviđeno za panoramsko razgledanje Atine sa loko vodičem: trgovi Sintagma i Omonija, stari i novi Parlament, spomenik Kolokotranisu, kraljevska bašta, Univerzitet, Akademije, straže Evzoni, Olimpijski stadion, Atinska trilogija, Hadrijanova vrata, Zevsov hram na Marsovim poljima…Zatim poseta spomen kompleksu zlatnog doba Periklove Atine, Akropolju . Posle razgledanja i slobodnog vremena, smeštaj u hotel. Slobodno popodne. FAKULTATIVA: Odlazak do živopisnih luka Pirej uz kraću pauzu. Zatim vožnja duž obale kroz poznata letovališta, uz posetu mondenskoj Glifadi. Najzad poseta rtu Sunuion najjužnijoj tački Balkana i ostacima hrama Posejdon, na vidikovcu sa jedinstvnim pogledom na zalak sunca i Sredozemno more. Povratak u hotel. U večernjim satima FAKULTATIVA: Odlazak na Grčku večeru u jednu od starih taverni u beomskoj četvrti Plaki. Tipična grčka večera uz neizbežne specijalitete uzo, feta, maslinke, suvlaki i vino, uz sirtaki muziku i program uživo i aktivno učešće samih posetilaca. Kasni povratak u hotel. Noćenje.

5. /6 . dan, subota 18.2. /nedelja 19.2: Atina – Termopili ... Niš/Jagodina/Beograd 1105 km
Doručak i slobodno vreme, do kasnog popodneva, za individualni program, do polaska za Srbiju. Naš predlog je odlazak do podnožja Akropolja sa posetom velelepnom, pre neku godinu, otvorenom Novom muzeju, zatim do obližnje stare čaršije Monastiraci –poznata  po skveru i buvljaku sa prodavnicama obuće i odeće, suvenira i specijalizovanih radnji po sistemu „cenkanja“, jedne od glavnih atrakcije Atine i mnogih turista. Ili, poseta Trgu Sintagama, glavnom administrativnom, kulturnom i trgovinskom centru Atine sa modernim tržnim centrima od kojih je jedan od najpoularnijih Attika Department Stores S.A. Polazak u dogovreno vreme. Usputne pauze po programu organizatora. Prva od njih je klanac Termopil na 200 km sa memorijalnim spomenikom, posvećenim čuvenoj bici 480.g.p.n.e. Grka pod vođsvom spartanskog kralja Leonide i mnostruko jačih Persijanaca. Kraća pauza a potom za osveženje u prvom motelu na 10 km dalje (Anthili-Goody*s), zatim na sledećih 200 km –Paralija Skotina i dalje granični prelaz Evzoni (140 km) uz planiranu pauzu za free-shop. Nastavak kroz Makedoniju i Srbiju. Noćna vožnja… Dolazak u mesta polaska u jutarnjim satima.Završetak programa.


CENA ARANŽMANA: 169 €
  
Doplata za 1/1 sobu: 70 €


 CENOM JE SADRŽANO:
* Prevoz autobusima turističke klase novije generacije od 37-51-63-85 sedišta u zavisnosti od broja prijavljenih sa polaskom iz Beograda i usputnim ukrcajem putnika
* Hoteli 3* na bazi dva noćenja-doručak (Patra i Atina) i jedan polupansion u Lutraki (večera i doručak) u sobama 1/2 , 1/2+1 ili 1/3, T/WC, TV, klima-grejanje, Wi-Fi...
* Obilasci i organizacija fakulativa po programu od strane stručnog v0diča.
* Loko vodiči po programu.
* Ogranizacioni troškovi putovanja.


CENOM NIJE SADRŽANO:
* Polisa međunarodnog zdravstvenog osigurnja (610 din. preko Agencije).
* Ulaz za lokalitete predviđene Programom koji se naplaćuju i fakultative.
* Individualni troškovi u hotelu i u toku putovanja.


Cene fakultativa (za min.20 prijavljenih):
Izlet: Pirej – Glifada – Sunion - 15 €.
Poludnevni izlet, BUS prevoz i usluge vodiča.

Plaka: Grčko veče
– 25 €. Bogata večera u jednoj od taverni na Plaki uz umereno piće i program grčke muzike uzivo,plesom, animacijom i aktivnim, učešćem gostiju. Cena zavisi od broja prijavljenih.
Prilikom prijavljivanja fakultativa zajedno sa aranžmanom, moguće plaćanje zbirno na rate.
Posle tog roka, moguće je nakanadno prijavljivanje sa plaćanjem fakultative samo u celosti sa ratom u januaru. Za manji broj prijavljenih od navedenog, moguća je realizacija fakultative uz dogovor i uz srazmernu korekciju cene.

 • 3
 • 2
 • 1

CENE ULAZNICA:
Delfi – arheloški lokalitet,ulaznica : 6 €
Olimpija, zbirne ulaznice za 2 arh.lokaliteta + Muzej : 9 € Argolida (Mikena + Epidaurus), komplet ulaznica: 15 €
Akropolj, ulaznica + loko-vodič: 15 €
Akropolj, Novi Muzej ulaznica: 7 €


OPIS HOTELA:
PATRA –
Galaxy hotel 2+* Ag. Nikolaou 9, 262 21-Patras: www.galaxyhotel.com.gr
Hotel u strogom centru Patre i blizine mora. Obavezna oprema soba: SAT- TV, wi-fi, elektonski sef, mini-bar, klima-grejanje. Sobe 1/3 su dvokrevetne sa extra krevetom koji je standarne veličine (1/2+1). Hotel sa preko 40 godina iskustva, skoro je u potpunosti renoviran. Usluga noćenje-doručak.
LUTRAKI- Excelsior hotel 3* 25th Martiou 30, Loutráki, 20300, Greece : www.excelsior-gr.com
Hotel na prvoj liniji do mora i u centru letovališta Lutraki. Sve sobe u hotelu Ekscelzior imanju TV, mini-bar i svoj sef. Kupatilo je sa tušem, fenom za kosu, besplatnom kozmetikom. Hotel poseduje klasične trokrevetne sobe. Usluga polupansion: doručak i večera.
ATINA - Dorian inn hotel 3+* 15-19 Pireos street, 105 52 Athens: www.dorianinnhotel.com
Hotel se nalazi u centru grada u blizini Omonija trga. Hotel je jedan od najboljih u svojoj kategoriji, ima 146 soba od čega preko 30 superior.Ukras hotela je bar na 12. spratu sa bazenom i izvanrednim pogledom na more i Akropolj. Hotel poseduje klasične trokrevetne sobe. Usluga noćenje-doručak („buffet“).


USLOVI PLAĆANJA:
Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu NBS na dan plaćanja i to 49 € prilikom prijavljivanja,ostatak na sledeće načine:
1)
u celosti 8 dana do polaska;
2) na 4 ili 5 rata počev od dana prijavljivanja pa svakog 5. u mesecu za tekući mesec, zaključno sa 05.03.2017. uz obavezu polaganja čekova građana za rate posle izvršene usluge bez uvećenja. Uslov je da minimum 85 % vrednosti aranžmana bude isplaćeno do polaska.


ORGANIZACIJA PREVOZA.
Prevoz se organizuje modernim turističkim autobusima sa punom opremom. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir vreme uplate, zatim starosne godine putnika i lica slabo pokretna, porodice sa malom decom i trudnice. Naknadne izmene nisu moguće.Napominjemo da su autobusi poznatih marki izrađeni po ino-standardima i da je razmak između redova svuda isti bez razlike. Ukoliko putnik ipak želi rezervaciju određenog sedišta može to prilikom rezervacije aranžmana, uz doplatu po osobi i to: za II i III red – 20 €; za IV i V red -15 €; dva spojena sedišta (pod uslovom da ima mogućnosti) i to počev od VI reda: 60 € po osobi. Za želje sedenja leva ili desna strana u odnosu na pravac kretanja, do prolaza ili prozora i sl., agencija će se truditi da izađe u susret putnicima uvek kada je u mogućnosti, bez ikakve nadoknade


KRAJNJA OPCIJA ZA PRIJAVLJIVANJE: 10.01.2017.
ARANŽMAN RAĐEN ZA MINIMUM 35 PUTNIKA, AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO U SLUČAJU NEDOVOLJNO PRIJAVLJENOG
BROJA DA SRAZMERNO KORIGUJE CENU UZ SAGLASNOST SVIH PUTNIKA ILI OTKAŽE PUTOVANJE .


 VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA PROPISANI OD STRANE TA AZUR DOO, Web: www.azur.rs
Vuka Karadžića 3, 35000 JAGODINA, tel:035 244-665; tel/fax: 035 243-665, e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Licenca Ministarstva turizma R. Srbije OTP br. 534/2010

Vi ste ovde: Home Putovanja Realizovana putovanja Atina - Korint - Olimpija - Patra

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune pouzdanosti molimo vas da informacije proverite direktno u agenciji.                            2012 copyright designbyMe.org